Anasayfa

22-01-2022
Korona borçlarına 72 taksit imkanı
Pandemi sürecinden etkilenen kişi ve işletmelere 72 aya kadar taksit imkanı geliyor.
22 Ocak 2022 Cumartesi

Maliye Bakanlığı, pandemi sürecinden etkilenen kişi ve iş yeri sahiplerinin borçları ile ilgili yeni düzenlemeyi açıkladı. Düzenlemeye göre 2020 yılının Mart ayından 2021 yılının Temmuz ayına kadar olan borçlar için taksitle ödeme imkanı getiriliyor.

Söz konusu düzenlemeye göre, 2020 yılının mart ayından itibaren pandemiden etkilenen iş yeri sahipleri, iş sözleşmeleri askıya alınan çalışanlar, düşük kira alan ev ve dükkan sahipleri devlete olan borçlarını 72 taksit olarak ödeyebilecek. Düzenlemeden yaklaşık 820 bin kişinin yararlanma imkanı olduğu belirtildi.

Borçlarını taksitle ödeme imkanından yararlanmak için hak sahiplerinin 26 Ocak Çarşamba gününe kadar "gov.gr" platformu üzerinden başvurularını yapmaları gerekiyor. "gov.gr" üzerinden doldurulacak başvuru formu daha sonra kişilerin bağlı oldukları vergi dairesine elektronik olarak gönderilecek. Düzenlemeye göre ilk taksitin ocak ayının sonuna kadar ödenmesi gerekiyor.

Borçlarını taksitlendirecek kişiler 36 taksit ile 72 taksit arasında seçim yapacak. 36 taksitte borçlarını ödemeyi seçenlere herhangi bir faiz uygulaması olmayacak. 72 taksitte borçlarını ödemek isteyenler ise yüzde 2.5 faiz ile borçlarını ödeyebilecek.

Düzenleme vergi borçları (KDV, gelir vergisi, ENFİA) ve sigorta borçlarını kapsayacak.

Bin euroya kadar olan borçlar için aylık taksit miktarı 30 eurodan, bin euro ve üzeri borçlar için ise 50 eurodan daha az olamayacak.

Haberler


Balkan Barış Platformu İstanbul’da toplanıyor

Euro Bölgesi’nde kamu borcu oranı yükseldi, en yüksek oran Yunanistan’da

Işık Sadık Ahmet, YTB Başkanı Abdulhadi Turus’u ziyaret etti

Gümülcine’de “29 Ocak Milli Direniş ve Toplumsal Dayanışma Günü” anma etkinliği

Dendias: “Türkiye ile uluslararası hukuk çerçevesinde diyaloğa evet ancak Casus Belli’yi kabul edemeyiz”

Müftülerden, yasal düzenlemelerle müftülük makamının işlevsizleştirilmesine tepki

Kötü hava koşulları etkili oldu: 2 kişi hayatını kaybetti

Mustafçova Belediyesinde okullara kar tatili

Kosova’nın Mamuşa Belediyesi’nde “Yücelciler” anıtı

Yunanistan, uçuş geçikmelerinde Avrupa’nın zirvesinde

Serez cinayeti zanlısı cezaevinde saldırıya uğradı

Avrupa Parlamentosu, MERCOSUR ile ticaret anlaşmasını mahkemeye taşıyor