Anasayfa

22-01-2022
Korona borçlarına 72 taksit imkanı
Pandemi sürecinden etkilenen kişi ve işletmelere 72 aya kadar taksit imkanı geliyor.
22 Ocak 2022 Cumartesi

Maliye Bakanlığı, pandemi sürecinden etkilenen kişi ve iş yeri sahiplerinin borçları ile ilgili yeni düzenlemeyi açıkladı. Düzenlemeye göre 2020 yılının Mart ayından 2021 yılının Temmuz ayına kadar olan borçlar için taksitle ödeme imkanı getiriliyor.

Söz konusu düzenlemeye göre, 2020 yılının mart ayından itibaren pandemiden etkilenen iş yeri sahipleri, iş sözleşmeleri askıya alınan çalışanlar, düşük kira alan ev ve dükkan sahipleri devlete olan borçlarını 72 taksit olarak ödeyebilecek. Düzenlemeden yaklaşık 820 bin kişinin yararlanma imkanı olduğu belirtildi.

Borçlarını taksitle ödeme imkanından yararlanmak için hak sahiplerinin 26 Ocak Çarşamba gününe kadar "gov.gr" platformu üzerinden başvurularını yapmaları gerekiyor. "gov.gr" üzerinden doldurulacak başvuru formu daha sonra kişilerin bağlı oldukları vergi dairesine elektronik olarak gönderilecek. Düzenlemeye göre ilk taksitin ocak ayının sonuna kadar ödenmesi gerekiyor.

Borçlarını taksitlendirecek kişiler 36 taksit ile 72 taksit arasında seçim yapacak. 36 taksitte borçlarını ödemeyi seçenlere herhangi bir faiz uygulaması olmayacak. 72 taksitte borçlarını ödemek isteyenler ise yüzde 2.5 faiz ile borçlarını ödeyebilecek.

Düzenleme vergi borçları (KDV, gelir vergisi, ENFİA) ve sigorta borçlarını kapsayacak.

Bin euroya kadar olan borçlar için aylık taksit miktarı 30 eurodan, bin euro ve üzeri borçlar için ise 50 eurodan daha az olamayacak.

Haberler


Hava trafiği krizi: Eski sistemler uçuşları geciktiriyor

Trakya Üniversitesi uluslararası öğrenci başvurularını açıyor: Tarihler belli oldu

Koyunköy Gençlik Derneği İskeçe’de Erasmus+ gençlik projesine ev sahipliği yaptı

Rodop ilinde yangın riski yüksek

YTB’den genç kalemlere çağrı

İTB kurucularından Mehmet Hilmi vefatının 95. yıl dönümünde anıldı

Balon balığının kilosuna 5,33 euro destek verilecek

Her yıl ortalama 357 kişi boğularak hayatını kaybediyor

Ketenlik Çocuk Kitap Okuma Kulübünden ’Küçük Prens’ etkinliği

Yangın söndürme helikopteri düştü

İskeçe Azınlık Ortaokulu – Lisesi Okul Aile Birliğinden Başkonsolos Aykut Ünal’a ziyaret

İskeçe’de Aşure buluşmaları başlıyor