Anasayfa


22-01-2022
‘ Hayat Boyu Öğrenme Akademisi’ eğitime başlıyor
Doğu Makedonya Trakya Eyaleti, Hayat Boyu Öğrenme Akademisi 7. dönem dersleri 26 Ocak Çarşamba günü çevrim içi olarak başlıyor.
22 Ocak 2022 Cumartesi

Doğu Makedonya Trakya Eyaleti, Hayat Boyu Öğrenme Akademisi 7. dönem dersleri 26 Ocak Çarşamba günü çevrim içi olarak başlıyor.

Doğu Makedonya Trakya Eyaleti Spordan Sorumlu ve Hayat Boyu Öğrenme Danışmanı Ahmet İbram, konu ile ilgili yaptığı basın açıklamasında şu ifadeleri kullandı:

“Doğu Makedonya ve Trakya Eyaleti Hayat Boyu Öğrenme Akademisi 7. dönem dersleri 26 Ocak 2022 Çarşamba günü internet üzerinden canlı olarak başlıyor.

Doğu Makedonya ve Trakya Eyaleti Hayat Boyu Öğrenme Akademisi, Trakya Demokritus Üniversitesi ve Yunanistan Uluslararası Üniversitesi'nden profesörlerin gönüllü olarak, basit ve anlaşılır bir şekilde tüm vatandaşlar için bireysel konu ve konularda dersler verdiği yenilikçi ve öncü bir eylemdir.

2016 yılından bu yana uygulanan girişimin amacı, vatandaşların yaşam boyu öğrenimi ve eğitiminin yanı sıra üniversite topluluğunun yerel toplulukla bağlantısını sağlamaktır. Covid-19 salgını dolasıyla, Akademi'nin ders programı CiscoWebex platformu üzerinden çevrim içi olarak gerçekleşecektir.

DERSLER İKİ KONU BAŞLIĞI ALTINDA GERÇEKLEŞTİRİLECEK
Dersler iki konu başlığı: ‘Yaşam Boyu Öğrenme, Eğitim ve İstihdam’ ve ‘Bir pandeminin ortasında Toplum ve Refah’ olmak üzere iki tematik ünitede gerçekleştirilecek. Coğrafi olmayan kısıtlamalar nedeniyle ikinci kez katılımcılar ikamet ettikleri yerden bağımsız olarak istedikleri derslere katılabilecekler.

Kayıtlar 20 Ocak 2022'de başlıyor. Doğu Makedonya ve Trakya Eyaletinde ikamet eden 18 yaşından büyük tüm vatandaşlar katılma hakkına sahiptir. İlgilenen vatandaşlar, internet üzerinden kayıt yaptırdıktan sonra akademiye tamamen ücretsiz olarak katılabilirler. Derslerin %60'ına katılanlara program sonunda katılım sertifikası verilecektir.

Kayıtlar, derslerin müfredatı, konuşmacılar ve ayrıca akademinin faaliyetlerine ilişkin tüm bilgiler akademinin web sitesinde yayınlanacaktır: www.acadimia.eu.”

Haberler


Hakan Aysev’den Gümülcine’de muhteşem konser

Baran, İkinci Şans Okullarındaki öğrencilerin ulaşım sorununu sordu

İskeçe’de hatim etkinlikleri başlıyor

Yerapetritis: ‘Deniz parklarının yeri henüz belirlenmedi’

UEFA Avrupa Konferans Ligi yarı final eşleşmeleri belli oldu

Yapay Zeka: Fırsatlar ve Dezavantajlar

Edirne’de ‘Balkan İş Forumu’

Bu geceden itibaren yağışlar etkili olacak

Topsidis, Avrupa Komisyonu Başkan Yardımcısı Shinas’la görüştü

Miçotakis’in Ankara ziyaretinin tarihi belli oldu

Türk ve Yunan sanatçıların birlikte rol aldığı Romeo ve Juliet oyunu perde diyor

İran ve İsrail merkezli kurum ve kuruluşlarda güvenlik önlemleri artırıldı