Anasayfa

25-01-2022
DSÖ, 2022’den umutlu
Dünya Sağlık Örgütü, bu yıl Kovid-19’un acil durumunun bitmesini umuyor.
25 Ocak 2022 Salı

Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) Avrupa Bölge Direktörü Hans Kluge, Kovid-19 salgınının bu yıl içinde "acil durum" evresinden çıkmasını umduğunu açıkladı.

Kovid-19’un Avrupa’da ilk kez görülmesinin ikinci yılı dolayısıyla yazılı açıklama yapan Kluge, DSÖ’nün Avrupa Bölgesi’nde salgının son durumunu değerlendirdi.

Kluge, 24 Ocak 2020’de Fransa’da ilk Kovid-19 vakasının tespit edilmesiyle virüsün bölgeye girdiğini hatırlatarak, "Nesilde bir görülen bu kriz başladığından bu yana neredeyse hiç ders alınmadı." ifadesini kullandı.

Kovid-19’un Omikron varyantının Avrupa Bölgesi’nde Delta’nın yerini iyice aldığını vurgulayan Kluge, "Omikron, Avrupa Bölgesi’ndeki Kovid-19 vakalarının yüzde 31,8’ini oluşturuyor. Bu oran geçen hafta yüzde 15, ondan önceki hafta da yüzde 6,3 idi." bilgisini paylaştı.

Kluge, bölgede şimdiye kadar 1,7 milyon kişinin virüs nedeniyle yaşamını yitirdiğini belirterek, salgında "çocukların eğitimi ve ruh sağlığının da kötü etkilendiğinin" altını çizdi.

Salgının henüz bitmediğine işaret eden Kluge, "Acil durum evresini 2022’de sonlandırabileceğimizi umuyorum, fakat bu konuda rahatlamak için çok erken." ifadesini kullandı.

Kluge, aşılamada şimdiye kadar gelinen noktanın umut verici olduğunu kaydederek, "Avrupa Bölgesi’nde şimdiye kadar 1,4 milyar dozdan fazla aşı uygulandı. Sınır ötesi iş birliği sayesinde onaylanan 10 farklı aşının uygulanması tıp biliminde büyük bir ilerlemedir." açıklamasında bulundu.

DSÖ Acil Durum Komitesi, 19 Ocak’ta Kovid-19 salgınının "Uluslararası Halk Sağlığı Acil Durumu" şeklinde nitelendirilmesine devam edilmesi yönünde karar almıştı.

Haberler


DEB Partisinden çiftçi eylemine destek

Batı Trakya’dan Türkiye’ye Göç Konferansı İstanbul’da

PULS füze sistemleri meclis gündeminde: Meriç ve adalara konuşlandırılacak

Yerel yöneticilerden çiftçi eylemine destek

Yağmur ve fırtına geliyor

Miçotakis: “Aşırı protesto eylemleri çözüm getirmez”

Eyalet, engelli merkezlerinin bütçesini artırdı

Gümülcine’de çiftçilerden gece traktörlü protesto

Almanya Avrupa’nın “en güçlü konvansiyonel ordusu” için harekete geçti

Çiftçiler Bahçeköy (Kipi) Sınır Kapısını TIR’lara kapadı

Özgür Ferhat: “Çiftçinin yanındayız, bu mücadelenin destekçisiyiz”

AADE’den yurt dışına taşınanlara vergi uyarısı