Anasayfa

25-01-2022
DSÖ, 2022’den umutlu
Dünya Sağlık Örgütü, bu yıl Kovid-19’un acil durumunun bitmesini umuyor.
25 Ocak 2022 Salı

Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) Avrupa Bölge Direktörü Hans Kluge, Kovid-19 salgınının bu yıl içinde "acil durum" evresinden çıkmasını umduğunu açıkladı.

Kovid-19’un Avrupa’da ilk kez görülmesinin ikinci yılı dolayısıyla yazılı açıklama yapan Kluge, DSÖ’nün Avrupa Bölgesi’nde salgının son durumunu değerlendirdi.

Kluge, 24 Ocak 2020’de Fransa’da ilk Kovid-19 vakasının tespit edilmesiyle virüsün bölgeye girdiğini hatırlatarak, "Nesilde bir görülen bu kriz başladığından bu yana neredeyse hiç ders alınmadı." ifadesini kullandı.

Kovid-19’un Omikron varyantının Avrupa Bölgesi’nde Delta’nın yerini iyice aldığını vurgulayan Kluge, "Omikron, Avrupa Bölgesi’ndeki Kovid-19 vakalarının yüzde 31,8’ini oluşturuyor. Bu oran geçen hafta yüzde 15, ondan önceki hafta da yüzde 6,3 idi." bilgisini paylaştı.

Kluge, bölgede şimdiye kadar 1,7 milyon kişinin virüs nedeniyle yaşamını yitirdiğini belirterek, salgında "çocukların eğitimi ve ruh sağlığının da kötü etkilendiğinin" altını çizdi.

Salgının henüz bitmediğine işaret eden Kluge, "Acil durum evresini 2022’de sonlandırabileceğimizi umuyorum, fakat bu konuda rahatlamak için çok erken." ifadesini kullandı.

Kluge, aşılamada şimdiye kadar gelinen noktanın umut verici olduğunu kaydederek, "Avrupa Bölgesi’nde şimdiye kadar 1,4 milyar dozdan fazla aşı uygulandı. Sınır ötesi iş birliği sayesinde onaylanan 10 farklı aşının uygulanması tıp biliminde büyük bir ilerlemedir." açıklamasında bulundu.

DSÖ Acil Durum Komitesi, 19 Ocak’ta Kovid-19 salgınının "Uluslararası Halk Sağlığı Acil Durumu" şeklinde nitelendirilmesine devam edilmesi yönünde karar almıştı.

Haberler


Ülke genelinde kavurucu sıcaklar etkili oluyor

Bakır Nefesli Çalgılar Beşlisi Gümülcine’ye geliyor

Oscar’lı ‘Anora’ Gümülcine Yazlık Sinemasında

Mucize Tiyatrosu Kayseri’de sahne alacak

Mustafa Mustafaoğlu’nun acılı günü: Oğlunu kaybetti

Kozlukebir Belediye Başkanı’ndan Ankara ziyareti

Miçotakis ve Erdoğan NATO Zirvesi’nde görüştü

NATO, 2035’e kadar yüzde 5 savunma hedefinde anlaştı

Doğu Makedonya – Trakya Eyaleti yangınlara karşı vatandaşları uyardı

Gümülcine Belediyesinden aşırı sıcaklara karşı önlem

Yassıköy Belediyesi yangın müdahale aracını hizmete sundu

Dimitras’tan AİHM kararını görmezden gelen Yunan medyasına eleştiri