Anasayfa


09-04-2015
Yassıköy belediyesinden arkeolojik alanları değerlendirme atağı
Rodop ili sınırları içinde yer alan Yassıköy belediyesi, arkeolojik alanların korunması, tanıtılması ve değerlendirilmesiyle ilgili olarak1 Nisan Çarşamba günü bir toplantı düzenledi.
9 Nisan 2015 Perşembe

Yassıköy Belediye Başkanı İsmet Kadı’nın girişimleriyle gerçekleştirilen toplantıya, belediye başkan yardımcıları, Rodop Tarihi Eserler İdaresi Müdürü H. Karadima, arkeolog M. Tasaklaki, Rodop Orman İdaresi Müdürü M. Kotzaridu ve diğer yetkililer katıldı.

Toplantıyla ilgili olarak Yassıköy belediyesinden yapılan yazılı açıklamada, “Toplantıda, Yassıköy belediyesi sınırları içerisinde bulunan Anastasiupolis, Maksimianupolis, Narlıköy Köprüsü, Narlıköy Bizans Kalesi ve diğer arkeolojik alanların ve genel olarak kültürel mirasın korunması, tanıtılması ve değerlendirilmesi ile ilgili konular görüşülmüştür.” denildi.

Yassıköy belediyesi olarak kültürel mirasın tanıtılması ve en kısa sürede ziyarete açılması için gerekli projelerin hazırlanması gerektiğinin altı çizilen açıklamanın son bölümünde, “Toplantıda kültürel mirasımızın korunması ve buna bağlı yerel ekonomik kalkınmanın sağlanabilmesi için ilgili kurumlar arası işbirliği ihtiyacı, stratejik hedeflerin koordinasyonu gibi ortak konularda kurumlar arası görüş birliğine varılmıştır.” ifadelerine yer verildi.

Haberler


Akçapar ve Frangoyannis bugün bir araya gelecek

Celal Bayar Azınlık Lisesinde kan bağışı kampanyasına yoğun ilgi

ABTTF’den Kosmidu’ya yanıt

Yunanistan istihdam oranında sondan ikinci sırada

Milletvekiline yumruk atan Floros kısıtlayıcı önlemle serbest

YDP düşüşte ancak birinciliği devam ediyor

BTTDD Bursa Şubesinden Yıldırım Belediyesine ziyaret

DEB Partisi Avrupa Parlamentosu seçimlerine katılıyor

Eyalet Eğitim Müdür Vekili Kosmidu’dan azınlık eğitimiyle ilgili yazı

Koruma altındaki 47 vahşi hayvan zehirlenerek öldürüldü

Burhan Baran’ın dokunulmazlığı kaldırıldı

Batı Trakya Camileri Din Görevlileri Derneğinde nöbet değişimi