Anasayfa

10-02-2022
Çiftçiler sesini yükseltti
Eyalet genelinden çiftçiler, Gümülcine'de eylem düzenledi.
10 Şubat 2022 Perşembe



Doğu Makedonya - Trakya Eyaleti genelinden çiftçiler Gümülcine'de bulunan Eyalet Başkanlığı binası önünde eylem gerçekleştirdi. Eylemde çiftçiler yaşadıkları sorunları ve taleplerini dile getirdiler.

10 Şubat Perşembe günü gerçekleşen eylemde yapılan konuşmalarda çiftçi ve hayvan besicilerinin durumlarının özellikle son yıllarda giderek kötüleştiği, birçok kişinin artık tarlalarında çalışamayacak duruma geldiği vurgulandı. Son dönemde özellikle gübre, mazot ve tarım ilaçlarındaki fiyat artışının çiftçileri çok zor duruma soktuğu belirtilirken, hayvan besicilerinin de özellikle yem fiyatlarındaki artıştan olumsuz etkilendiği vurgulandı.

Eyleme katılan çiftçiler artık dayanamayacak duruma geldiklerini ve sorunlarına bir an önce çare bulunması gerektiğini belirttiler. Eylemi düzenleyen komite üyesi kooperatif ve dernek başkanları taleplerinin yer aldığı mektubu, Tarım ve Gıda Bakanlığı'na iletmesi için Eyalet Başkanı Hristos Metios'a verdi.

Eyleme Rodop Milletvekilleri İlhan Ahmet ve Dimitris Haritu, belediye başkanları, eyalet meclis üyeleri, yerel yöneticiler ve kuruluş temsilcileri de katıldı.











Haberler


Atina’daki Filistin Temsilcisi Yunanistan’a Filistin devletini tanıma çağrısı yaptı

Doğu Makedonya – Trakya Eyaleti bölge ürünlerini dünya pazarına sunmak istiyor

Seçmenin önceliği günlük yaşamın iyileştirilmesi

Batı Trakyalı doktorun başkanlığındaki ekipten gururlandıran başarı

Yassıköy Belediyesi, filosuna üç yeni aracı daha kattı  

Gümülcine Belediyesi Brüksel’de “Herkes İçin Şehir” projesini tanıttı

Avrupa, 2030’a kadar savunmada öz yeterlilik hedefi koydu

Topsidis, Brüksel’de AP milletvekilleriyle buluştu

Selanik’teki Atatürk Evinde restorasyonda sona yaklaşıldı

Hüseyin Zeybek: “İşcilerin inasanca yaşama hakkı ellerinden alınıyor”

Stamatis Sakellion’dan dikkat çeken makale: “Batı Trakya’daki kimlik meselesi artık kapanmalıdır”

Naim Süleymanoğlu’nun doğduğu ev müze olarak açılıyor