Anasayfa

08-03-2022
Hükümet Sözcüsü Miçotakis - Erdoğan görüşmesini doğruladı
Hükümet Sözcüsü Yannis İkonomu, Erdoğan - Miçotakis görüşmesini doğruladı.
8 Mart 2022 Salı

Hükümet Sözcüsü Yannis İkonomu, Erdoğan - Miçotakis görüşmesini doğruladı.

İkonomu bugün yaptığı basın toplantısında Başbakan Kiriakos Miçotakis'in 13 Mart Pazar günü İstanbul'u ziyaret ederek, Patrikhane'deki 'Ortodoksluk Pazarı' yortusu nedeniyle düzenlenecek ayine katılacağını söyledi. İkonomu, Başbakan Miçotakis'in Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın daveti üzerine kendisiyle görüşerek öğle yemeğinde bir araya geleceklerini kaydetti.

Hükümet Sözcüsü İkonomu şunları ifade etti: "Sayın Miçotakis, özellikle de Ukrayna’daki durum nedeniyle Türk Cumhurbaşkanı ile görüşmeye her zaman açıktı. Bu zor dönemde iki ülke tüm farklılıklarına rağmen ortak sorunlarla karşı karşıya. Sayın Miçotakis, bu görüşmeye 'sorunları çözmek' mantığıyla yaklaşıyor."

Sözcü İkonomu, Başbakan Miçotakis'in olumlu bir niyetle görüşmeye katılacağını belirterek, olayın özüne odaklandığını ve uluslararası hukuku temel alan politikalara dayandığını kaydetti.

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik'in açıklamalarına da değinen Yannis İkonomu, "Açıkçası bir yanılgı içinde değiliz. Yunanistan'ın politikaları biliniyor. Çelik'in ifadeleri Türkiye tarafından bir çok kez söylenen ifadelerdir. Bunlara cevap verilmiştir ve bunlar diyalog zemini olamaz." diye konuştu.

Haberler


ABTTF’den Fenerbahçeliler Derneği kararına tepki

Gümülcine’de Paralimpi̇k Eğitim Parkı kurulacak

YTB’den soydaş edebiyatına destek programı

Mucize Tiyatrosu sezonu renkli etkinliklerle kapattı

Dışişleri Bakanlığında yeni dönem: Daimi İdari Bakan Yardımcılığı geliyor

Hükümetin önerdiği anayasa reformu mecliste görüşülmeye başlandı

Türkiye ve Yunanistan Dışişleri Bakanları Sofya’da görüştü

Yunanistan’da uyuşturucu kullanımında tehlikeli yükseliş

TOÇEK Tiyatro Topluluğu Konya’da ayakta alkışlandı

Yonca üreticileri için de minimis başvuruları bugün başlıyor

Hacıgene’den Koroner Ünite konusunda hastane yönetimine soru

KKE Rodop Bölge Komitesi: Çiftçilere yönelik kovuşturmalar geri çekilsin