Anasayfa

11-03-2022
Yunanlıların çoğunluğu Ukrayna'ya silah gönderilmesine karşı
Yunanlıların çoğunluğu Ukrayna'ya silah yardımı yapılmasına temkinli yaklaşıyor. Halkın büyük bir kısmı, Yunanistan'ın Ukrayna'ya silah göndermesinin Yunanistan'ın durumunu zorlaştıracağına inanıyor.
11 Mart 2022 Cuma

Yunanlıların çoğunluğu Ukrayna'ya silah yardımı yapılmasına temkinli yaklaşıyor. Halkın büyük bir kısmı, Yunanistan'ın Ukrayna'ya silah göndermesinin Yunanistan'ın durumunu zorlaştıracağına inanıyor.

Ukrayna savaşıyla ilgili olarak Yunanistan'ın en büyük televizyon kanallarından biri olan Alpha TV için yapılan araştırmaya ülke genelinden 1.026 kişi katıldı.

Elde edilen verilere göre, halkın yüzde 62'si Yunanistan'ın Ukrayna'ya silah göndermesinin ülkenin durumunu zorlaştıracağına inanıyor. Ankete katılanların yüzde 67'si ise Yunanistan ile Rusya arasındaki ilişkilerin kötüleşeceğini düşünüyor.

Öte yandan, Ukrayna savaşının Türkiye ile Yunanistan arasındaki ilişkilere olumsuz etki edeceğine inanların oranı yüzde 53. Ankete katılanların yüzde 17'si ise savaşın iki ülke arasındaki ilişkiyi olumsuz etkilemeyeceğini düşünüyor. Yüzde 53'lük bir kesim Ukrayna savaşının Türkiye'ye yarayacağına inanıyor.

Bu arada, İnterview araştırma şirketi tarafından yapılan anket sonuçlarına göre ise "Ukrayna'ya silah gönderilmeli miydi?" sorusuna Yunanlıların yüzde 54'ü "hayır" derken, yüzde 46'sı "evet" cevabını verdi. Halkın büyük bir kesimi ise savaşta Ukrayna'yı haklı buluyor.

Haberler


’Türkiye-Yunanistan 1. Kültür Forumu’ Nevşehir’de düzenlendi

Miçotakis – Radev Sofya’da görüştü

YDP’nin anayasa değişikliği önerisi genel kurulda duyuruldu

Yaz indirimleri 13 Temmuz’da başlıyor

Bluefarm Yaban Mersini Çiftliği Basın ve Tanıtım Gününe ev sahipliği yaptı

ABTTF’den Yunanistan’a çifte standart eleştirisi

GPO anketi: Yunanistan’da siyasi dengeler değişiyor

Tarım ödeneklerinde yolsuzluk iddiasıyla 13 kişi gözaltına alındı

Yassıköy Azınlık İlkokulundan başkent Atina’ya gezi

Batı Trakya Türk Azınlığı heyeti Türkiye Dışişleri Bakan Yardımcısı Bozay ile görüştü

Türk ve Yunan denizcilik temsilcileri Atina’da buluştu

Kadın Platformu üyelerinden Başkonsolos Ünal’a ziyaret