Anasayfa

15-02-2016
BİHLİMDER: "Bu eylemlere kayıtsız kalınmamalı ve sorumlular tespit edilmeli"
Batı Trakya İmam Hatip Lisesi Mezunları ve Mensupları Derneği (BİHLİMDER) İskeçe Müftülüğü gin görevlisi Hüseyin Cihan'ın kaçırılması ve müftü Ahmet Mete'ye yönelik tehdit ve hakaretlerle ilgili olayı kınadı.
15 Şubat 2016 Pazartesi

BİHLİMDER'in açıklaması şöyle:

"28 Ocak 2016 Perşembe akşamı İskeçe Müftülüğü'müz bünyesinde görev yapan İmam Hüseyin Cihan kimliği belirsiz kişilerce alıkonarak bir minibüsle kaçırıldığını ve Batı Trakya Türk Azınlığı Danışma Kurulu Başkanlığını yürütmekte olan İskeçe Müftümüz Ahmet Mete'ye ve ailesine yönelik hakaret ve ölüm tehditleri savurduklarını esefle öğrenmiş bulunmaktayız. Kendilerine geçmiş olsun dileklerimizi iletiyor ve kendilerinin yanında olduğumuzu beyan ediyoruz.

Toplumumuz suhulete, huzura, güvene, İnsan Haklarına saygıya ihtiyaç duyduğu bu zaman diliminde aşırılık içeren eylemlere kayıtsız kalınmaması ve sorumluların bir an önce tespit edilmesi hususunda yetkili mercilerin üzerlerine düşen sorumluluğu bir an önce yerine getirmelerini beklediğimizi ifade etmek isteriz.

Kamuoyuna saygılarımızla."

Haberler


Tütün ve alkol satışında kimlik zorunluluğu getirildi

Sıçanlık Çayı’na sel geçidi yapılıyor

Atina yakınlarında yangın: Bazı yerleşim bölgeleri tahliye edildi

Şehit diplomat Ömer Haluk Sipahioğlu Atina’da anıldı

Halkidiki’deki orman yangınıyla ilgili bir kişi gözaltında

Mucize Tiyatrosu Kayseri’de ayakta alkışlandı

Kavurucu sıcaklar geliyor!

“AB Adalet Puan Tablosuna göre Yunanistan yargı süresinin uzunluğunda son sırada!”

Liverpool’un yıldız futbolcusu Diogo Jota trafik kazasında hayatını kaybetti

Özgür Ferhat, Dijital Müşteri Kayıt Zorunluluğunu meclis gündemine taşıdı

Gümülcine ve İskeçe Müftülerinden Leman dergisine tepki

Girit Adası’ndaki yangın yerleşim yerine sıçradı