Anasayfa

18-03-2022
Tütün üreticilerin sorunları görüşüldü
Doğu Makedonya - Trakya (DMT) Eyalet Başkanlığında gerçekleşen toplantıda, tütün üreticilerin sorunları ele alındı.
18 Mart 2022 Cuma

Doğu Makedonya - Trakya (DMT) Eyalet Başkanlığında gerçekleşen toplantıda, tütün üreticilerin sorunları ele alındı.

17 Mart Perşembe günü DMT Eyalet merkez binasında gerçekleşen toplantıya, Trakya Tütün Üreticileri Kooperatifi Başkanı Sinan Ahmet ve yönetim kurulu üyeleri katıldı.

Toplantı sonrası DMT Eyaleti Spordan Sorumlu ve Hayat Boyu Öğrenme Danışmanı Ahmet İbram yaptığı paylaşımda şunları belirtti:
"Yapmış olduğumuz toplantıda tütün üreticilerinin Tarımsal Kalkınma ve Gıda Bakanlığından talepleri hem de Eyalet kaynaklarından finanse ettiğimiz sulama projeleri konuları üzerine bir değerlendirme toplantısı yaptık.

Toplantıda ele aldığımız konu başlıkları şöyle:
- Yeni Avrupa Ortak Tarım politikasında (KAP) tütün üreticilerine, üretimine dayalı destek primi verilmesi.

- 2020 yılı için koronavirüs nedeniyle yapılan yardımın (90 € / dönüm) ödeme prosedürünün hızlandırılması.

- 2018 yılında üretimin önemli ölçüde azalmasına neden olan Thripa hastalığı için Rodop ilinde zarar gören tütün mahsulleri üzerindeki etkisini incelemek üzere, kurulan komitenin raporu hakkında tütün üreticilerinin bilgilendirilmesi.

Toplantı sonucunda aldığımız kararlar doğrultusunda, tütün üreticilerinin bu konulardaki taleplerini Bakanlık nezdinde destekleyeceğimizin sözünü verdik.

Ayrıca Eyalet tarafından sağlanan fonlarla, Belediyeler tarafından yürütülen sulama projelerinin devamı yönünde fikir birliğine vardık."

Haberler


Atina’daki Filistin Temsilcisi Yunanistan’a Filistin devletini tanıma çağrısı yaptı

Doğu Makedonya – Trakya Eyaleti bölge ürünlerini dünya pazarına sunmak istiyor

Seçmenin önceliği günlük yaşamın iyileştirilmesi

Batı Trakyalı doktorun başkanlığındaki ekipten gururlandıran başarı

Yassıköy Belediyesi, filosuna üç yeni aracı daha kattı  

Gümülcine Belediyesi Brüksel’de “Herkes İçin Şehir” projesini tanıttı

Avrupa, 2030’a kadar savunmada öz yeterlilik hedefi koydu

Topsidis, Brüksel’de AP milletvekilleriyle buluştu

Selanik’teki Atatürk Evinde restorasyonda sona yaklaşıldı

Hüseyin Zeybek: “İşcilerin inasanca yaşama hakkı ellerinden alınıyor”

Stamatis Sakellion’dan dikkat çeken makale: “Batı Trakya’daki kimlik meselesi artık kapanmalıdır”

Naim Süleymanoğlu’nun doğduğu ev müze olarak açılıyor