Anasayfa

18-03-2022
İTB, AİHM İcra Dairesiyle Görüştü
İskeçe Türk Birliği (İTB) Başkanı Ozan Ahmetoğlu ile İTB hukuk danışmanlarından avukat İlker Çavuşoğlu, Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi İcra Dairesiyle görüştü.
18 Mart 2022 Cuma

İskeçe Türk Birliği (İTB) Başkanı Ozan Ahmetoğlu ile İTB hukuk danışmanlarından avukat İlker Çavuşoğlu, Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi İcra Dairesiyle görüştü.



İskeçe Türk Birliği (İTB) Başkanı Ozan Ahmetoğlu ile İTB hukuk danışmanlarından avukat İlker Çavuşoğlu, Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi İcra Dairesinden Nikos Sitaropulos, Bojana Nikolin ve Grigoris Avdikos ile çevrim içi görüştü.

Görüşmede, İTB'nin sürdürdüğü hak arama mücadelesiyle ilgili son gelişmeler aktarıldı. Ahmetoğlu ve Çavuşoğlu, AİHM kararları uygulanıp derneğin yasal statüsünün iade edilmesi talebiyle, İTB'nin 2021 yılı haziran ayında gerçekleştirdiği yürüyüş hakkında açılan soruşturma ile ilgili bilgi verdi. Yıllarca uygulanmayan AİHM kararlarının yanı sıra açılan soruşturmayla ilgili ayrıntılar aktarıldı.

Yapılan görüşmede, AİHM'nin İTB ile ilgili kararının tam ve eksiksiz olarak uygulanmasının beklendiği ve bunun için atılması gereken adımların hayata geçirilmesinin şart olduğu ifade edildi. Yunanistan'ın AİHM kararlarını 14 yıldır uygulamamasının yol açtığı mağduriyet ve hayal kırıklığı bir kez daha dile getirildi.

Ayrıca, Rodop İli Türk Kadınları Kültür Derneği ile Meriç İli Azınlık Gençlik Derneği'nin Yargıtay'da devam eden davalarının sonuçlanmasının beklendiği de hatırlatıldı.

Haberler


Gümülcine’de ebru sanatı atölyesi düzenlendi

Fuat Oktay’dan Batı Trakya Türk Azınlık okullarının kapatılmasına tepki

Milletvekili Hüseyin Zeybek, kapatılan okullar sorununu Eğitim Bakanlığına sordu

Yunanistan’da Efood ve Wolt kuryelerinden Dünya Kupası finalinde iş bırakma eylemi

17 yaş altına elektrikli scooter yasağı geliyor

Sıcaklık 40 derecenin üzerine çıkacak!

İskeçe Merkez Türk Azınlık İlkokulundaki kayıt iptalleri TRT ekranında

Hakan Çavuşoğlu: ’Batı Trakya Türk Azınlığının eğitim hakları korunmalıdır’

İspanya ikinci kez dünya şampiyonu

Kireççiler köyündeki posta sorununa tepki

Türkiye Dışişleri Bakanlığından Yunanistan’a azınlık eğitimi tepkisi

Mustafa Şentop’tan, Yunanistan’ın Batı Trakya Türk azınlık eğitimiyle ilgili uygulamalarına tepki