Anasayfa

29-03-2022
Yunanistan, İslam İşbirliği Teşkilatına özel temsilci atayacak
Yunanistan’ın, Türkiye’nin İslam İşbirliği Teşkilatı (İİT) çerçevesinde gündeme getireceği konularla ilgili çalışma yapmak üzere İİT Özel Temsilcisi atama kararı aldığı bildirildi.
29 Mart 2022 Salı

Yunanistan’ın, Türkiye’nin İslam İşbirliği Teşkilatı (İİT) çerçevesinde gündeme getireceği konularla ilgili çalışma yapmak üzere İİT Özel Temsilcisi atama kararı aldığı bildirildi.

Dışişleri Bakanı Nikos Dendias, Mısır’ı ziyareti kapsamında Kahire’de mevkidaşı Sami Şükrü ile görüşmesinin ardından gazetecilere açıklamalarda bulundu.

Buradaki temaslarında, Rusya-Ukrayna Savaşı ve sonrasında oluşan gıda ve enerji krizi konularının ele alındığını belirten Dendias, Libya, Doğu Akdeniz gibi bölgesel konuların da masaya yatırıldığını söyledi.

Dendias, Mısır’a, İİT çerçevesinde Yunanistan’a verdiği destek için teşekkür ettiğini aktararak, "Yunanistan’ın, Türkiye’nin bu teşkilat çerçevesinde gündeme getireceği konularla, Türkiye’nin sunduğu karar taslaklarının arkasındaki güdülerini açık şekilde gören Mısır gibi dost ülkelerle iş birliği içerisinde ilgilenmek üzere, özel temsilci atamasında mutabık kaldık." ifadesini kullandı.

Haberler


DMT bölgesinde şimdi de mavi dil vakaları çıktı

FUEN TAG uluslararası STK’lar konferansı genel kuruluna katıldı

Zeybek’ten azınlık öğrencilerinin yatay geçiş hakkı için soru önergesi

Atina’daki Filistin Temsilcisi Yunanistan’a Filistin devletini tanıma çağrısı yaptı

Doğu Makedonya – Trakya Eyaleti bölge ürünlerini dünya pazarına sunmak istiyor

Seçmenin önceliği günlük yaşamın iyileştirilmesi

Batı Trakyalı doktorun başkanlığındaki ekipten gururlandıran başarı

Yassıköy Belediyesi, filosuna üç yeni aracı daha kattı  

Gümülcine Belediyesi Brüksel’de “Herkes İçin Şehir” projesini tanıttı

Avrupa, 2030’a kadar savunmada öz yeterlilik hedefi koydu

Topsidis, Brüksel’de AP milletvekilleriyle buluştu

Selanik’teki Atatürk Evinde restorasyonda sona yaklaşıldı