Anasayfa

30-03-2022
İbrahim Şerif yeniden Danışma Kurulu Başkanı seçildi
BTTADK seçimleri, dün İskeçe Türk Birliği'nde gerçekleşti.
30 Mart 2022 Çarşamba

Batı Trakya Türk Azınlığı Danışma Kurulu (BTTADK) seçimleri, 29 Mart Salı günü İskeçe Türk Birliği'nde gerçekleştirildi. Gümülcine Müftüsü İbrahim Şerif oybirliğiyle yeniden başkan seçildi.

Toplantıyla ilgili olarak BTTADK'nin sosyal medya hesabından yapılan paylaşımda şu ifadeler yer aldı:

"29 Mart 2022 tarihinde düzenlenen Batı Trakya Türk Azınlığı Danışma Kurulu toplantısında alınan karar neticesinde, Sn. Gümülcine Seçilmiş Müftüsü İbrahim Şerif oybirliğiyle kurul başkanlığına yeniden seçilmiştir."

Danışma Kurulu Asbaşkanlığı görevinde de bir değişiklik olmadı. Rodop ilinden Kozlukebir Belediye Başkanı Rıdvan Ahmet, İskeçe ilinden Mustafçova Belediye Başkanı Rıdvan Delihüseyin asbaşkan seçildi. Batı Trakya Türk Azınlığı Danışma Kurulu Genel Sekreterliği görevine ise Gümülcine Türk Gençler Birliği Başkanı Sedat Hasan yürütmeye devam edecek.

HOROZLU MEZARLIÄžI
Toplantıda ayrıca Bulustra Belediyesine bağlı Horozlu köyündeki mezarlık konusu da ele alındı.

Danışma Kurulu'ndan seçimlerle ilgili yapılan yazılı açıklamada, "Toplantıda ayrıca Bulustra Belediyesine bağlı Horozlu köyündeki atalarımızdan yadigâr mezarlığın Belediye tarafından kasıtlı şekilde ve saygısızca tahrip edilmesi konusu da ele alındı. Bu hususta Belediye Başkanı'nın sorumsuz tutumuna ve talihsiz açıklamalarına karşın iktidar listesindeki Azınlık mensuplarının yeterli tepki ve duyarlılığı göstermemiş olmaları hayret ve esefle karşılandı. Edinilen bilgilere göre tarihi ve kültürel öneme sahip mezar taşlarının İskeçe vakıf idaresine teslim edildiğini öğrendik. Bizler ecdadımızdan bize miras bu kültürel hazinelerin biran önce ait oldukları mekâna iade edilmesini ve haksızca yapılan bu saldırının sorumlularının toplumumuzdan samimiyetle özür dilemesini beklediğimizi Batı Trakya Türk Azınlığı Danışma Kurulu olarak tüm kamuoyuna duyururuz." denildi.

Haberler


DMT bölgesinde şimdi de mavi dil vakaları çıktı

FUEN TAG uluslararası STK’lar konferansı genel kuruluna katıldı

Zeybek’ten azınlık öğrencilerinin yatay geçiş hakkı için soru önergesi

Atina’daki Filistin Temsilcisi Yunanistan’a Filistin devletini tanıma çağrısı yaptı

Doğu Makedonya – Trakya Eyaleti bölge ürünlerini dünya pazarına sunmak istiyor

Seçmenin önceliği günlük yaşamın iyileştirilmesi

Batı Trakyalı doktorun başkanlığındaki ekipten gururlandıran başarı

Yassıköy Belediyesi, filosuna üç yeni aracı daha kattı  

Gümülcine Belediyesi Brüksel’de “Herkes İçin Şehir” projesini tanıttı

Avrupa, 2030’a kadar savunmada öz yeterlilik hedefi koydu

Topsidis, Brüksel’de AP milletvekilleriyle buluştu

Selanik’teki Atatürk Evinde restorasyonda sona yaklaşıldı