Anasayfa

30-03-2022
Almanya'dan doğal gaz için 'erken uyarı'
Almanya, "Gaz Acil Durum Planı"nda erken uyarı seviyesini etkinleştirdi.
30 Mart 2022 Çarşamba

Almanya, Rusya’dan gelen doğal gazın kesintiye uğrama ihtimaline karşı "Gaz Acil Durum Planı"nda erken uyarı seviyesinin etkinleştirildiğini bildirdi.

Ekonomi ve İklimi Koruma Bakanı Robert Habeck Berlin'de gazetecilere yaptığı açıklamada, Alman hükümetinin gaz arzında yaşanabilecek bir kesintiye hazırlandığını belirtti.

Doğal gazda arz güvenliği için Almanya’nın Gaz Acil Durum Planı’nda erken uyarı seviyesinin etkinleştirildiğini bildiren Habeck, bunun tedbir amaçlı olduğunu ifade etti.

Habeck, halihazırda tedarikle ilgili bir sıkıntı yaşanmadığını belirterek, olası bir arz sıkıntısı için ihtiyati tedbirler aldıklarının altını çizdi.

Söz konusu erken uyarının, acil gaz planının ilk seviyesi olduğunu belirten Habeck, Almanya Ekonomi ve İklimi Koruma Bakanlığında gaz arzına ilişkin bir kriz ekibinin kurulacağını söyledi.

Habeck, yetkililer ve enerji tedarikçilerinden oluşacak kriz ekibinin arz durumunu analiz edeceğini ve gerekirse arz güvenliğini artırmak için daha fazla önlem alınabileceğini belirterek, Alman tüketicileri ve şirketlerini doğal gaz tüketimini azaltmaya çağırdı.

"AB ülkelerinin, Rus gazının kesilmesi ihtimaline karşı birlikte hareket etmesi gerekiyor." diyen Habeck, "Almanya’nın doğal gaz depoları yüzde 25 kapasiteyle dolu." bilgisini paylaştı.

Almanya’nın Gaz Acil Durum Planı, erken uyarı, uyarı ve acil durum olmak üzere üç seviyeden oluşuyor.

Haberler


PISA 2025 sonuçlarında Yunanistan OECD ortalamasının altında kaldı

ABTTF: “Yunanistan azınlık haklarında çifte standart uyguluyor”

Selanik Müslümanları Derneğinden Başkonsolos Gedik’e veda ziyareti

Zeybek: “İskeçe ve Batı Trakya hükümetin öncelikleri arasında değil”

Mehmet Emin Aga, vefatının 20. yılında kabri başında anıldı

Şentop’tan Batı Trakya ziyareti: “Soydaşlarımızın hak ve hukuk mücadelesinin daima yanında olacağız”

GAT’ın 12 Ay 12 Mutluluk Projesi devam ediyor

İskeçe Azınlık Lisesi son sınıf öğrencileri kermese hazırlanıyor

Özgür Ferhat: “Kiraz üreticileri 18 aydır tazminat bekliyor”

Batı Trakyalı kadın girişimciler “Balkanlar Kadın Girişimciler Buluşması”na katıldı

Zeybek: “Hayvan yetiştiricileri yem desteğini daha ne kadar bekleyecek?”

Mehmet Emin Aga vefatının 20. yılında anılıyor