Anasayfa

18-02-2016
Yunanistan'dan saldırıya tepki
Başbakan Aleksis Çipras, Türkiye Başbakanı Ahmet Davutoğlu’nu telefonla arayarak, saldırıda hayatını kaybedenler için taziyelerini iletti.
18 Şubat 2016 Perşembe

Başbakanlık kaynaklarından alınan bilgiye göre, görüşmede Ankara’da meydana gelen patlamada hayatını kaybedenler için taziyelerini ileten Çipras’ın, terörle mücadelede Türkiye ile dayanışma içinde olduklarını söylediği kaydedildi.

Yunanistan Dışişleri Bakanlığı da Ankara’da düzenlenen terör saldırısını kınadı. 
 Bakanlığının twitter hesabından yapılan açıklamada, çirkin terör saldırısını mümkün olan en şiddetli şekilde lanetledikleri belirtildi.

Açıklamada, "Ankara patlamasında hayatını kaybeden komşularımızın yasını tutuyoruz" ifadesine yer verildi.

Cumhurbaşkanlığı Genel Sekreteri Büyükelçi Yorgos Gennimatas da Türkiye’nin Atina Büyükelçisi Kerim Uras’ı telefonla arayarak, saldırıyı kınadı ve Yunan halkı adına hayatlarını kaybedenlerin ailelerine ve tüm Türk halkına başsağlığı dileklerini iletti.

YUNAN BASININDA SALDIRI

Kathimerini gazetesi "Ankara’daki büyük patlamada en az 28 ölü" başlıklı haberinde, saldırının TBMM ve diğer hükümet binalarının bulunduğu bölgede gerçekleştirildiğinin altını çizdi. Haberde, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın açıklamalarına geniş yer verildi.

To Vima gazetesi de "Genelkurmay Başkanlığı binası yakınındaki araçları hedef alan saldırıda çok sayıda kişi yaşamını yitirdi" başlığıyla verdiği haberde, Türkiye’nin son aylarda Suriye'deki rolünden dolayı bir dizi terör saldırısına hedef olduğu vurgulandı.

"Ankara’da katliam" başlığını kullanan Proto Thema da haberinde eylemin askerleri hedef aldığını yazdı.

Devlet televizyonu ERT ve özel televizyonlar Mega, Skai ve Antena, Türkiye’deki muhabirleri ile canlı bağlantı kurarak Ankara’daki saldırıyı ayrıntılı şekilde izleyicilerine aktardı.

Haberler


ABTTF Genel Kurula hazırlanıyor

PASOK’lu Mantzos: ‘Batı Trakya’da Türk azınlık yok’

‘İTB Gençlik Buluşmaları’nın nisan ayı konuğu Millet Gazetesi oldu

GTGB’den geleneksel Çocuk Şenliği

Türkiye Savunma Bakanlığı: ‘Tek yanlı girişimler kabul edilemez’

Tarkan Multaza’dan Danışma Kurulu Başkanı ve İTB’ye ziyaret

Türkiye Dışişleri Bakanlığından Yunanistan’ın ‘Deniz Mekansal Planlaması’na tepki

Gümülcine Müftülüğünün düzenlediği ‘Temel Dini Bilgi’ yarışması tamamlandı

Yunanistan ‘Deniz Mekansal Planlaması’nı açıkladı

Yassıköy Belediyesinden Bekirli’de çocuk şenliği

Danışma Kurulu üyeleri Antalya Diplomasi Forumu’nda temaslarda bulundu

Atina’da taksiciler 24 saatlik grevde