Anasayfa

06-04-2022
Rus diplomatların sınır dışı edilmesi kararına tepki
Yunanistan'ın 12 Rus diplomatı "istenmeyen kişi" (persona non grata) ilan etme kararına, Rusya'nın Atina Büyükelçiliğinden ilk tepki geldi.
6 Nisan 2022 Çarşamba

Rusya'nın Atina Büyükelçiliği, Yunanistan'ın 12 Rus diplomatı sınır dışı etme kararının karşılıksız kalmayacağını açıkladı.

Rusya Büyükelçiliğinden yapılan açıklamada, Büyükelçi Andrey Maslov'un bu sabah (6 Nisan Çarşamba) Yunanistan Dışişleri Bakanlığına çağrılarak, aralarında Rusya'nın Selanik Başkonsolosunun da yer aldığı 12 diplomatın persona non grata (istenmeyen kişi) ilan edildiği kararının tebliğ edildiği belirtildi.

Açıklamada, "Bizler, tüm ikili ilişkilerimizi daha da kötü bir şekilde yok etmeyi amaçlayan bu haksız ve tartışmalı adımı şiddetle protesto ettik. Bu hareketin karşılıksız kalmayacağını vurguladık." ifadeleri yer aldı.

Haberler


Gümülcine’de ebru sanatı atölyesi düzenlendi

Fuat Oktay’dan Batı Trakya Türk Azınlık okullarının kapatılmasına tepki

Milletvekili Hüseyin Zeybek, kapatılan okullar sorununu Eğitim Bakanlığına sordu

Yunanistan’da Efood ve Wolt kuryelerinden Dünya Kupası finalinde iş bırakma eylemi

17 yaş altına elektrikli scooter yasağı geliyor

Sıcaklık 40 derecenin üzerine çıkacak!

İskeçe Merkez Türk Azınlık İlkokulundaki kayıt iptalleri TRT ekranında

Hakan Çavuşoğlu: ’Batı Trakya Türk Azınlığının eğitim hakları korunmalıdır’

İspanya ikinci kez dünya şampiyonu

Kireççiler köyündeki posta sorununa tepki

Türkiye Dışişleri Bakanlığından Yunanistan’a azınlık eğitimi tepkisi

Mustafa Şentop’tan, Yunanistan’ın Batı Trakya Türk azınlık eğitimiyle ilgili uygulamalarına tepki