Anasayfa

06-04-2022
İşçi ve memurlar 24 saatlik genel greve gitti
İşçi ve memur sendikalarının çağrısıyla 24 saatlik genel grev düzenlendi.
6 Nisan 2022 Çarşamba

İşçi ve memur sendikalarının çağrısıyla 24 saatlik genel grev düzenlendi.

İşçi Sendikaları Konfederasyonu (GSEE), Memur Sendikaları Konfederasyonu (ADEDY) ve Yunanistan Komünist Partisine (KKE) bağlı sendika kuruluşu Mücadeleci İşçi Cephesinin (PAME) çağrısıyla ülke genelinde 24 saatlik genel grev yapıldı.

Greve, farklı sektörlerden işçi ve memurlar katıldı.

Grev nedeniyle başkent Atina’da toplu ulaşım sekteye uğradı. Metro, tren, tramvay ve troleybüs gün boyu çalışmadı. Otobüs çalışanları ise 09.00-21.00 saatleri haricinde iş bırakma eylemi kararı aldı.

Greve katılan öğretmen ve sağlık çalışanlarının çalıştığı kuruluşlarda eğitim ve sağlık hizmetleri aksadı.

Yunan Devlet Ajansı AMNA da yerel saatle 12.00-16.00’da haber akışını durdurarak greve destek verdi.

Atina merkezinde toplanan işçi ve memurlar, Sintagma Meydanı’ndaki Parlamento binasının önüne kadar protesto yürüyüşü gerçekleştirdi.

Kovid-19 salgını ve Ukrayna savaşı sonrası ülkede yaşanan fiyat artışlarına dikkati çeken eylemciler, maaşların da benzer ölçüde artırılmasını talep etti. Eylemciler, sağlık ve eğitim sistemlerinin güçlendirilmesine yönelik taleplerini de dile getirdi.

Haberler


PISA 2025 sonuçlarında Yunanistan OECD ortalamasının altında kaldı

ABTTF: “Yunanistan azınlık haklarında çifte standart uyguluyor”

Selanik Müslümanları Derneğinden Başkonsolos Gedik’e veda ziyareti

Zeybek: “İskeçe ve Batı Trakya hükümetin öncelikleri arasında değil”

Mehmet Emin Aga, vefatının 20. yılında kabri başında anıldı

Şentop’tan Batı Trakya ziyareti: “Soydaşlarımızın hak ve hukuk mücadelesinin daima yanında olacağız”

GAT’ın 12 Ay 12 Mutluluk Projesi devam ediyor

İskeçe Azınlık Lisesi son sınıf öğrencileri kermese hazırlanıyor

Özgür Ferhat: “Kiraz üreticileri 18 aydır tazminat bekliyor”

Batı Trakyalı kadın girişimciler “Balkanlar Kadın Girişimciler Buluşması”na katıldı

Zeybek: “Hayvan yetiştiricileri yem desteğini daha ne kadar bekleyecek?”

Mehmet Emin Aga vefatının 20. yılında anılıyor