Anasayfa

09-04-2022
BTAYTD'den 'Hukuk' bölümü üzerine söyleşi
Batı Trakya Azınlığı Yüksek Tahsilliler Derneği (BTAYTD) çatısı altında faaliyet gösteren Mesleki Tanıtım ve Rehberlik Kolu, lise öğrencilerine yönelik "Hukuk" bölümü tanıtımı söyleşisi gerçekleştirdi.
9 Nisan 2022 Cumartesi

Batı Trakya Azınlığı Yüksek Tahsilliler Derneği (BTAYTD) çatısı altında faaliyet gösteren Mesleki Tanıtım ve Rehberlik Kolu, lise öğrencilerine yönelik "Hukuk" bölümü tanıtımı söyleşisi gerçekleştirdi.

Söyleşiye konuşmacı olarak, Belçika'daki Ghent Üniversitesi'nde araştırma görevlisi ve doktora adayı olan, Medeni Hukuk Uzmanı Avukat İlker Çavuşoğlu katıldı.

Hukukun tanımıyla sözlerine başlayan Çavuşoğlu, bölümün temel özellikleri ve temel branşları hakkında bilgiler verdi. Eğitim süreci ve mevcut hukuk fakültelerinin profilinden bahseden Çavuşoğlu, mezuniyet sonrası yüksek lisans ve doktora çalışmalarının kazanımlarını anlattı. Mezun olduktan sonra yapılabilecek mesleklerle ilgili olarak bilgiler veren Çavuşoğlu, mesleğin icrasına kadar takip edilmesi gereken süreci anlattı.

Haberler


YTB Başkanı Turus’tan müftü atamalarına tepki

Yassıköy Belediyesinden Bulatköy’e KEP bürosu girişimi

BTTDD’den müftü atamalarına tepki: “Azınlığın iradesi tanınmalı”

Zorlu’dan Yunanistan’ın müftü atamalarına tepki

Geleneksel öğrenci kermeslerinin son durağı Gökçeler

Numan Kurtulmuş’tan Yunanistan’a seçilmiş müftüleri tanıma çağrısı

Saatlerinizi geri almayı unutmayın!

Demircik – Palas sınır kapısında Interreg etkinliği düzenlendi

Türkiye Dışişleri Bakanlığından Yunanistan’a müftülük tepkisi

Maronya - Şapçı Belediyesinden altın madenciliğine karşı karar

BTTADK’dan müftü atamalarına tepki: “Çözüm yerine dayatma sürüyor”

Yunanistan’ı sarsan Pizza skandalı