Bodrum'da düzenlenen "Akdeniz Edebiyat Günleri"nde Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras ile Sosyalist Enternasyonal Başkanı ve eski Başbakan Yorgo Papandreu'nun zeybek oynaması renkli anlara sahne oldu.
18 Nisan 2022 Pazartesi
Eski Başbakan Yorgo Papandreu, Halikarnas Balıkçısı Cevat Şakir Kabaağaç'ın doğumunun 132. yılı nedeniyle Livaneli Vakfı ve Bodrum Belediyesi tarafından düzenlenen "Akdeniz Edebiyat Günleri"ne katıldı.
Akdeniz Edebiyat Günleri için davet edildiğinde çok heyecanlandığını ifade eden Papandru, "İzolasyonun, ayrıştırmanın, savaşın, duvarlar örmenin peşinde olan ve bunu da korkuları püskürterek yapan liderler var. Irkçılıkla bunu başarmaya çalışan liderler var. Ve bunlarla mücadele ederken aslında hepimizin iş birliğine ihtiyacımız olduğunu hatırlamamız gerekiyor. İş birliği, saygıyı beraberinde getirir. Güzellikler yaratacak, güzellikleri büyütecek iş birliğine ihtiyacımız var. Bu iş birliği anlayışla çalışarak birbirimizi birbirimize yakınlaştırdığımız en güncel örnek de pandemi. Dünya üzerinde pandemiden etkilenmeyen hiçbir ülke yokken bir araya geldik ve aşılamayı başardık. Bu alandaki çabalarımıza devam etmemiz gerekiyor" diye konuştu.
Akdeniz Edebiyat Günleri ile başlayan etkinlikler, "Dünya Merhaba Günü" ile devam etti. Bodrum Folklor Araştırma ve Turizm Derneği’nin (BOFAD) zeybek ve sirtaki halk oyunları gösterisi ile başlayan program, ünlü tiyatro ve sinema oyuncusu Tarık Pabuççuoğlu'nun Halikarnas Balıkçısı'nı canlandırdığı tek kişilik muhteşem oyunuyla devam etti.
Halk oyunları gösterisi sonrasında sahneye gelen Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras ile Sosyalist Enternasyonel Başkanı ve eski Başbakan Yorgo Papandreu misafirlere unutulmayacak bir zeybek gösterisi sundu. Kerimoğlu Zeybeği'nde karşılıklı oynayan ikilinin performansı misafirlerden büyük beğeni topladı.
Haberler
Kızılağaç köyüne süt üreticileri için üç fazlı elektrik
‘İskeçe Vergi Dairesi kapatılmamalı’
Selanik’te bebeği gece boyunca balkonda bırakan ebeveynler gözaltına alındı
İskeçe Azınlık Ortaokulu – Lisesi öğrencilerine yaz tatilinde spor ve kültür etkinlikleri
AOX Baharidis’le yollarını ayırdı
Koyunköy ve Para Mahallesi’ndeki hatim etkinikliklerine yoğun katılım
“Hükümetin beceriksizliğinin bedelini bölge halkı ödüyor”
Yorgos Çipras SİRİZA’dan istifa etti
İTB’nin ‘Geleneksel Kültür Sanat Şenliği’ yoğun katlımla gerçekleşti