Anasayfa

20-04-2022
Çipras: 'Avrupa'da en yüksek elektrik fiyatı Yunanistan'da'
Ana muhalefet SİRİZA Partisi Başkanı Aleksis Çipras, hükümeti enerji krizi, hayat pahalılığı ve zamlara karşı önlem almamakla suçladı.
20 Nisan 2022 Çarşamba

Ana muhalefet SİRİZA Partisi Başkanı Aleksis Çipras, hükümeti enerji krizi, hayat pahalılığı ve zamlara karşı önlem almamakla suçladı.

Bir televizyon kanalına konuşan Çipras, Avrupa Birliği ülkeleri arasında en yüksek elektrik fiyatının Yunanistan'da olduğunu söyledi. "Bunun nedeni nedir?" sorusuna ise Çipras, "Bunun cevabı çok basit. Bu sorunun cevabı iki kelimede saklı; Kiriakos Miçotarkis." diye yanıt verdi.

Yunanistan'da enerji krizi ve Ukrayna savaşıyla birlikte fiyatların büyük bir artış gösterdiğini belirten SİRİZA Başkanı Aleksis Çipras, "Hayat pahalılığı konusunda hükümet suçludur. Vatandaşların rahatlatacak önlemleri bu hükümet neden almıyor? Avrupa Birliği'nde en yüksek elektrik fiyatı Yunanistan'da. Bu durum aylarca devam ediyor." diye konuştu. Çipras, hükümeti ve Başbakan Miçotakis'i İspanya ve Portekiz'de alınan ve vatandaşların desteklenmesini öngören önlemler almamakla suçladı.

Çipras, mevcut hükümetin krizden faydalanan ve zenginleşen kesimleri desteklediğini söyledi. Çipras şunları kaydetti: "Burada en büyük pay elektrik kurumu DEİ'ye aittir. DEİ 1 milyar eurodan fazla kar etmektedir. Bundan da Miçotakis'e bağlı 'golden boys'lar yararlanmaktadır. Sayın Miçotakis kar payı 1,5 milyar euroya yaklaşan büyük şirketlerden vergi almak için neyi bekliyor? Gerçekten merak ediyoruz."

Aleksis Çipras, asgari ücretin en az 800 euro olmasının şart olduğunu belirterek, hükümetin gerçek ihtiyacı olanları desteklemediğini ifade etti. Hükümetin son dönemde çöküşe geçtiğini dile getiren Çipras, "Biz birinci parti olacağız. Sayın Miçotakis seçim ilan etmemekle ülkenin deposundakileri tüketiyor. Ülkenin yeniden yapılandırılması için gerekenleri tüketiyor." dedi.

Haberler


GAT’tan “12 Ay 12 Mutluluk” projesi

Atina’da 23 Nisan Çocuk Bayramı önceden kutlandı

Diploma tartışması istifa getirdi

Filistin Devlet Başkan Yardımcısı Atina’da Miçotakis’le görüştü

Antalya Forumu’nda Trampa’dan Batı Trakya vurgusu

Batı Trakya heyeti Antalya Diplomasi Forumu’nda

İskeçe Azınlık Lisesi öğrencileri için Ankara’ya kültür ve eğitim gezisi

Mehmet Emin son yolculuğuna uğurlandı

GAT üyeleri bowling turnuvasında bir araya geldi

Napoli’de film gibi banka soygunu

Baran’dan şap hastalığı uyarısı: “Gecikmeler hayvancılığı tehdit ediyor”

Muhalefetten hükümete yolsuzluk ve dinleme eleştirisi