Anasayfa

22-04-2022
Avrupa Birliği'nde en yüksek kamu borç oranı Yunanistan'da
Euro Bölgesi’nde kamu borcunun Gayrisafi Yurt içi Hasıla’ya (GSYH) oranı, geçen yılın dördüncü çeyreğinde yüzde 95,6 olarak belirlendi.
22 Nisan 2022 Cuma

Euro Bölgesi’nde kamu borcunun Gayrisafi Yurt içi Hasıla’ya (GSYH) oranı, geçen yılın dördüncü çeyreğinde yüzde 95,6 olarak belirlendi.

Avrupa İstatistik Ofisi (Eurostat), Avrupa Birliği (AB) ve Euro Bölgesi’nin 2021 yılı son çeyrek kamu borcu ve bütçe açığı verilerini açıkladı.

Buna göre, Euro Bölgesi’nde üçüncü çeyrekte yüzde 97,5 olan kamu borcunun GSYH’ye oranı, dördüncü çeyrekte yüzde 95,6 seviyesine geriledi. AB’de üçüncü çeyrekte yüzde 89,9 olan kamu borcunun GSYH’ye oranı ise son çeyrekte yüzde 88,1 seviyesinde belirlendi.

Söz konusu oran 2020’nin dördüncü çeyreğinde AB’de yüzde 90, Euro Bölgesi’nde yüzde 97,2 olarak gerçekleşmişti.

EN YÜKSEK KAMU BORÇ ORANI YUNANİSTAN'DA
AB üyesi ülkeler arasında 2021 yılının son çeyreğinde kamu borcunun GSYH’ye oranının en fazla olduğu ülke yüzde 193,3 ile Yunanistan oldu. Yunanistan’ı, yüzde 150,8 ile İtalya, yüzde 127,4 ile Portekiz, yüzde 118,4 ile İspanya, yüzde 112,9 ile Fransa, yüzde 108,2 ile Belçika izledi.

Söz konusu dönemde kamu borcunun GSYH’ye oranının en az olduğu ülkeler ise yüzde 18,1 ile Estonya, yüzde 24,4 ile Lüksemburg ve yüzde 25,1 ile Bulgaristan olarak belirlendi.

Haberler


GAT’tan “12 Ay 12 Mutluluk” projesi

Atina’da 23 Nisan Çocuk Bayramı önceden kutlandı

Diploma tartışması istifa getirdi

Filistin Devlet Başkan Yardımcısı Atina’da Miçotakis’le görüştü

Antalya Forumu’nda Trampa’dan Batı Trakya vurgusu

Batı Trakya heyeti Antalya Diplomasi Forumu’nda

İskeçe Azınlık Lisesi öğrencileri için Ankara’ya kültür ve eğitim gezisi

Mehmet Emin son yolculuğuna uğurlandı

GAT üyeleri bowling turnuvasında bir araya geldi

Napoli’de film gibi banka soygunu

Baran’dan şap hastalığı uyarısı: “Gecikmeler hayvancılığı tehdit ediyor”

Muhalefetten hükümete yolsuzluk ve dinleme eleştirisi