Anasayfa

23-02-2016
İlhan Ahmet: "Gümülcine hastanesi bölgemizin en fakir hastanesi"
Rodop ili POTAMİ Partisi Milletvekili İlhan Ahmet, Gümülcine Devlet Hastanesi'nin geçici yönetimi ile Hastane Çalışanları Derneği'ni ziyaret etti.
23 Şubat 2016 Salı

Ziyaret sonrası yazılı bir açıklama yapan milletvekili Ahmet, "Gümülcine Devlet Hastanesi bölgemizin en fakir hastanesidir" değerlendirmesinde bulundu.

İlhan Ahmet'in açıklamasında şu ifadelere yer verildi: "Gümülcine Hastanesi' nin işlevsizliğine sebep olan, hastaneyi hergün biraz daha sefalete sürükleyen, aşağılayan ve küçük düşüren SİRİZA - ANEL hükümetinin tavrı, maalesef devam etmektedir. Yunanistan çapında, yoğun bakım ünitelerindeki ihtiyaçları karşılamak için, iki yıllık sözleşmelerle 400 kişilik sağlık personeli alımına gidilmiştir.

Ne gariptir ki, yüksek rakamlardaki personel açığına rağmen, Gümülcine Hastanesi bu personel alımına dahil edilmemiştir. 120 bin vatandaşımız için, en önemli sağlık hizmeti ünitesi olan hastanenin personel kadrosunda, şu anda 70 kadro eksiği bulunmaktadır ve bu durum hastanenin işlevini imkansız kılmaktadır. 2015 yılının Eylül ayında, o dönemin Sağlık Bakanı sayın Kouruplis' in Gümülcine' de verdiği sözlerin aksine ve tüm ihtiyaçlara rağmen hastanemizin 7 çalışanı Doğu Makedonya - Trakya bölgesindeki başka kurumlara transfer edilmiş ve yerlerine kimseler getirilmemiştir. Bu da yetmezmiş gibi, Hastalıkları Önleme ve Mücadele Merkezi (KEELPNO) tarafından sağlık personeli alımı için yayınlanan ilanla, Gümülcine Hastanesi' nin Yoğun Bakım Ünitesi' ne sadece bir doktor alınmıştır. Bölge genelinde komşu hastanelere alınan personel sayısı ise bunun on katıdır."

Milletvekili İlhan Ahmet, Gümülcine Devlet Hastanesi'nin persolen sorunuyla ilgili olarak önümüzdeki günlerde Sağlık Bakanlığı'na yönelik olarak meclise soru sunacağını ifade etti. Ahmet'in açıklaması şöyle sona eriyor: "Hükümetin bu vurdumduymazlığı, bölgemiz iktidar milletvekillerinin yetkililerle sözde yaptıkları görüşmeler ve bunlarla ilgili verdikleri kaçamak cevaplar artık bir son bulmalıdır. Rodop ilinde yaşayan tüm vatandaşların daha kötü günler yaşamaması için, verilen her mücadelenin ve gösterilen her çabanın yanında ve destekcisi olduğumu belirtmek isterim."

Haberler


Batı Trakya’da yabancılara emlak satışını sıkılaştırma gündemde

Hüseyin Zeybek: “Tarım politikaları üreticiyi çıkmaza sürüklüyor”

Yunanistan’da 2025 iklim bilançosu

Gribe yakalanan iki çocuk yoğun bakımda

Egnatia’da traktörler çekiliyor, talepler Masada

10 bin euroluk yardım programı genişletiliyor

Dedeağaç Hastanesinde damar ultrasonu hizmeti başladı

Batı Trakya Fenerbahçeliler Derneğinin kapatılma davası görüşüldü

Yunanistan: AB, Grönland için Danimarka’ya destek vermeli

Balkan Barış Platformu İstanbul’da toplanıyor

Euro Bölgesi’nde kamu borcu oranı yükseldi, en yüksek oran Yunanistan’da

Işık Sadık Ahmet, YTB Başkanı Abdulhadi Turus’u ziyaret etti