Anasayfa

11-05-2022
İdadiye Türk Azınlık İlkokulu başarıya doymuyor!
Gümülcine İdadiye Türk Azınlık İlkokulu, Dünya Robot Olimpiyatlarına (World Robot Olympiad) katıldı.
11 Mayıs 2022 Çarşamba

Gümülcine İdadiye Türk Azınlık İlkokulu, Dünya Robot Olimpiyatlarına (World Robot Olympiad) katıldı.

İdadiye Azınlık İlkokulu, 7 - 8 Mayıs tarihlerinde İskeçe'de düzenlenen Dünya Robot Olimpiyatlarına, Büyük ve Küçük Sınıf grupları olmak üzere iki takım halinde katıldı.

İdadiye İlkokulu Aile Birliği Yönetim Kurulu yarışma hakkında şu açıklamayı yaptı:

"Okul olarak (WRO) (World Robot Olympiad) Dünya Robot Olimpiyatlarına katıldık.

Küçük sınıf guruplarından 2. sınıflardan 5 kişilik takım ve 3. sınıflardan 5 kişilik takımlar şeklinde katıldık.

Büyük sınıf gruplarından 4. sınıflar 5 kişi ve 5. sınıflar 3 kişi olmak üzere toplam iki takım şeklinde yarışmaya katıldık.

Doğu Makedonya Trakya (DMT) Bölge finali 7 - 8 Mayıs'ta İskeçe'de gerçekleşti. Bu finalde çocuklarımız çok büyük bir mücadele örneği gösterip okulumuzu, bölgemizi ve azınlığı temsil etti.

Doğu Makedonya Trakya Bölge finallerine resmi olarak kayıtlı öğrenci sayısı 300 olarak açıklandı. Yunanistan geneli ise 24.000 resmi kayıt başvurusu yapıldı.

8 Mayıs Pazar günkü final ise Yunanistan (Atina) finaline gitmek için son viraj idi.

Son ana kadar yarışan çocuklardan DMT Bölgesindeki bütün takımlardan kural gereği sadece 2 küçük 2 de büyük gruptan olmak üzere 4 takım Atina'ya gidiyordu. İlk 3 dereceye girenler madalya hakkı kazanıyordu.

Sonuç olarak;

İdadiye Robot Kodlama takımlarımız:

Küçük gruplardan her iki takımı da (diğer takımları eleyerek) 2'de 2 yapıp finale göndermeyi başardık.

Büyük gruplardan ise bir takımımız ikinci olup finallere giderken diğer takımımız Doğu Makedonya Trakya üçüncüsü olup iyi bir derece ile okulumuzu temsil etti.

Doğu Makedonya Trakya Bölgesi (ilkokullar kategorisinde) Atina'ya, giden 4 takımdan üçü okulumuzdan olması bizi onurlandırıp gururlandırmıştır. Bu konuda bize güvenen ailelerimize çok çalışan öğrencilerimize ve çok büyük emeği olan Elif Molla öğretmenimize teşekkürlerimizi sunup tebrik ediyoruz."

Haberler


Gümülcine’de “Bağımlılığın İzinde” konferansı düzenlendi

Libya’dan Girit’in güneyindeki ihale için Yunanistan’a tepki

Kikilias’dan Hürmüz Boğazı uyarısı

Müftüler Trampa ve Şerif, Edirne’de düzenlenen etkinlikte Batı Trakya Türklerini anlattı

İskeçe Türk Birliği, ‘Mehmet Hilmi Söyleşisi’ düzenliyor

AB Savcılık Ofisi, eski bakanlar Voridis ve Avgenakis’le ilgili yolsuzluk dosyasını parlamentoya gönderdi

Avrupa Parlamentosu’ndan Hukukun Üstünlüğü Raporu’na onay

TİKA Başkan Yardımcısı Çevik Gümülcine’de ziyaretlerde bulundu

İskeçelilerin ‘Börekçi Ahmet Abi’si hayata veda etti

Gümülcine eski başkonsoloslarından Kemal Gür vefat etti

Karamanlis: ‘Yunanistan, Türkiye karşısında esarete sürüklenebilir’

Kozlukebir Belediyesine 7 yeni sulama göleti