Anasayfa

12-05-2022
AB, yeni benzinli ve dizel otomobilleri 2035’te yasaklamaya hazırlanıyor
Avrupa Parlamentosu (AP) Komitesi, yeni benzinli ve dizel otomobillerin satışlarının 2035’ten itibaren yasaklanmasını içeren yasal düzenlemeye destek verdi.
12 Mayıs 2022 Perşembe

Avrupa Parlamentosu (AP) Komitesi, yeni benzinli ve dizel otomobillerin satışlarının 2035’ten itibaren yasaklanmasını içeren yasal düzenlemeye destek verdi.

Brüksel’de bir araya gelen AP Çevre Komitesi, Avrupa Yeşil Mutabakatı'nın bir parçası olan ve emisyonları 2030’a kadar en az yüzde 55 azaltmayı hedefleyen "55’e Uyum-Fit for 55" paketini görüştü.

Komite üyesi milletvekilleri, çeşitli araçlara yönelik yeni karbon emisyon standartları belirleyen düzenlemeye ilişkin pozisyonunu 46 "evet", 40 "hayır" ve 2 "çekimser" oyla kabul etti.

Buna göre, 2035’ten itibaren satılacak yeni otomobil ve hafif ticari araçlar sıfır emisyonlu olacak.

Böylece, Avrupa Birliği (AB) ülkelerinde söz konusu tarihten itibaren yeni benzinli veya dizel otomobil satışı yapılamayacak.

Öte yandan, milletvekilleri 2030 yılı için otomobillerinin emisyon düşürme hedefinin yüzde 55’ten yüzde 70’e çıkarılmasına ise destek vermedi.

Bu aşamadan sonra düzenlemeye ilişkin pozisyon AP Genel Kurul Oturumu’nda oylandıktan sonra üye ülkelerle müzakerelere başlanacak.

AB, 2050 yılına kadar bütün sektörlerin ve araçların sıfır emisyonlu olmasını hedefliyor.

Haberler


İskeçe’de iki motosiklet çarpıştı, bir çocuk hayatını kaybetti

Özgür Ferhat, Rodop’taki sulama projelerini meclis gündemine taşıdı

Salamina’da yangın faciası

Egnatia Otoyolu’nda yaz yoğunluğu: Yassıköy gişelerinde uzun kuyruklar

Batı Trakyalı soydaşlar Hacı Bektaş Veli Anma Törenleri’ne katıldı

Celile Şerif son yolculuğuna uğurlandı  

Celile Şerif son yolculuğuna uğurlanıyor

Gümülcine Müftüsü İbrahim Şerif’in eşi Celile Şerif hayatını kaybetti

Halkidiki’deki yangında alarm büyüyor: Evlerde hasar, deniz yoluyla tahliye

Halkidiki’de büyük yangın: 112’den tahliye uyarısı

Burak Adil doktora unvanını aldı

Batı Nil virüsünde bir haftada 45 yeni vaka: Toplam sayı 110’a çıktı