Anasayfa

13-05-2022
ABD, Suda üssüne savaş uçakları ile 500 personel gönderiyor
Amerika Birleşik Devletleri (ABD), Girit Adası'ndaki Suda Üssü'ne savaş uçakları ile 500 personel konuşlandıracak.
13 Mayıs 2022 Cuma

Amerika Birleşik Devletleri (ABD), Girit Adası'ndaki Suda Üssü'ne savaş uçakları ile 500 personel konuşlandıracak.

Kathimerini gazetesinin haberine göre ABD, Suda'da bulunan Hava Üssü'ne 10 adet F-35 ve 14 adet F-15 savaş uçağı konuşlandırmaya hazırlanıyor. ABD'nin talebi, Dışişleri ve Savunma Bakanlıklarına iletildi.

UÇAKLAR TEMMUZ AYINDA GİRİT'E GELECEK
Girit'e konuşlanacak olan Amerikan savaş uçaklarının tatbikatlar ve operasyonlarda yer alması bekleniyor. Konuşlandırma kapsamında toplamda 500 kadar Amerikan Hava Kuvvetleri personeli Girit'e yerleşecek.

Personel arasında pilotlar, mühendisler ve yer destek ekipleri yer alacak. ABD, son yıllarda Suda'daki varlığını geliştirmek amacıyla bazı girişimlerde bulunmuştu.

F-35'lerin Suda'da kalıcı olması ise beklenmiyor.

2035 yılına kadar, 48 ABD Hava Kuvvetleri F-35A'sı da dahil olmak üzere, Avrupa kıtasında 450'den fazla F-35 konuşlandırılacak.

F-35 programındaki NATO üyeleri arasında; Belçika, Kanada, Danimarka, İtalya, Hollanda, Norveç, Polonya, Birleşik Krallık ve Amerika Birleşik Devletleri yer alıyor.

Haberler


Refika Habipoğlu son yolculuğuna uğurlandı

73 orman yangınıyla mücadele sürüyor

Geleneksel Şahin Vakfı Kermesi başladı

Rodop ilinde yangın riski en yüksek seviyede

GAT Festivali 2 Ağustos’ta

AB ülkelerinde bu yıl orman yangınlarında kayıp 435 bin hektarı buldu

Irmak Arıcı’nın yerine Güliz Ayla sahne alacak

Elektronik fatura 1 Ekim’den itibaren tüm işletmeler için zorunlu olacak

BAKEŞ’ten yeni kitap: ’Kum Saatine Sıkışan Hayatlar’

Gümülcineli Prof. Dr. Ömer Devecioğlu son yolculuğuna uğurlandı

Mahmutbey Selanikliler Derneği heyetinden Batı Trakya’ya ziyaret

Orman yangınlarında üç itfaiyeci hayatını kaybetti