Anasayfa

13-05-2022
ABD, Suda üssüne savaş uçakları ile 500 personel gönderiyor
Amerika Birleşik Devletleri (ABD), Girit Adası'ndaki Suda Üssü'ne savaş uçakları ile 500 personel konuşlandıracak.
13 Mayıs 2022 Cuma

Amerika Birleşik Devletleri (ABD), Girit Adası'ndaki Suda Üssü'ne savaş uçakları ile 500 personel konuşlandıracak.

Kathimerini gazetesinin haberine göre ABD, Suda'da bulunan Hava Üssü'ne 10 adet F-35 ve 14 adet F-15 savaş uçağı konuşlandırmaya hazırlanıyor. ABD'nin talebi, Dışişleri ve Savunma Bakanlıklarına iletildi.

UÇAKLAR TEMMUZ AYINDA GİRİT'E GELECEK
Girit'e konuşlanacak olan Amerikan savaş uçaklarının tatbikatlar ve operasyonlarda yer alması bekleniyor. Konuşlandırma kapsamında toplamda 500 kadar Amerikan Hava Kuvvetleri personeli Girit'e yerleşecek.

Personel arasında pilotlar, mühendisler ve yer destek ekipleri yer alacak. ABD, son yıllarda Suda'daki varlığını geliştirmek amacıyla bazı girişimlerde bulunmuştu.

F-35'lerin Suda'da kalıcı olması ise beklenmiyor.

2035 yılına kadar, 48 ABD Hava Kuvvetleri F-35A'sı da dahil olmak üzere, Avrupa kıtasında 450'den fazla F-35 konuşlandırılacak.

F-35 programındaki NATO üyeleri arasında; Belçika, Kanada, Danimarka, İtalya, Hollanda, Norveç, Polonya, Birleşik Krallık ve Amerika Birleşik Devletleri yer alıyor.

Haberler


Ferhat’tan çiftçilerin destek ödemeleri için girişim

Ergoterapist Naciye Çolak iş yerini açtı

Gümülcine Müftülüğünden gençlik buluşması

Öğrenci kermesleri maratonu başarıyla sona erdi

GTGB Yeni Nesil Kolu kahvaltıda buluştu

YTB Başkanı Turus’tan müftü atamalarına tepki

Yassıköy Belediyesinden Bulatköy’e KEP bürosu girişimi

BTTDD’den müftü atamalarına tepki: “Azınlığın iradesi tanınmalı”

Zorlu’dan Yunanistan’ın müftü atamalarına tepki

Geleneksel öğrenci kermeslerinin son durağı Gökçeler

Numan Kurtulmuş’tan Yunanistan’a seçilmiş müftüleri tanıma çağrısı

Saatlerinizi geri almayı unutmayın!