Anasayfa

13-05-2022
ABD, Suda üssüne savaş uçakları ile 500 personel gönderiyor
Amerika Birleşik Devletleri (ABD), Girit Adası'ndaki Suda Üssü'ne savaş uçakları ile 500 personel konuşlandıracak.
13 Mayıs 2022 Cuma

Amerika Birleşik Devletleri (ABD), Girit Adası'ndaki Suda Üssü'ne savaş uçakları ile 500 personel konuşlandıracak.

Kathimerini gazetesinin haberine göre ABD, Suda'da bulunan Hava Üssü'ne 10 adet F-35 ve 14 adet F-15 savaş uçağı konuşlandırmaya hazırlanıyor. ABD'nin talebi, Dışişleri ve Savunma Bakanlıklarına iletildi.

UÇAKLAR TEMMUZ AYINDA GİRİT'E GELECEK
Girit'e konuşlanacak olan Amerikan savaş uçaklarının tatbikatlar ve operasyonlarda yer alması bekleniyor. Konuşlandırma kapsamında toplamda 500 kadar Amerikan Hava Kuvvetleri personeli Girit'e yerleşecek.

Personel arasında pilotlar, mühendisler ve yer destek ekipleri yer alacak. ABD, son yıllarda Suda'daki varlığını geliştirmek amacıyla bazı girişimlerde bulunmuştu.

F-35'lerin Suda'da kalıcı olması ise beklenmiyor.

2035 yılına kadar, 48 ABD Hava Kuvvetleri F-35A'sı da dahil olmak üzere, Avrupa kıtasında 450'den fazla F-35 konuşlandırılacak.

F-35 programındaki NATO üyeleri arasında; Belçika, Kanada, Danimarka, İtalya, Hollanda, Norveç, Polonya, Birleşik Krallık ve Amerika Birleşik Devletleri yer alıyor.

Haberler


ABTTF’den Fenerbahçeliler Derneği kararına tepki

Gümülcine’de Paralimpi̇k Eğitim Parkı kurulacak

YTB’den soydaş edebiyatına destek programı

Mucize Tiyatrosu sezonu renkli etkinliklerle kapattı

Dışişleri Bakanlığında yeni dönem: Daimi İdari Bakan Yardımcılığı geliyor

Hükümetin önerdiği anayasa reformu mecliste görüşülmeye başlandı

Türkiye ve Yunanistan Dışişleri Bakanları Sofya’da görüştü

Yunanistan’da uyuşturucu kullanımında tehlikeli yükseliş

TOÇEK Tiyatro Topluluğu Konya’da ayakta alkışlandı

Yonca üreticileri için de minimis başvuruları bugün başlıyor

Hacıgene’den Koroner Ünite konusunda hastane yönetimine soru

KKE Rodop Bölge Komitesi: Çiftçilere yönelik kovuşturmalar geri çekilsin