Anasayfa

14-05-2022
Geri itmelerle ilgili rapor uygun düzenlenmediği için geri çekildi
Yunanistan Şeffaflık Otoritesinin (NTA), göçmenlerin Ege’de geri itilmeleri konusuna ilişkin bir raporu, uygun şekilde düzenlenmemesi nedeniyle geri çekmek zorunda kaldığı kaydedildi.
14 Mayıs 2022 Cumartesi

Yunanistan Şeffaflık Otoritesinin (NTA), göçmenlerin Ege’de geri itilmeleri konusuna ilişkin bir raporu, uygun şekilde düzenlenmemesi nedeniyle geri çekmek zorunda kaldığı kaydedildi.

Politico’nun haberine göre, 10 Mayıs’ta çevrim içi yayımlanan rapor, soruşturma sırasında bilgisine başvurulanların isimleri ve kişisel bilgilerini gerekli şekilde gizli tutamadı.

NTA, Yunanistan’a yöneltilen, göçmenleri Ege’de geri ittiğine ilişkin suçlamalar konusunda yürütülen soruşturmanın sonuçlandığını 29 Mart’ta duyurdu.

Raporu bu hafta başında yayımlayan NTA, geri itmelere ilişkin herhangi bir kanıt veya bulguya erişilemediğini öne sürdü.

Rapordaki isimleri soruşturan araştırmacı Phevos Simeonidis, NTA’nın soruşturma çerçevesinde röportaj yaptığı kişilerin yüzde 45’inin polis ya da sahil güvenlik personeli olduğu sonucuna vardı.

Simeonidis, röportaj yapılan 65 kişiden sadece birinin STK temsilcisi, 4’ünün ise göçmen olduğu bulgusuna ulaştı.

Haberler


Lena Zevgara, Sazlıca sahilinde sahne alacak

Rodop ilinde yangın alarmı: Ormanlara giriş yasaklandı

DMT Eyaletinde LED dönüşümü: 30,9 milyon euroluk tasarruf

Yunanistan-Türkiye Hackathonu için başvurular başladı

Sekiz yılda 480 bin dönüm yok oldu

Eski tip kimliklerle yurt dışı seyahati sona erdi

14. GAT Gençlik Festivali’nde Gümülcine tek yürek oldu

Seçek’te 672 yıllık gelenek coşkuyla yaşatıldı

Atina yakınlarında yangın söndürme çalışmaları sırasında iki helikopter çarpıştı

Refika Habipoğlu son yolculuğuna uğurlandı

73 orman yangınıyla mücadele sürüyor

Geleneksel Şahin Vakfı Kermesi başladı