Anasayfa

14-05-2022
Geri itmelerle ilgili rapor uygun düzenlenmediği için geri çekildi
Yunanistan Şeffaflık Otoritesinin (NTA), göçmenlerin Ege’de geri itilmeleri konusuna ilişkin bir raporu, uygun şekilde düzenlenmemesi nedeniyle geri çekmek zorunda kaldığı kaydedildi.
14 Mayıs 2022 Cumartesi

Yunanistan Şeffaflık Otoritesinin (NTA), göçmenlerin Ege’de geri itilmeleri konusuna ilişkin bir raporu, uygun şekilde düzenlenmemesi nedeniyle geri çekmek zorunda kaldığı kaydedildi.

Politico’nun haberine göre, 10 Mayıs’ta çevrim içi yayımlanan rapor, soruşturma sırasında bilgisine başvurulanların isimleri ve kişisel bilgilerini gerekli şekilde gizli tutamadı.

NTA, Yunanistan’a yöneltilen, göçmenleri Ege’de geri ittiğine ilişkin suçlamalar konusunda yürütülen soruşturmanın sonuçlandığını 29 Mart’ta duyurdu.

Raporu bu hafta başında yayımlayan NTA, geri itmelere ilişkin herhangi bir kanıt veya bulguya erişilemediğini öne sürdü.

Rapordaki isimleri soruşturan araştırmacı Phevos Simeonidis, NTA’nın soruşturma çerçevesinde röportaj yaptığı kişilerin yüzde 45’inin polis ya da sahil güvenlik personeli olduğu sonucuna vardı.

Simeonidis, röportaj yapılan 65 kişiden sadece birinin STK temsilcisi, 4’ünün ise göçmen olduğu bulgusuna ulaştı.

Haberler


KKE, İsrail ile ‘Aşil Kalkanı’ anlaşmasının iptalini istedi

Mazonakis’in ölümü sonrası sağlık merkezlerine yapay zekâ denetimi

Fener’de yeni ticari alanlar belirleniyor

Margarita Papandreu 103 yaşında hayatını kaybetti

Türk turistlerin Yunan adalarına ilgisi artıyor

Yapay zekâyla yakınlarının sesini kopyalayıp dolandırdılar

Kış öncesi ısınma yakıtına hükümetten müdahale

İskeçe Müftülüğünde din görevlileriyle istişare toplantısı

Avramopulos’un dokunulmazlığı kaldırıldı

Akaryakıt fiyatları yükseliyor: Kurşunsuz benzin 2,17 euro!

BTAYTD Yaz Genel Kurulu 26 Eylül’de yapılacak

Ferhat: Yangın mağduru üretici ELGA borcu nedeniyle tazminatsız kalmamalı