Anasayfa

14-05-2022
Avrupa Günü konserinde Türkçe ve Yunanca şarkılar
Edirne’de Avrupa Günü etkinlikleri kapsamında "Birlik, Barış ve Dayanışma" konseri düzenlendi.
14 Mayıs 2022 Cumartesi

Edirne’de Avrupa Günü etkinlikleri kapsamında "Birlik, Barış ve Dayanışma" konseri düzenlendi. Edirne Ticaret ve Sanayi Odası (ETSO) AB Bilgi Merkezi ve Yunanistan Edirne Konsolosluğu iş birliğinde Tarihi Ekmekçizade Ahmet Paşa Kervansarayı’nda düzenlenen konserde, Yunan şarkıcılar Elsa Muratidu ve Athanasios Bililis sahne aldı.


ETSO Başkanı Recep Zıpkınkurt yaptığı konuşmada, etkinliğin birlik ve dayanışma içinde gerçekleştirildiğini söyledi. Sınırların ve mesafelerin insanları birbirinden ayırmadığını belirten Zıpkınkurt, "Yunan dostlarımızla böyle anlamlı bir mesaj için buluşmak bizleri memnun etti. Biz aynı değerleri paylaşan, hikayeleri birbirinden ayrılmayan iki milletiz. İş birliklerimiz artarak devam edecek." dedi.

Yunanistan’ın Edirne Konsolosu Aris Radiopulos da kendisinin bir müzikolog olduğunu belirterek, anlamlı bir konserde bir araya gelmenin mutluluğunu yaşadığını dile getirdi. Türk ve Yunan halkının aynı müziklerle duygulandığını ifade eden Radiopulos, "Yunanistan veya Türkiye’nin eski ve yeni müziği veya sözleri, komşu ülkeden gelen çok sayıda şarkının olması, iki halk arasında günlük yaşamda canlı temasın olduğunun kanıtıdır." diye konuştu.

Muratidu ve Bililis, "Sarı Kanaryam", "Ada Sahillerinde" ve "Senden Başka" gibi şarkıları Türkçe ve Yunanca seslendirdi.

Konsere, Bulgaristan’ın Edirne Başkonsolosu Borislav Dimitrov, ETSO Meclis Başkanı Emre Alp, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve davetliler katıldı.

Haberler


Hastanelerde randevu sistemi 1 Ekim’den itibaren değişiyor

Kozlukebir Belediyesine yol yatırımları

Türkiye’nin yeni Rodos Başkonsolosu göreve başladı

Et fiyatları yüzde 6,2 arttı

Yunanistan’daki koyun – keçi çiçeği vakalarının yüzde 40’ı Batı Trakya’da

Gümülcine’deki Osmanlı eseri tarihi adliye sarayı için restorasyon çağrısı

İskeçe Azınlık Lisesi Encümen Heyeti ve Okul Aile Birliğinden öğrencilere destek projesi

“Hüseyinler” yeni adresinde hizmete başladı

Zeybek’ten “Amalthea” desteği için hükümete sert eleştiri

ABTTF Başkanı Habipoğlu azınlık okullarına yönelik uygulamaları eleştirdi

Andreas Loverdos Yeni Demokrasi Partisine katıldı

BM Filistin Bağımsız Uluslararası Soruşturma Komisyonu: İSRAİL SOYKIRIM YAPIYOR