Anasayfa

14-05-2022
İrfan Hacıgene, azınlık lisesinin bina sorununa dikkat çekti
Doğu Makedonya - Trakya Eyalet Meclis Üyesi İrfan Hacıgene, İskeçe Azınlık Ortaokulu ve Lisesinin bina sorununu gündeme getirdi.
14 Mayıs 2022 Cumartesi

Doğu Makedonya - Trakya Eyalet Meclis Üyesi İrfan Hacıgene, İskeçe Azınlık Ortaokulu ve Lisesinin bina sorununu gündeme getirdi.

Konuyla ilgili bir açıklama yayımlayan Hacıgene, bu yıl 57'nci yıl dönümünü kutlayan okulun mevcut binasının burada eğitim gören 720 öğrenci için son derece yetersiz olduğuna dikkat çekti. Hacıgene, okulda havalandırması iyi olmayan sınıflar bulunduğunu, bahçesinin ise oldukça küçük olduğunu belirtti.

Bina konusunda acilen harekete geçilmesi gerektiğini söyleyen Hacıgene, tüm çocukların eğitime eşit erişim hakkını sağlamanın yerel toplum ve yetkili kurumların sorumluluğu olduğunu kaydetti.

Hacıgene, "Tüm yetkilileri öğrencilerin iyi şartlarda eğitim alabilmesi adına bu ciddi sorunun çözümü için gerekli adımları atmaya davet ediyoruz." ifadelerini kullandı.

Haberler


Makedon Dili Merkezi’nin davası bir yıl ertelendi

İnanç Mustafaoğlu’ndan İskeçe’deki su zammına tepki

Gümülcine Müftülüğü Kur’an Kursu öğreticilerine eğitim semineri düzenledi

Lavrio ihalesine İsrailli şirket de katıldı

Miçotakis: “Savunmaya milyarlar harcadık ancak yerli sanayimiz gelişmedi”

Türkçe ders kitapları Batı Trakya’ya geldi

Dağ köyleri ve uzak adalarda istihdama devlet desteği

Eğitim Bakan Yardımcısı Papaioannu Türkçeyi “zorunlu homojenleştirme aracı” olarak tanımladı

Yunanistan’da aile içi şiddet nedeniyle 35 bin kişi gözaltına alındı

Telefon dolandırıcılığına karşı cezalar artırılacak

Pamuk üreticilerinin 31,7 euroluk desteği için belirsizlik sürüyor

Başkonsolos Aykut Ünal için veda etkinliği düzenlendi