Anasayfa

14-05-2022
İrfan Hacıgene, azınlık lisesinin bina sorununa dikkat çekti
Doğu Makedonya - Trakya Eyalet Meclis Üyesi İrfan Hacıgene, İskeçe Azınlık Ortaokulu ve Lisesinin bina sorununu gündeme getirdi.
14 Mayıs 2022 Cumartesi

Doğu Makedonya - Trakya Eyalet Meclis Üyesi İrfan Hacıgene, İskeçe Azınlık Ortaokulu ve Lisesinin bina sorununu gündeme getirdi.

Konuyla ilgili bir açıklama yayımlayan Hacıgene, bu yıl 57'nci yıl dönümünü kutlayan okulun mevcut binasının burada eğitim gören 720 öğrenci için son derece yetersiz olduğuna dikkat çekti. Hacıgene, okulda havalandırması iyi olmayan sınıflar bulunduğunu, bahçesinin ise oldukça küçük olduğunu belirtti.

Bina konusunda acilen harekete geçilmesi gerektiğini söyleyen Hacıgene, tüm çocukların eğitime eşit erişim hakkını sağlamanın yerel toplum ve yetkili kurumların sorumluluğu olduğunu kaydetti.

Hacıgene, "Tüm yetkilileri öğrencilerin iyi şartlarda eğitim alabilmesi adına bu ciddi sorunun çözümü için gerekli adımları atmaya davet ediyoruz." ifadelerini kullandı.

Haberler


İskeçe Müftüsü Mustafa Trampa’dan Berat Gecesi mesajı

Gümülcine Müftüsü İbrahim Şerif’ten Berat Kandili mesajı

Ali Salihoğlu vefatının 3. yılında anıldı

İskeçe’de 29 Ocaklar konulu etkinlik

Başkonsolos Ünal’dan Büyük Derbent köyünü ziyaret

Ümit Özdağ Gümülcine’de azınlık kurumlarını ziyaret etti

Yunanistan ve Fransa, savunma alanındaki işbirliği anlaşmasını yenilemeye hazırlanıyor

GTGB’de “Yaratıcı Çocuk” etkinlikleri devam ediyor

DEB Partisinden 29 Ocak açıklaması

29 Ocaklar Gümülcine’deki etkinlikte anıldı

Türk azınlık kurumlarından 29 Ocak açıklamaları

TİKA ve YTB’den 29 Ocak paylaşımı