Anasayfa

14-05-2022
İrfan Hacıgene, azınlık lisesinin bina sorununa dikkat çekti
Doğu Makedonya - Trakya Eyalet Meclis Üyesi İrfan Hacıgene, İskeçe Azınlık Ortaokulu ve Lisesinin bina sorununu gündeme getirdi.
14 Mayıs 2022 Cumartesi

Doğu Makedonya - Trakya Eyalet Meclis Üyesi İrfan Hacıgene, İskeçe Azınlık Ortaokulu ve Lisesinin bina sorununu gündeme getirdi.

Konuyla ilgili bir açıklama yayımlayan Hacıgene, bu yıl 57'nci yıl dönümünü kutlayan okulun mevcut binasının burada eğitim gören 720 öğrenci için son derece yetersiz olduğuna dikkat çekti. Hacıgene, okulda havalandırması iyi olmayan sınıflar bulunduğunu, bahçesinin ise oldukça küçük olduğunu belirtti.

Bina konusunda acilen harekete geçilmesi gerektiğini söyleyen Hacıgene, tüm çocukların eğitime eşit erişim hakkını sağlamanın yerel toplum ve yetkili kurumların sorumluluğu olduğunu kaydetti.

Hacıgene, "Tüm yetkilileri öğrencilerin iyi şartlarda eğitim alabilmesi adına bu ciddi sorunun çözümü için gerekli adımları atmaya davet ediyoruz." ifadelerini kullandı.

Haberler


Mucize Tiyatrosundan Selanik’e kültür gezisi

Kuzey Makedonya Cumhurbaşkanından TİKA’ya teşekkür

İskeçe Müftüsü Mustafa Trampa’dan Üç Aylar ve Regaip Kandili mesajı

Çiftçilerden tatil dönemi kararı; eylemler sürecek, yollar yolculara açılacak

GTGB Başkanı Sedat Hasan’ın kayınpederi vefat etti

Eğitim camiasının değerli bir neferi öğretmen Ahmet Kavak vefat etti

“Müftü Mustafa Hilmi Aga Toplum Öncüleri Ödülleri” sahiplerini buldu

Batı Trakya Öğrenci Birliğinden Ankara’da resmi temaslar

YTB’de Mustafa Kırımoğlu için vefa programı

Başkonsolos Ünal ve Ticaret Ataşesi İren’den Trakya İşadamları Derneği ziyareti

Yerlikaya ile Hrisohoidis görüştü

Yerapetritis: “Arnavutluk’taki Yunan azınlığın hakları Yunanistan için öncelikli konudur”