Anasayfa

14-05-2022
İrfan Hacıgene, azınlık lisesinin bina sorununa dikkat çekti
Doğu Makedonya - Trakya Eyalet Meclis Üyesi İrfan Hacıgene, İskeçe Azınlık Ortaokulu ve Lisesinin bina sorununu gündeme getirdi.
14 Mayıs 2022 Cumartesi

Doğu Makedonya - Trakya Eyalet Meclis Üyesi İrfan Hacıgene, İskeçe Azınlık Ortaokulu ve Lisesinin bina sorununu gündeme getirdi.

Konuyla ilgili bir açıklama yayımlayan Hacıgene, bu yıl 57'nci yıl dönümünü kutlayan okulun mevcut binasının burada eğitim gören 720 öğrenci için son derece yetersiz olduğuna dikkat çekti. Hacıgene, okulda havalandırması iyi olmayan sınıflar bulunduğunu, bahçesinin ise oldukça küçük olduğunu belirtti.

Bina konusunda acilen harekete geçilmesi gerektiğini söyleyen Hacıgene, tüm çocukların eğitime eşit erişim hakkını sağlamanın yerel toplum ve yetkili kurumların sorumluluğu olduğunu kaydetti.

Hacıgene, "Tüm yetkilileri öğrencilerin iyi şartlarda eğitim alabilmesi adına bu ciddi sorunun çözümü için gerekli adımları atmaya davet ediyoruz." ifadelerini kullandı.

Haberler


Uzun süreli işsizlere emeklilik için prim desteği

Yunanistan Kupası’nı, Ergin Ataman’ın çalıştırdığı Panathinaikos kazandı

Dereköy’de tavernada zemin çöktü: 15 kişi boşluğa düştü

BTTÖB’den Uluslararası Ana Dili Günü etkinliği

İlk toplu iftar Domruköy’de

Atina Havalimanında radar arızası: Uçuşlar saatlerce tek sistemle yürütüldü

ABTTF’den Dünya Ana Dili Günü’nde iki dilli anaokulu çağrısı

Dil, Zihnin Sınırlarını Belirler

Sakız Adası’nda hayatını kaybeden 15 düzensiz göçmeni taşıyan bot bulunamadı

İskeçe ve Rodop ilinde yeni çiçek hastalığı vakaları

Başkonsolos Ünal, Ramazan’ın ilk iftarında müftüleri ağırladı

Gazze misyonuna Yunan askerlerden mektuplu tepki