Anasayfa


09-04-2015
Başkonsolos Akıncı Erciyes Üniversitesi’ni ziyaret etti
Türkiye’nin Gümülcine Başkonsolosu Ali Rıza Akıncı, Türkiye’deki Erciyes Üniversitesi Rektör Yardımcısı ve Vekili Hasan Yetim’i makamında ziyaret etti.
9 Nisan 2015 Perşembe

Türkiye’nin Gümülcine Başkonsolosu Ali Rıza Akıncı, Türkiye’deki Erciyes Üniversitesi Rektör Yardımcısı ve Vekili Hasan Yetim’i makamında ziyaret etti.

Ziyarette, Batı Trakya Türklerinin Türkiye üniversitelerinde öğrenim görebilmeleri amacıyla yapılabilecek işbirliğinin önemine dikkat çeken Başkonsolos Ali Rıza Akıncı; Türk kültürünün Yunanistan sınırları içerisinde Batı Trakya Türkleri tarafından canlı bir şekilde yaşatıldığını, Batı Trakya Türklerinin üniversite eğitimini Türkiye’de görmenerlinin önemine değindi.

Başkonsolos Akıncı konuşmasında; “Batı Trakya'daki Türk gençlerinin Türkiye'deki üniversitelerde eğitim almaları gerek kültür birliğinin devam etmesi, gerekse buralardaki bilimsel faaliyetlerde görev almaları açısından önem arz etmektedir. Erciyes Üniversitesi Anadolu'nun ortasında medeniyetimizin değerlerini taşıyan ve her alanda yetkinliğini ispat etmiş bir üniversitedir. Biz istiyoruz ki soydaşlarımız Anadolu’yu tanısınlar, Selçuklu eserleri yanında diğer ortak kültürel değerlerimizin yaşadığını da görsünler. Yine Erciyes Üniversitesi ile yapacağımız işbirliği sayesinde birçok gencimizi manevi değerlerinden kopmadan günümüz teknolojisiyle öğrenim görmüş olacaktır.” dedi.

Erciyes Üniversitesi Rektör Yardımcısı ve Vekili Hasan Yetim, başkonsolosun ziyaretinden duyduğu memnuniyeti dile getirerek; “Böyle önemli bir amaçla üniversitemize teşrif eden Başkonsolos Ali Rıza Akıncı’ya nazik ziyaretlerinden dolayı teşekkür ederiz. İşbirliği için yapılacak gerekli altyapı çalışmasının ardından bize düşen görev ne ise seve seve yerine getirmeye hazırız. Ayrıca Batı Trakya’da görev yapan müftülerimizin de üniversite öğrencilerimize konferans vermesini çok arzu ederiz.” diye konuştu.

Haberler


Selanik’te Kacır - Papayeorgiu görüşmesi  

Akçapar ve Frangoyannis bugün bir araya gelecek

Celal Bayar Azınlık Lisesinde kan bağışı kampanyasına yoğun ilgi

ABTTF’den Kosmidu’ya yanıt

Yunanistan istihdam oranında sondan ikinci sırada

Milletvekiline yumruk atan Floros kısıtlayıcı önlemle serbest

YDP düşüşte ancak birinciliği devam ediyor

BTTDD Bursa Şubesinden Yıldırım Belediyesine ziyaret

DEB Partisi Avrupa Parlamentosu seçimlerine katılıyor

Eyalet Eğitim Müdür Vekili Kosmidu’dan azınlık eğitimiyle ilgili yazı

Koruma altındaki 47 vahşi hayvan zehirlenerek öldürüldü

Burhan Baran’ın dokunulmazlığı kaldırıldı