Anasayfa

19-05-2022
Narlıköy köprüsü için imzalar atıldı
Köprü 2017 yılının eylül ayında çökmüştü.
19 Mayıs 2022 Perşembe

Yaklaşık beş yıl önce çöken Narlıköy köprüsünün yeniden yapılması için 'Ergobeton Aveteth' (έ•Ρέ“ΟΜΠέ•ΤΟΝ Αέ’έ•Τέ•έ˜) firması ile sözleşme imzalandı.

Doğu Makedonya - Trakya Eyalet Başkanı Hristos Metios ile firma yetkilileri arasında yeni köprünün yapımı için 4.1 milyon euroluk sözleşme bugün (19 Mayıs Perşembe) imzalandı.

Uzunluğu 114 metre, genişliği ise 11 metre olacak köprünün yapım çalışmalarının başlamasından itibaren 20 ay içinde tamamlanması planlanıyor.

Anlaşmanın imza töreni sırasında konuşan Eyalet Başkanı Hristos Metios, uzun süredir Yassıköy bölgesi ve Rodop ilinin batı bölgesini zor durumda bırakan bir sorunun çözümü için gerekli olan son adımın da atıldığını belirtti.

İmza törenine köprüyü yapacak "Ergobeton Abeteth" firması başkanı Spiros Galopulos, Rodop ilinden sorumlu Eyalet Başkan Yardımcısı Nikos Çalikidis, altyapı çalışmalarından sorumlu Eyalet Başkan Yardımcısı Tarkan Multaza, ekonomiden sorumlu Başkan Yardımcısı Kostas Nalbantis, spordan sorumlu Eyalet Başkan Danışmanı Ahmet İbram, dağlık bölgelerin kalkınmasından sorumlu Eyalet Başkan Danışması Cihan İmamoğlu ve diğer yetkililer katıldı.

Haberler


GTGB olağan genel kurula hazırlanıyor

Milletvekili Ferhat, Agrisnap uygulamasındaki sorunları meclis gündemine taşıdı

Gençler Karasu kıyısında buluşuyor

Milletvekili Baran: “İskeçe’de ambulans krizi vatandaşın hayatını tehlikeye atıyor”

Mustafçova Belediye Başkanı Kurt’tan Eyalet Başkanı Topsidis’e ziyaret

DTİK Kuzey Makedonya buluşması Üsküp’te gerçekleştirildi

Hasan Paçaman’dan Turus ve Eren’e ziyaret

Batı Trakya Türkleri Dayanışma Derneği genel kurulu bu pazar

Batı Trakya’da Ruh Sağlığı Hizmetlerine Yaklaşım ve Kültürel Etkiler

Batı Trakyalı Ömer Hacı Karaahmet, Türkiye üçüncüsü oldu

Zeybek: “Yeni tarım politikası üreticiyi zor durumda bırakacak”

SEÇEK Derneğinden Ankara’da üst düzey ziyaretler