Anasayfa

19-05-2022
Narlıköy köprüsü için imzalar atıldı
Köprü 2017 yılının eylül ayında çökmüştü.
19 Mayıs 2022 Perşembe

Yaklaşık beş yıl önce çöken Narlıköy köprüsünün yeniden yapılması için 'Ergobeton Aveteth' (έ•Ρέ“ΟΜΠέ•ΤΟΝ Αέ’έ•Τέ•έ˜) firması ile sözleşme imzalandı.

Doğu Makedonya - Trakya Eyalet Başkanı Hristos Metios ile firma yetkilileri arasında yeni köprünün yapımı için 4.1 milyon euroluk sözleşme bugün (19 Mayıs Perşembe) imzalandı.

Uzunluğu 114 metre, genişliği ise 11 metre olacak köprünün yapım çalışmalarının başlamasından itibaren 20 ay içinde tamamlanması planlanıyor.

Anlaşmanın imza töreni sırasında konuşan Eyalet Başkanı Hristos Metios, uzun süredir Yassıköy bölgesi ve Rodop ilinin batı bölgesini zor durumda bırakan bir sorunun çözümü için gerekli olan son adımın da atıldığını belirtti.

İmza törenine köprüyü yapacak "Ergobeton Abeteth" firması başkanı Spiros Galopulos, Rodop ilinden sorumlu Eyalet Başkan Yardımcısı Nikos Çalikidis, altyapı çalışmalarından sorumlu Eyalet Başkan Yardımcısı Tarkan Multaza, ekonomiden sorumlu Başkan Yardımcısı Kostas Nalbantis, spordan sorumlu Eyalet Başkan Danışmanı Ahmet İbram, dağlık bölgelerin kalkınmasından sorumlu Eyalet Başkan Danışması Cihan İmamoğlu ve diğer yetkililer katıldı.

Haberler


İskeçe Çınar Camii davası 5 Haziran’a ertelendi

Çınar Camii provokasyonu davası öncesinde Trampa’dan açıklamalar

Asgari ücret zammına muhalefetten sert tepki

KKE: Dedeağaç’ın yükselen stratejik rolü risk ve sorular doğuruyor

Tayinli müftülerin provokasyonuna karşı çıkan Türk azınlık temsilcileri yargı önünde

Frontex raporları: Yunanistan’da göçmenlere işkence ve geri itme iddiaları

Çınar Camii davasında Eyalet Eğitim Müdürlüğünün açıklaması davayı etkileme isteği mi?

DEB Partisi ve BTAYTD’dan köy ziyareti

Danışma Kurulundan İskeçe’deki davayla ilgili açıklama

Yeni Kalkınma Planı tanıtılıyor: Hükümet heyeti Gümülcine’de

BTAYTD Kadınlar Kolundan Müftü İbrahim Şerif’e ziyaret

Milletvekili Özgür Ferhat’tan BTAYTD’a ziyaret