Anasayfa

20-05-2022
Vangelis hayatını kaybetti
Dünyaca ünlü Yunan sanatçı Vangelis Odisseas Papathanassiu’nun hayatını kaybettiği bildirildi.
20 Mayıs 2022 Cuma

Dünyaca ünlü Yunan sanatçı Vangelis Odisseas Papathanassiu’nun hayatını kaybettiği bildirildi.

Ünlü sanatçıyı temsil eden avukatlık ofisi bugün yaptığı açıklamada, Papathanasiu’nun 17 Mayıs Salı akşamı hayatını kaybettiğini duyurdu.

Paris’te Kovid-19 tedavisi gördüğü hastanede yaşamını yitiren ünlü besteci, 1943’te Yunanistan’ın Volos kentinde dünyaya geldi.

Papathanasiu, beste yapmaya 4 yaşında başladı, 79 yıllık yaşamına çok sayıda başarı ve ödül sığdırdı.

Birçok film, belgesel ve televizyon programı için de beste yapan sanatçının, "Mythodea" isimli eseri NASA’nın 2001 Misyonu için kullanıldı.

New Age ve elektronik müzik bestecisi olarak ün yapan Papathanasiu, 2002 FIFA Dünya Kupası marşını da besteledi.

1981 İngiliz yapımı olan Ateş Arabaları filmi için bestelediği müzik, Papathanasiu’ya Oscar ödülü kazandırdı.

Başbakan Kiriakos Miçotakis Twitter’da yaptığı paylaşımda, "Bu acı haber tüm müzik dünyasının dünyaya mal olmuş sanatçı Vangelis’i, Oscar’ların, Mythodea’nın, büyük başarıların ve elektronik müziğin öncüsünü kaybettiğini anlatıyor." ifadesini kullandı.

Haberler


Küçük: Dimetoka’daki tayinli müftü uygulaması Lozan’a aykırıdır

Yeni Soldan 55 yaş üstü işsizler için soru önergesi

Salih Ali Hatip’ten 6 gündür haber yok: Traktörü bulundu

Muhalefetten eleştiri: “Şapçı belediye binası 2 yıldır kullanılmıyor”

Çiftçilerle Miçotakis arasında kritik görüşme: Bölünme ve gerginlik sürüyor

Seyyid Ali Sultan Dergahı inanç önderlerinden Mustafa Trampa’ya ziyaret

Hükümet – çiftçi görüşmeleri öncesi komite krizi

Kış sezonu indirim dönemi başladı

BTAYTD olağan genel kurula hazırlanıyor

İskeçe’de 5 kişilik suç şebekesi çökertildi

Gümülcine Müftüsü İbrahim Şerif’ten Miraç Kandili mesajı

Kar ve buzlanma nedeniyle Kozlukebir ve Mustafçova’da okullar tatil