Anasayfa

20-05-2022
Vangelis hayatını kaybetti
Dünyaca ünlü Yunan sanatçı Vangelis Odisseas Papathanassiu’nun hayatını kaybettiği bildirildi.
20 Mayıs 2022 Cuma

Dünyaca ünlü Yunan sanatçı Vangelis Odisseas Papathanassiu’nun hayatını kaybettiği bildirildi.

Ünlü sanatçıyı temsil eden avukatlık ofisi bugün yaptığı açıklamada, Papathanasiu’nun 17 Mayıs Salı akşamı hayatını kaybettiğini duyurdu.

Paris’te Kovid-19 tedavisi gördüğü hastanede yaşamını yitiren ünlü besteci, 1943’te Yunanistan’ın Volos kentinde dünyaya geldi.

Papathanasiu, beste yapmaya 4 yaşında başladı, 79 yıllık yaşamına çok sayıda başarı ve ödül sığdırdı.

Birçok film, belgesel ve televizyon programı için de beste yapan sanatçının, "Mythodea" isimli eseri NASA’nın 2001 Misyonu için kullanıldı.

New Age ve elektronik müzik bestecisi olarak ün yapan Papathanasiu, 2002 FIFA Dünya Kupası marşını da besteledi.

1981 İngiliz yapımı olan Ateş Arabaları filmi için bestelediği müzik, Papathanasiu’ya Oscar ödülü kazandırdı.

Başbakan Kiriakos Miçotakis Twitter’da yaptığı paylaşımda, "Bu acı haber tüm müzik dünyasının dünyaya mal olmuş sanatçı Vangelis’i, Oscar’ların, Mythodea’nın, büyük başarıların ve elektronik müziğin öncüsünü kaybettiğini anlatıyor." ifadesini kullandı.

Haberler


Batı Trakyalı doktorun başkanlığındaki ekipten gururlandıran başarı

Yassıköy Belediyesi, filosuna üç yeni aracı daha kattı  

Gümülcine Belediyesi Brüksel’de “Herkes İçin Şehir” projesini tanıttı

Avrupa, 2030’a kadar savunmada öz yeterlilik hedefi koydu

Topsidis, Brüksel’de AP milletvekilleriyle buluştu

Selanik’teki Atatürk Evinde restorasyonda sona yaklaşıldı

Hüseyin Zeybek: “İşcilerin inasanca yaşama hakkı ellerinden alınıyor”

Stamatis Sakellion’dan dikkat çeken makale: “Batı Trakya’daki kimlik meselesi artık kapanmalıdır”

Naim Süleymanoğlu’nun doğduğu ev müze olarak açılıyor

DEB Partisinde yeni yönetim belirlendi

Marketlerdeki 2 binden fazla üründe fiyatlar düştü

Taşıt vergisi için geri sayım başladı