Anasayfa

20-05-2022
Vangelis hayatını kaybetti
Dünyaca ünlü Yunan sanatçı Vangelis Odisseas Papathanassiu’nun hayatını kaybettiği bildirildi.
20 Mayıs 2022 Cuma

Dünyaca ünlü Yunan sanatçı Vangelis Odisseas Papathanassiu’nun hayatını kaybettiği bildirildi.

Ünlü sanatçıyı temsil eden avukatlık ofisi bugün yaptığı açıklamada, Papathanasiu’nun 17 Mayıs Salı akşamı hayatını kaybettiğini duyurdu.

Paris’te Kovid-19 tedavisi gördüğü hastanede yaşamını yitiren ünlü besteci, 1943’te Yunanistan’ın Volos kentinde dünyaya geldi.

Papathanasiu, beste yapmaya 4 yaşında başladı, 79 yıllık yaşamına çok sayıda başarı ve ödül sığdırdı.

Birçok film, belgesel ve televizyon programı için de beste yapan sanatçının, "Mythodea" isimli eseri NASA’nın 2001 Misyonu için kullanıldı.

New Age ve elektronik müzik bestecisi olarak ün yapan Papathanasiu, 2002 FIFA Dünya Kupası marşını da besteledi.

1981 İngiliz yapımı olan Ateş Arabaları filmi için bestelediği müzik, Papathanasiu’ya Oscar ödülü kazandırdı.

Başbakan Kiriakos Miçotakis Twitter’da yaptığı paylaşımda, "Bu acı haber tüm müzik dünyasının dünyaya mal olmuş sanatçı Vangelis’i, Oscar’ların, Mythodea’nın, büyük başarıların ve elektronik müziğin öncüsünü kaybettiğini anlatıyor." ifadesini kullandı.

Haberler


Sosyal yardım ödemeleri 31 Mart’ta yapılacak

İskeçe Müftüsü Mustafa Trampa’dan Kadir Gecesi mesajı

Batı Trakya’da azınlık okullarına kayıt çağrısı

‘Büyük Selimiye İftarı’ bir kez daha Balkanlar’ı bir araya getirdi

Tarihçi ve yazar Prof. Dr. İlber Ortaylı hayatını kaybetti

Mehrikoz iftarına yoğun katılım

EODY uyardı: Kızamık hâlâ yayılıyor, aşı hayati önem taşıyor

Milletvekili Konstantinopulos PASOK meclis grubundan ihraç edildi

Yunanistan Tahran Büyükelçiliğini Bakü’ye taşıyor

4 oyun, 110 oyuncu, tiyatronun adı: Mucize

Gümülcine Müftüsü İbrahim Şerif’ten Kadir Gecesi ve Ramazan Bayramı mesajı

Maronya–Şapçı belediyesinde çiftçiler için örgütlenme hamlesi