Anasayfa

20-05-2022
'Balkan Kolunda Kadın Olmak' projesi devam ediyor
Projenin yedinci hafta toplantılarının konuğu Selma Giroğlu ve Yıldız Uzun oldu.
20 Mayıs 2022 Cuma

Batı Trakya Azınlığı Yüksek Tahsilliler Derneği ve İskeçe Müftülüğü tarafından gerçekleştirilen "Balkan Kolunda Kadın Olmak" projenin yedinci hafta toplantıları yapıldı.

Toplantıların ilki 18 Mayıs Çarşamba günü, Şahin Eğitim ve Kültür Derneği'nin çatısı altında Şahin Karaca Ayşe Kültür Merkezinde yapıldı.

Projenin yedinci hafta sunumları 19 Mayıs Perşembe günü Gökçepınar ve Ketenlik köylerindeki etkinliklerle devam etti.

Projenin yedinci hafta konuklarından İskeçe Müftülüğü vaizesi Yıldız Uzun, "İslam dininde kürtaj" ve "Kürtaj hangi durumlarda caizdir" konularında bilgi verdi.

Uzman jinekolog Selma Giroğlu da günümüzün yaygın kadın hastalıklarından "Meme Kanseri" ve "Rahim Ağzı Kanserleri" konusunu ele alarak, erken teşhisin ne kadar önemli olduğunu anlattı.


Haberler


Gümülcine Müftülüğü Kitap Kulübü buluşmaları devam ediyor

Trakya Tütün Üreticileri Kooperatifinden önemli duyuru

CINGOs Yunanistan raporunu yayınladı

Mücahit Mümin’in “Şafak Yazıları” BAKEŞ tarafından yayımlandı

BTAYTD Darbuka/ritim ekibi Kakava şenlikleri’nde sahne alacak

Zeybek’ten tarım desteklerinin geri istenmesine tepki

Almanya Dışişleri Bakanı Johann Wadephul Atina’da

PASOK’ta deprem: Haris Kastanidis partiden istifa etti

Gümülcine’nin kuzeyinde taşkın riskine karşı proje tamamlandı

Yeni yardım programı haziranda başlıyor

Gümülcine’de geçici trafik düzenlemesi

İTB’den Ilıca’da Hıdırellez şenliği