Anasayfa

20-05-2022
'Balkan Kolunda Kadın Olmak' projesi devam ediyor
Projenin yedinci hafta toplantılarının konuğu Selma Giroğlu ve Yıldız Uzun oldu.
20 Mayıs 2022 Cuma

Batı Trakya Azınlığı Yüksek Tahsilliler Derneği ve İskeçe Müftülüğü tarafından gerçekleştirilen "Balkan Kolunda Kadın Olmak" projenin yedinci hafta toplantıları yapıldı.

Toplantıların ilki 18 Mayıs Çarşamba günü, Şahin Eğitim ve Kültür Derneği'nin çatısı altında Şahin Karaca Ayşe Kültür Merkezinde yapıldı.

Projenin yedinci hafta sunumları 19 Mayıs Perşembe günü Gökçepınar ve Ketenlik köylerindeki etkinliklerle devam etti.

Projenin yedinci hafta konuklarından İskeçe Müftülüğü vaizesi Yıldız Uzun, "İslam dininde kürtaj" ve "Kürtaj hangi durumlarda caizdir" konularında bilgi verdi.

Uzman jinekolog Selma Giroğlu da günümüzün yaygın kadın hastalıklarından "Meme Kanseri" ve "Rahim Ağzı Kanserleri" konusunu ele alarak, erken teşhisin ne kadar önemli olduğunu anlattı.


Haberler


Erdoğan–Miçotakis görüşmesi öncesi Marinakis’ten dikkat çeken yazı

Vartholomeos’tan Heybeliada’daki ayinde Ruhban Okulu mesajı

Gümülcine Belediyesinden ’Herkes İçin Spor’ programları

Her 10 kişiden 8’i sosyal medyaya yaş sınırı getirilmesini destekliyor

Orduda casusluk skandalı

Sakız Adası açıklarındaki faciada sahil güvenlik botunun kamerası devrede değilmiş

Yunan Parlamentosu yeni göç yasa tasarısını onayladı

Poşpoş Çayı’nda kaybolan sürücüden acı haber

Gümülcine’de Poşpoş Çayı’nda kaybolan sürücü aranıyor

GSEE Başkanı’nın banka hesapları zimmet şüphesiyle donduruldu

Rahmi Ali’den yeni kitap

DMT Eyaletinde müzelere dijital dönüşüm: 1,3 milyon euroluk proje onaylandı