Anasayfa

20-05-2022
'Balkan Kolunda Kadın Olmak' projesi devam ediyor
Projenin yedinci hafta toplantılarının konuğu Selma Giroğlu ve Yıldız Uzun oldu.
20 Mayıs 2022 Cuma

Batı Trakya Azınlığı Yüksek Tahsilliler Derneği ve İskeçe Müftülüğü tarafından gerçekleştirilen "Balkan Kolunda Kadın Olmak" projenin yedinci hafta toplantıları yapıldı.

Toplantıların ilki 18 Mayıs Çarşamba günü, Şahin Eğitim ve Kültür Derneği'nin çatısı altında Şahin Karaca Ayşe Kültür Merkezinde yapıldı.

Projenin yedinci hafta sunumları 19 Mayıs Perşembe günü Gökçepınar ve Ketenlik köylerindeki etkinliklerle devam etti.

Projenin yedinci hafta konuklarından İskeçe Müftülüğü vaizesi Yıldız Uzun, "İslam dininde kürtaj" ve "Kürtaj hangi durumlarda caizdir" konularında bilgi verdi.

Uzman jinekolog Selma Giroğlu da günümüzün yaygın kadın hastalıklarından "Meme Kanseri" ve "Rahim Ağzı Kanserleri" konusunu ele alarak, erken teşhisin ne kadar önemli olduğunu anlattı.


Haberler


ABTTF: Batı Trakya Türk Azınlığı’nın sorunları görmezden geliniyor

Rodos’ta sel can aldı

Özgür Ferhat’tan mazot desteğinin artırılması talebi

ABD’nin Atina Büyükelçisi Guilfoyle istifa etti

Avrupa’da ayrımcılık: Batı Trakya’da Türk azınlık okulları bir bir kapanıyor

Öğrencilerden hayat pahalılığına karşı çadırlı eylem

Egnatia Otoyolu’nda ağır tonajlı araçlara geçiş yasağı

GAT’tan doğaya anlamlı katkı

Özgür Ferhat’tan koyun ve keçi çiçeği hastalığına karşı aşılama çağrısı

FUEN Türk Azınlıkları Çalışma Grubu Üsküp’te toplanıyor

Isınma yardımı yüzde 30 artırılacak

Zeybek’ten yakacak odun dağıtımındaki eşitsizliğe tepki