Anasayfa

25-02-2016
Philip Morris ile basma tipi tütün alımı için anlaşma imzalandı
Dünyaca ünlü Phillip Morris şirketi, Yunanistan'dan doğu (Basma) tipi tütün alımıyla ilgili üç yıllık anlaşmaya imza attı.
25 Şubat 2016 Perşembe

Phillip Morris ve bu şirkete bağlı Papastratos firması ile Tarım Bakanlığı arasında imzalanan anlaşmaya göre, Phillip Morris Yunanistan'dan üç yıl boyunca basma tipi tütün satın alacak.

Anlaşma, Başbakan Aleksis Çipras'ın da hazır bulunduğu bir törenle imzalandı. Tarım Bakanı Vangelis Apostolu, imza töreninden sonra yaptığı açıklamada, Philip Morris şirketinin 2016 - 2018 yılları arasında Yunanistan'daki tütün üreticilerinden tütün alacağını belirtertti. Şirketin ülkeden alacağı tütün miktarı 30 bin tona ulaşacak. Bakan Apostolu, devlet ve özel sektörün işbirliğine gittiği bir anlaşma olduğunu kaydederek, dünyaca ünlü şirketle varılan anlaşmanın ülkedeki tütün üreticisine destek vereceğini söyledi.

Philip Morris şirketi Genel Müdürü Andreas Kalancopulos da, anlaşmanın Yunanistan'daki 30 bin tütün üreticisi ve işçisine önemli ölçüde destek vereceğini ifade etti ve şirketin çalışması için de gerekli olan doğu tipi tütünün temin edilmesini garanti altına aldığını dile getirdi. Kalancopulos, bu zor dönemde ülke ekonomisini desteklemeye devam edeceklerini söyledi.

Haberler


“AB Adalet Puan Tablosuna göre Yunanistan yargı süresinin uzunluğunda son sırada!”

Liverpool’un yıldız futbolcusu Diogo Jota trafik kazasında hayatını kaybetti

Özgür Ferhat, Dijital Müşteri Kayıt Zorunluluğunu meclis gündemine taşıdı

Gümülcine ve İskeçe Müftülerinden Leman dergisine tepki

Girit Adası’ndaki yangın yerleşim yerine sıçradı

Dışişleri Bakanı Yerapetritis Libya’ya gidiyor

Topsidis Rodop ilindeki çalışmaları anlattı

Ülke genelinde peş peşe orman yangınları!

Rodop ilinde yüksek yangın riski!

Yassıköy Belediyesinin 2024 Faaliyet Raporunu açıklandı

SİRİZA’nın yeni Merkez Komitesi üyeleri belli oldu

Zeybek ve Hacıgene arasında “azınlık okulu” tartışması