Anasayfa

23-05-2022
Fabrika atıklarını Çevre Bakanlığına sordu
İskeçe SİRİZA Milletvekili Hüseyin Zeybek, İskeçe iline bağlı Karaköy'deki "MAITEX SA" fabrikasının atıklarıyla çevre kirliliğine neden olduğunu belirterek önlem alınmasını istedi.
23 Mayıs 2022 Pazartesi


İskeçe SİRİZA Milletvekili Hüseyin Zeybek, İskeçe iline bağlı Karaköy'deki "MAITEX SA" fabrikasının atıklarıyla çevre kirliliğine neden olduğunu belirterek önlem alınmasını istedi.

Milletvekili Zeybek konuyla ilgili olarak Çevre ve Enerji Bakanlığına yönelik soru önergesi sundu. Zeybek soru önergesinde, Karaköy'de faaliyetini südüren ''MAITEX SA'' fabrikasının bir kez daha yönetmelikleri ihlal ederek endüstriyel atıklarla çevreyi kirlettiğine dair şikayetlerin Karaköy, Alıtcılar ve Avksendio köyleri sakinleri tarafından tekrar gündeme getirildiğini kaydetti.

Fabrikaya geçmişte para cezası uygulandığını hatırlatan Zeybek, fabrikadan yayılan kötü koku ve atık suyun bir kanal yolu ile ekilebilir arazileri geçerek denize ulaşmasının 2012 yılında bölge sakinleri tarafından İskeçe Halk Sağlığı Müdürlüğüne rapor edildiğini belirtti.

Zeybek önergesinde şu ifadelere yer verdi: "Aradan geçen sürecte emisyon sorunu azaldı, ancak ne yazık ki son zamanlarda işletme, eski taktiğine geri dönerek hem bölge sakinlerinin hayatını tekrar çekilmez hale getiriyor hem de sağlıklarını tehlikeye atmaya devam ediyor." Milletvekili Hüseyin Zeybek, atık su ve kanal suyundan alınan numunlerden elde edilen sonuçlara göre geriye dönüşü olmayan bir ekolojik zarara neden olabileceğinin anlaşıldığını vurguladı.

Zeybek çevre ve enerji bakanlığına yönelik soru önergesinde şu sorulara yer verdi.

- Bölgede ikamet eden sakinlerin sorununu çözmek ve çevreyi korumak için ne gibi önlemler almayı planlıyor?

- Faaliyetini sürdüren endüstriyel birimin doğal çevre koşullarının ihlal edip etmediği tespit edildi mi edildi ise bunlar nelerdir?

Haberler


İskeçe Türk Birliği yeni yönetiminden Başkonsolos Aykut Ünal’a ziyaret

Brika’nın yerine Pavlakaki görevlendirildi

Santorini’de deprem riskine karşı sivil koruma tedbirleri devrede

89 yaşındaki şüpheli Patra’da yakalandı

Tarımsal destek ödemelerinde yaşanan kadastro sorunlarına yanıt geldi

Dedeağaç – Çirmen demiryolu projesinde yeni adım

Jet2 ile iş birliği: Kavala ve Taşöz’ün tanıtımı güçleniyor

Atina’daki silahlı saldırıda yeni gelişme: Aynı saldırgan ikinci noktada da ateş açtı

Sınır kuyruğunda “Erik Dalı” molası: Bekleyiş dans pistine döndü

1 Mayıs tatili öncesi trafik güvenliği önlemleri artırıldı

Yerapetritis Dibeybe ile Trablus’ta görüştü

Brika, Eyalet Başkan Yardımcılığı görevinden istifa etti