Anasayfa

24-05-2022
Soydaşlar Ketenlik'teki hatim etkinliğine akın etti
İskeçe'nin Ketenlik köyünde 49 öğrenci için Hatim etkinliği düzenlendi.
24 Mayıs 2022 Salı

İskeçe Müftülüğüne bağlı Ketenlik Kur'an Kursu öğrencileri için 22 Mayıs Pazar günü Ketenlik Yukarı Mahalle Camii'nde Hatim etkinliği düzenlendi.

Ketenlik köyündeki etkinliğe soydaşlar büyük ilgi gösterdi. Etkinliğe Türkiye'nin Gümülcine Başkonsolosluğunu temsilen Muavin Konsolos Barış Çulha katıldı.

Hatim etkinliğine civar köylerden soydaşların yoğun katılımının yanı sıra İskeçe Milletvekili Hüseyin Zeybek, İskeçe Müftü Yardımcısı Ahmet Hraloğlu, Mustafçova Belediye Başkanı Rıdvan Delihüseyin, muhalefet listesi başkanları Cemil Kabza, Ahmet Kurt ve Önder Meçoğlu, eski belediye başkanı Mücahit Dükkancı ve Batı Trakya Azınlığı Yüksek Tahsilliler Derneği Başkanı Hüseyin Baltacı da katıldı.

Öğrencilerin Kur'an-ı Kerim tilavetleri ve okudukları şiirler büyük beğeni ile dinlendi. İskeçe Müftü Yardımcısı Ahmet Hraloğlu yaptığı konuşmada öncelikle öğrencileri, ailelerini ve hocalarını tebrik etti. Öğrencilere bundan sonraki hayatlarında da Kur'an'a bağlı bir şekilde yaşamalarını tavsiye etti. Batı Trakya'da Müslümanlık ve Türklüğün et ile tırnak gibi birbirine bağlı olduğunu vurgulayan Hraloğlu, Batı Trakya'da sadece Müslüman'ım demenin eksik bir ifade olacağını, zira dini ve milli değerlerin bizler için bir bütünlük arz ettiğini vurguladı.

Daha sonra Mustafçova Belediye Başkanı Rıdvan Delihüseyin, Batı Trakya Azınlığı Yüksek Tahsilliler Derneği Başkanı Hüseyin Baltacı ve İskeçe Milletvekili Hüseyin Zeybek birer selamlama konuşması yaparak öğrencileri tebrik ettiler.

Hatim etkinliği sonrası öğle namazı kılındı. Daha sonra ise konuklara geleneksel hatim pilavı ve ayran ikramı yapıldı.

Bu arada İskeçe Müftülüğü'ne bağlı olarak faaliyetlerini sürdüren Kur'an Kurslarının hatim etkinlikleri devam edecek. 29 Mayıs Pazar günü İskeçe Gökçepınar köyü ve İskeçe Merkez Muhacirmahalle Camii'nde hatim etkinlikleri yapılacak.

Haberler


Alantepe etkinlikleri başladı

Batı Nil virüsü nedeniyle iki kişi hayatını kaybetti

Eski bakandan Çipras’a eleştiri

FUEN TAG Sözcüsü Habipoğlu’ndan Kuzey Makedonya ziyareti

Bahçeköy (Kipi) sınır kapısı modernizasyonu ekim ayında başlıyor

Türkiye, Yunanistan’ın Batı Trakya ve Oniki Adalar’daki hak ihlallerini BM’ye taşıdı

Öfkeyle kalkan doğru mu söyler?

Zelenski: “Barış görüşmeleri Türkiye, İsviçre veya Avusturya’da yapılabilir”

Sahil bölgesinde sivrisineklere karşı ilaçlama yapılacak

YDP milletvekili Vesiropulos kalp kirizi sonucu hayatını kaybetti

23 Ağustos’ta “Kara Ay” gökyüzünü karartacak

Göç Bakanlığından STK’lara yeni yaptırımlar