Anasayfa

26-05-2022
Benzin almak için Türkiye'ye akın ediyorlar
Kastanies sınır kapısından günde bin araç benzin almak için Türkiye'ye geçiyor.
26 Mayıs 2022 Perşembe

Yunanistan Petrol Bayileri Federasyonu Başkanı Mihalis Kiusis, Kastanies sınır kapısından günde binin üzerinde aracın benzin almak için Türkiye'ye geçtiğini açıkladı. Yunanistan dışında satılan her litre benzin için ülkenin 1,15 euro kaybettiğini vurgulayan Kiusis, "Bu durum sebebiyle haftalık olarak milyonlarca euro kayboluyor." ifadelerini kullandı.

Kuzey Evros Petrol Bayileri Derneği Başkanı Vaso Kalayci ise "Ağlıyoruz ve daha ne kadar süre dayanabileceğimizi bilmiyoruz" ifadelerini kullandı. Kalayci, halkın bölgedeki petrol bayilerinden çok düşük miktarda benzin aldığını ya da hükümet tarafından verilen Fuell Pass kartını kullandığını söyledi.

Kalayci, bölgedeki bayilerin sadece koronavirüs sebebiyle sınırların kapandığı dönemde istenen seviyede gelir elde ettiğini ancak şu andaki durumun trajik olduğunu da sözlerine ekledi.

Haberler


Batı Trakya Türkleri Almanya’nın Viersen şehrindeki iftar sofrasında buluştu

ABTTF Başkanı Habipoğlu’ndan Spartakos Listesi’nin talebine tepki

BBC: Petrol fiyatlarındaki yükseliş Rusya ekonomisine nefes aldırabilir

Savcıdan Altın Şafak sanıklarına ‘hafifletici sebep’ yok

İhtiyaç sahiplerine yeni gıda yardımı modeli

Petrol 110 doları aştı, benzin 2 euroya dayanıyor

Türk başantrenör Yunus Öçal’dan büyük başarı

Kırköy’de soydaşlar iftar sofrasında buluştu

Enerji krizi asgari ücret artışını frenliyor

Makas – Yanıköy yolunda çalışmalar sürüyor, trafik düzenlemesi uzatıldı

1039 Yunan vatandaşı Orta Doğu ülkelerinden tahliye edildi

Batı Trakya Türküne dil ve kimlik üzerinden kurulmak istenen baskı