Anasayfa

26-05-2022
Benzin almak için Türkiye'ye akın ediyorlar
Kastanies sınır kapısından günde bin araç benzin almak için Türkiye'ye geçiyor.
26 Mayıs 2022 Perşembe

Yunanistan Petrol Bayileri Federasyonu Başkanı Mihalis Kiusis, Kastanies sınır kapısından günde binin üzerinde aracın benzin almak için Türkiye'ye geçtiğini açıkladı. Yunanistan dışında satılan her litre benzin için ülkenin 1,15 euro kaybettiğini vurgulayan Kiusis, "Bu durum sebebiyle haftalık olarak milyonlarca euro kayboluyor." ifadelerini kullandı.

Kuzey Evros Petrol Bayileri Derneği Başkanı Vaso Kalayci ise "Ağlıyoruz ve daha ne kadar süre dayanabileceğimizi bilmiyoruz" ifadelerini kullandı. Kalayci, halkın bölgedeki petrol bayilerinden çok düşük miktarda benzin aldığını ya da hükümet tarafından verilen Fuell Pass kartını kullandığını söyledi.

Kalayci, bölgedeki bayilerin sadece koronavirüs sebebiyle sınırların kapandığı dönemde istenen seviyede gelir elde ettiğini ancak şu andaki durumun trajik olduğunu da sözlerine ekledi.

Haberler


AMKA ve AFM’ye veda: Yeni kimliklerde ‘Kişisel Numara’ zorunlu hale geliyor

Selanik Havaalanında Türk doktor ABD’li turisti hayata döndürdü

Mucize Tiyatrosundan üç günlük sanat şöleni

Mustafçova Belediyesinde okullara kar tatili

Zincirsiz araçlara yasak!

İskeçe Azınlık İlkokulu robotik takımı Atina’dan ödülle dönüyor

Özgür Ferhat hayvan besicilerinin sorunlarıyla ilgili raporu bakanlığa sundu

‘Çanakkale Savaşları ve Zaferleri’ şiir yarışmasının ödül töreni yapıldı

Kış geri geliyor

Dedeağaç’ta yeni doğal gaz projesi yolda

Gümülcine Belediyesi 2025 Avrupa Entegrasyon ve Çeşitlilik Başkenti Ödülüne aday

Celal Bayar Azınlık Lisesinden iki dilli şarkı: ’Okulumuz – Το σχολείο μας’