Anasayfa

26-05-2022
Benzin almak için Türkiye'ye akın ediyorlar
Kastanies sınır kapısından günde bin araç benzin almak için Türkiye'ye geçiyor.
26 Mayıs 2022 Perşembe

Yunanistan Petrol Bayileri Federasyonu Başkanı Mihalis Kiusis, Kastanies sınır kapısından günde binin üzerinde aracın benzin almak için Türkiye'ye geçtiğini açıkladı. Yunanistan dışında satılan her litre benzin için ülkenin 1,15 euro kaybettiğini vurgulayan Kiusis, "Bu durum sebebiyle haftalık olarak milyonlarca euro kayboluyor." ifadelerini kullandı.

Kuzey Evros Petrol Bayileri Derneği Başkanı Vaso Kalayci ise "Ağlıyoruz ve daha ne kadar süre dayanabileceğimizi bilmiyoruz" ifadelerini kullandı. Kalayci, halkın bölgedeki petrol bayilerinden çok düşük miktarda benzin aldığını ya da hükümet tarafından verilen Fuell Pass kartını kullandığını söyledi.

Kalayci, bölgedeki bayilerin sadece koronavirüs sebebiyle sınırların kapandığı dönemde istenen seviyede gelir elde ettiğini ancak şu andaki durumun trajik olduğunu da sözlerine ekledi.

Haberler


TEBA yardımlarında yeni dönem: Nakit destek ve geriye dönük toplu ödeme geliyor

Yangında 5 kadın işçi hayatını kaybetti

Doğu Makedonya–Trakya Eyaleti’nde “Kırmızı Kod” alarmı

Danışma Kurulundan Dimetoka müftü atamasına sert tepki: “Bu karar azınlığın iradesini yansıtmıyor”

BTAYTD’da yeni başkan Zeynep Tevfikoğlu

BTAYTD Genel Kurul sonuçları belli oldu

TOÇEK “Rumuz Goncagül”e sanatseverlerden tam puan

Egnatia Otoyolu’nda plastik yüklü TIR alev aldı

BTAYTD Genel Kurulu Gümülcine’de yapıldı

Atina’da Dünya Türk Dili Ailesi Günü etkinliği

Bürokrasiyi azaltma hamlesi: 400 işlem sadeleştiriliyor

“29 Ocak Milli Direniş ve Toplumsal Dayanışma Günü” Gümülcine’de anılacak