Anasayfa

01-03-2016
İlhan Ahmet: "Turist otobüslerinin Yanıkköy - Makaz sınır kapısından geçişine izin verilsin"
Rodop Milletvekili İlhan AHMET, Yunanistan ile Bulgaristan'ı birbirine bağlayan Yanıkköy (Nimfea) - Makaz (Makaza) sınır kapısının turist otobüslerinin geçişine açılmasını talep etti.
1 Mart 2016 Salı

Dışişleri Bakanlığı ile Altyapı, Ulaşım ve Ağları Bakanlığı'na hitaben sunduğu soruda milletvekili İlhan Ahmet, 2013 yılının Eylül ayında açılışı yapılan Yanıkköy sınır kapısından turist otobüslerinin geçişine izin veren düzenlemenin ne zaman hayata geçirileceğini sordu.

İki ülkedeki bölge insanının yıllardır ortak beklentisi olan Yanıkköy - Makaz sınır kapısının önemine vurgu yapan İlhan Ahmet, kuzey Yunanistan'ı Balkan ülkelerine bağlayan önemli bir geçiş noktası olarak bu sınır kapısının açılması ile her iki ülkenin turizm, ekonomi ve sosyal ilişkilerine katkı sağlanmasının hedeflendiğini kaydetti.

Milletvekili Ahmet sınır kapısının potansiyeline dikkat çekerek, bugüne kadar 4,5 milyon kişinin giriş - çıkış yaptığı ve hareketliliğin daha da artmasının beklendiği Yanıkköy - Makaz'da, iki ülke dışişleri bakanlıklarının mevcut düzenlemesine göre şu anda sadece özel araç, 9 yolcu taşıma kapasiteli minibus ve 3.5 ton yük taşıma kapasiteli araçların geçişine izin verildiğini belirtti.

Turist otobüslerinin geçişi için bahara kadar gerekli düzenlemenin yapılması doğrultusunda Doğu Makedonya - Trakya Eyalet Başkanı Yorgos Pavlidis'in iki ülkedeki siyasi iradeye yaptığı çağrıyı da hatırlatan İlhan Ahmet, zaten Bulgar yetkililer tarafından 2016 yılında, gerekli trafik elektronik denetim sistemlerinin ve yol şerit düzenlemelerinin yapılacağının taahhüt edildiğini söyledi.

Milletvekili İlhan Ahmet ilgili bakanlıklara, Yanıkköy - Makaz sınır kapısından hangi gerekçelerle turist otobüslerinin geçişine izin verilmediğinin ve söz konusu sınır kapısından turist otobüslerinin geçiş yasağının kaldırıldığı takdirde nelerin öngörüldüğünü sordu.

Haberler


DEB Partisi’nden Pavlos Fissas için Türkçe ve Yunanca anma video mesajı

İsrail ile askeri işbirliğine destek verenlerin oranı yüzde 51

YDP ilk sırada, ELAS ikinci, kararsızların oranı yüzde 18

KKE, İsrail ile ‘Aşil Kalkanı’ anlaşmasının iptalini istedi

Mazonakis’in ölümü sonrası sağlık merkezlerine yapay zekâ denetimi

Fener’de yeni ticari alanlar belirleniyor

Margarita Papandreu 103 yaşında hayatını kaybetti

Türk turistlerin Yunan adalarına ilgisi artıyor

Yapay zekâyla yakınlarının sesini kopyalayıp dolandırdılar

Kış öncesi ısınma yakıtına hükümetten müdahale

İskeçe Müftülüğünde din görevlileriyle istişare toplantısı

Avramopulos’un dokunulmazlığı kaldırıldı