Anasayfa

09-04-2015
Trakya'nın "DÜÄžÜN"ü bir başka güzel...
Yönetmenliğini Şükran Raif'in yaptığı TOÇEK (Tohum ve Çekirdek) Tiyatro Topluluğu 'Düğün' adlı oyunu 3 Nisan Cuma günü gösterime girdi.
9 Nisan 2015 Perşembe

Tiyatroya Türkiye'nin Gümülcine Başkonsolosu Ali Rıza Akıncı’nın eşi Hülya Akıncı, Muavin Konsolos Alper Atak, Rodop Milletvekilleri Ayhan Karayusuf ve Mustafa Mustafa, Batı Trakya Azınlığı Yüksek Tahsilliler Derneği Başkanı Ahmet Kara, Mustafçova Belediye Başkanı Cemil Kabza ve Gümülcine Belediyesi Başkan Yardımcısı Sibel Mustafaoğlu'nun yanısıra çok sayıda sanatsever katıldı.

Oyun öncesi TOÇEK Tiyatro Topluluğu Yönetmeni Şükran Raif TOÇEK'in 15 yıldır oyun sahnelediğini belirterek, gerek dünyada ve gerekse de Türkiye'de son günlerde kadınların şiddete, işkenceye uğradıklarını ve cinayetlere kurban gittiklerini; oyunu hayatını kaybetmiş kadınların hazin hikayelerine adadıklarını söyledi.

Selamlama konuşmalarında Batı Trakya Azınlığı Yüksek Tahsilliler Derneği Ahmet Kara, milletvekilleri Mustafa Mustafa ve Ayhan Karayusuf ile Muavin Konsolos Alper Atak oyunculara başarı dileklerinde bulundular.

'Düğün' oyununda yer alan oyuncu kadrosu şu isimlerden oluşuyor:

’Düğün’ Oyunu Yazarı: Ayşe Bayramoğlu

Yönetmen: Şükran Raif

Şerbet: Necla Çavuş

Duygu: Zeynep Tevfikoğlu

Ahsen: Ayşe Galip

Büyükhanım: Emine Tahsin

Nazife: Yeşim Hasan

Neriman: Nedime Kamber

Pelin: Ufuk Mustafa

Garson Kız: Ferhan Hasan

Haberler


Başkonsolos Ünal Dundarlı köyünde soydaşlarla buluştu

Gazze’de ateşkesin ardından Filistinliler enkaz haline gelen evlerine dönüyor

Yunanistan, ABD’den 30 Apache helikopteri talep ediyor

Öğrenciler için “hayat kurtaran” eğitim programı

Schengen bölgesinde yeni dijital giriş sistemi başlıyor

Sigortasız, taşıt pulu ödenmemiş araç sahiplerine SMS uyarısı

Madrid’deki fuarda Doğu Makedonya - Trakya Eyaleti ürünleri tanıtıldı

’Shedia’ dergisi, satışını yapan evsizlere destek sağlıyor

BTTDD Başanı Küçük’ten çağrı: “Lozan’a saygı gösterilsin”

Vouliwatch Direktörü Lukopulos, Yunanistan’da hukukun üstünlüğüne yönelik ihlallere dikkat çekti

Gazze’de ateşkes için anlaşma sağlandı

Milletvekili Zeybek, Encümen Heyetlerine uygulanan kısıtlamaları meclis gündemine taşıdı