Anasayfa


23-06-2022
Celal Bayar Azınlık Lisesi mezunları kep attı
Gümülcine Celal Bayar Azınlık Lisesi’ni bitiren öğrenciler için mezuniyet tören düzenlendi.
23 Haziran 2022 Perşembe



Gümülcine’deki Celal Bayar Lisesi’nden mezun olan 120 öğrenci için 22 Haziran Çarşamba akşamı tören düzenlendi. Yassıköy’de Astrea düğün salonunda gerçekleşen törende öğrenciler, öğretmenler, encümen heyeti üyeleri ve öğrenci aileleri bir araya geldi.

Toplu fotoğraf çekimi ile başlayan etkinlik, öğrencilerin müzik eşliğinde tek tek törenin yapıldığı salona girmesiyle devam etti.

Törende, ilk konuşmayı Encümen Heyeti Başkanı Fuat Perende yaptı. Daha sonra okul müdürü Tunalp Mehmet, müdür yardımcısı Eleni Haci ve Türkiye’nin Gümülcine Başkonsolosluğundan Konsolos Neslihan Altan söz aldı. Altı yıllık eğitim hayatını tamamlayan öğrencileri tebrik eden konuşmacılar, gençlere gelecekle ilgili tavsiyelerde bulundular ve yeni eğitim hayatlarında başarı dilediler.

5 ÖĞRENCİ DERECEYE GİRDİ
Bu arada, Celal Bayar Azınlık Lisesi'nde eğitimini başarıyla tamamlan beş öğrenci dereceye girdi. Okul birinciliğini 20 tam puanla Rabia Perende, Mehmet Emir Mehmet ve Tuğçe Mustafa paylaştı. 19.9 ortalamayla Kader Hüseyin ikinci olurken, üçüncülüğü de 19.8 puanla Eralp Ahmet ve Zeynep Değirmenci paylaştı.

“DEVLER GİBİ ESERLER BIRAKMAK İÇİN KARINCALAR GİBİ ÇALIŞMAK GEREK”
Encümen Heyeti Başkanı Fuat Perende törende yaptığı konuşmada, “Sizlere ne mutlu ki, köklü geçmişi ve güçlü akademik kadrosuyla eğitim camiamızın en saygın okullarından birisi olan, Gümülcine Celal Bayar Azınlık Lisesi'nde başarıyla ortaöğretim hayatınızı noktalıyorsunuz. Aynı başarıyı yüksek öğretim hayatınızda da sürdürmenizi diliyorum. Okulumuzun adını en yükseklere taşıyacağınıza inanıyorum.” dedi.

Perende, “Hayatta başarılı olmak için, hedefinizi yüksek tutun. Bunu gerçekleştirmek için de çok çalışın. Unutmayın ki, devler gibi eserler bırakmak için karıncalar gibi çalışmak gerekir." ifadelerini kullandı.

OKUL MÜDÜRÜ TUNALP MEHMET
Celal Bayar Ortaokulu ve Lisesi Müdürü Tunalp, “Okula ilk başladığınız günden bugüne değin eğitildiniz, bilgi ve erdemle donatıldınız, bugün bir mezuniyet yaşıyorsunuz. Biliniz ki her mezuniyet bir başka basamağın başlangıcıdır. Okul günleriniz, okul anılarına dönüşecektir. Sizlerin gelecekte başarıyla okulunuzu, bizleri ve ailelerinizi en iyi şekilde temsil edeceğinize olan inancım tamdır. Celal Bayar Azınlık Lisesi sizleri sevgiyle uğurluyor. Yolunuz aydınlık, bahtınız açık olsun. Allah'a emanet olun.” ifadelerini kullandı.

Tunalp Mehmet, görev süresini tamamlayan kontenjan öğretmenleri Seyhan Demiral ve Ercan Değirmenciye de teşekkür etti.

ELENİ HACİ
Müdür Yardımcısı Eleni Haci de yaptığı konuşmada, öğrencilere yeni öğretim hayatlarında başarı diledi. Öğrencilerin pandemi şartlarında bir zoru başardıklarına dikkat çeken Haci, liseden mezun olarak hayatlarında bir dönemi de geride bıraktıklarını söyledi. Müdür yardımcısı Haci, öğrencilere cesaretle hayallerinin peşinden koşmalarını tavsiye etti.

KONSOLOS NESLİHAN ALKAN
Mezuniyette azınlık öğrencilerinin mutluluğuna ortak olan Konsolos Neslihan Alkan, “Hepsi birbirinden değerli olan gençlerimiz sizler bugün hayatınızın ileriki döneminde özlemle gururla anımsayacağınız, yad edeceğiniz çok önemli bir dönemi tamamlamaktasınız. Liseden mezun olma sevincinin yanı sıra 70 yıllık köklü bir mazi olan, Türkiye – Yunanistan ilişkilerinde kültür köprüsü görevi gören saygın eğitim ocağından diploma alıyor olmanız sizler için ayrı gurur kaynağı olduğu kanısındayım. Gelecekteki hayatınızda hangi mesleğe mensup olursanız olun, bu çatı altında büyüklerinizin, hocalarınız sayesinde edindiğiniz değerler, prensipler ve davranışlarınızın daima yolunuzu aydınlatacağına bizzat şahit olacaksınız. Ve böylece iyi niyet, başarı ve mücadeleye olan inancınızla karşılaşacağınız her zorluğun üstesinden geleceğinize canıgönülden inanıyorum.” diye konuştu.

ÖĞRENCİLERDEN VALS VE ZEYBEK
Protokol konuşmalarını, okul öğretmeleri Mehmet Mustafa ve Akif Konak’ın yönetimindeki müzik grubu dinletisi izledi.

Öğrencilerin eğitim yılı boyunca yaptıkları etkinlik ve faaliyetlerin tanıtıldığı kısa filmin ardından ise öğrenciler tarafından hazırlanan vals ve zeybek gösterimi yer aldı.

Mezuniyet töreni öğrencilere belgelerinin verilmesiyle son buldu. Dereceye giren öğrencilere ise hediyelerini okul encümen heyeti sundu.


Haberler


Ramadan Duban için duygusal veda

Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan Ataman’a ‘geçmiş olsun’ telefonu

Özgür Ferhat ELGA Başkanı ile görüştü

Kadın Platformu üyelerinden Başkonsolos Ünal’a ziyaret

Selanik’te Kacır - Papayeorgiu görüşmesi  

Akçapar ve Frangoyannis bugün bir araya gelecek

Celal Bayar Azınlık Lisesinde kan bağışı kampanyasına yoğun ilgi

ABTTF’den Kosmidu’ya yanıt

Yunanistan istihdam oranında sondan ikinci sırada

Milletvekiline yumruk atan Floros kısıtlayıcı önlemle serbest

YDP düşüşte ancak birinciliği devam ediyor

BTTDD Bursa Şubesinden Yıldırım Belediyesine ziyaret