Anasayfa

24-06-2022
Severodonetsk şehri büyük ölçüde Rusların kontrolüne geçti
Luhansk Valisi Sergiy Hayday, Severodonetsk şehrinin çok büyük oranda Rus güçlerinin eline geçtiğini belirterek, Ukrayna birliklerinin şehirden ayrılması gerektiğini söyledi.
24 Haziran 2022 Cuma

Luhansk Valisi Sergiy Hayday, Severodonetsk şehrinin çok büyük oranda Rus güçlerinin eline geçtiğini belirterek, Ukrayna birliklerinin şehirden ayrılması gerektiğini söyledi.

Medyada yer alan haberlere göre Rus ordusunun Ukrayna’nın doğusunda stratejik önemi yüksek Severodonetsk şehrinin kontrolünü çok büyük ölçüde ele geçirdiği bildirildi.

Bölge Valisi Sergiy Hayday, Rusya sınırına 130 kilometre mesafedeki sanayi şehrinde kontrolün Ruslara geçtiğini ifade etti.

Severodonetsk’te kuşatma haftalardır devam ediyor. Son birkaç günde Ukrayna ordusu, yüzlerce sivilin de sığındığı bir fabrikaya sıkışmış durumdaydı.

Bölge valisi bugün yaptığı açıklamada, Ukrayna kuvvetlerinin şu anda Ruslar tarafından kontrol edilen Sheverodonetsk’ten çekilmesi gerektiğini söyledi.

Rusya’nın Ukrayna’yı işgalinden bu yana en şiddetli çatışmalardan biri, Rusya’nın yavaş ama istikrarlı bir şekilde zemin kazanmasıyla birlikte bir aydır sokak savaşlarının şiddetli bir şekilde devam ettiği Severodonetsk’te yaşandı.

Haberler


Türk ve Yunan denizcilik temsilcileri Atina’da buluştu

Kadın Platformu üyelerinden Başkonsolos Ünal’a ziyaret

İskeçe Müftülüğünün mukabele programı tamamlandı

Batı Trakya Türk Azınlık heyeti Ankara’da temaslarda bulundu

Gümülcine İdadiye Türk Azınlık İlkokulunda öğrenci şenliği

Reha Muhtar hayatını kaybetti

Hüseyin Zeybek: “Bağımsız milletvekili olarak İskeçe halkının çıkarlarını savunmaya devam edeceğim”

Efi Ahçioglu milletvekilliğinden istifa etti

16. Dr. Sadık Ahmet Futbol Turnuvası için kayıtlar başladı

Rodop Eyalet Biriminden çocuklara özel yaz şenliği

Burhan Baran’dan hayvancılık kriziyle ilgili soru önergesi

Topsidis: “Nüfus olmadan kalkınma da olmaz”