Anasayfa


24-06-2022
‘İskeçe Kültür – Sanat Şenliği’nin ikincisi Şahin’de yapıldı
İskeçe Türk Birliği'nin (İTB) organize ettiği "İskeçe Kültür - Sanat Şenlikleri"nin ikincisi Şahin’de gerçekleştirildi. 23 Haziran Perşembe günü gerçekleştirilen etkinlik Şahin kermes alanında yapıldı. İskeçe Türk Birliği, Şahin Eğitim ve Kültür Derneği ile Şahin Vakıf İdaresi tarafından düzenlenen etkinliğe çok sayıda soydaş katıldı.
24 Haziran 2022 Cuma



İskeçe Türk Birliği'nin (İTB) organize ettiği "İskeçe Kültür - Sanat Şenlikleri"nin ikincisi Şahin’de gerçekleştirildi. 23 Haziran Perşembe günü gerçekleştirilen etkinlik Şahin kermes alanında yapıldı. İskeçe Türk Birliği, Şahin Eğitim ve Kültür Derneği ile Şahin Vakıf İdaresi tarafından düzenlenen etkinliğe çok sayıda soydaş katıldı.

Şahin’deki etkinliğin sunuculuğunu İTB Kadınlar Kolu Başkanı Zeynur Bargan yaptı. Etkinlikte, İTB bünyesindeki Şahin, Ketenlik, Mustafçova, Demircik, Elmalı, Gökçepınar, Paşevik, Dolaphan ve Gökçeler Biçki – Dikiş – Nakış ve El Sanatları Kurslarının yıl sonu sergileri yer aldı. Ayrıca, İTB halk oyunları ekipleri gösteriler sundu.

Şahin köyünde yapılan “Kültür – Sanat Şenliği”ne Türkiye’nin Gümülcine Başkonsolosluğu’nu temsilen Konsolos Neslihan Altay, Mustafçova Belediye Başkanı Rıdvan Delihüseyin, İskeçe Müftü Yardımcısı Fatma İmam, Batı Trakya Azınlığı Yüksek Tahsilliler Derneği Başkanı Dr. Hüseyin Baltacı ve ev sahibi kurumlar olarak İTB Başkanı Ozan Ahmetoğlu, Şahin Vakıf İdaresi Başkanı Sami Palikar ve Şahin Derneği Asbaşkanı Eyüp Aguş katıldı.

Serginin açılış kurdelesini kurum ve kuruluş başkanları hep birlikte kesti. Daha sonra ise sergiler gezilerek, kurs öğretmenlerinden el emeği eserler hakkında bilgi alındı.

Şahin’de yapılan “Kültür – Sanat Şenliği”nin açılış konuşmasını İTB Başkanı Ozan Ahmetoğlu yaptı. Ahmetoğlu konuşmasında Kırköy’den sonra ikinci etkinliğin Şahin Eğitim ve Kültür Derneği ve Şahin Vakıf İdaresi ile ortaklaşa yapıldığını söyledi. Tüm katılımcılara ve özellikle Konsolos Neslihan Altay’a katılımlarından dolayı teşekkür eden Ahmetoğlu, organizasyonda emeği geçenleri tebrik etti. İTB kurslarının kadınlara el becerisi kazandırmanın yanı sıra Batı Trakya’daki Türk kültürünü yaşattığını, güzelliğini ve inceliğini bu tür etkinliklerle yansıttığını ve gelecek nesillere aktardığını vurguladı.

Organizasyonda yer alan Şahin Vakıf İdaresi Başkanı Sami Palikar ile Şahin Eğitim ve Kültür Derneği Asbaşkanı Eyüp Aguş da konuşmalarında İTB ile birlikte ortak bir etkinliğe imza atmaktan ve şenliğe ev sahipliği yapmaktan duydukları memnuniyeti dile getirerek, katılımcılara teşekkür etti.

İskeçe Müftü Yardımcısı Fatma İmam Müftü Ahmet Mete’nin selamlarını ileterek başladığı konuşmasında, “Müftümüz burada olmasa bile kalben bizim yanımızdadır. Her zaman bu tür etkinlikleri destekliyor ve ilgi gösteriyor.” dedi.

Organizasyonun son derece başarılı olduğunu söyleyen Fatma İmam, emeği geçen herkesi tebrik etti.

Mustafçova Belediye Başkanı Rıdvan Delihüseyin, katılımın yüksek olmasından ve katılımcıların çoğunluğunun kadınlardan oluşmasından duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Sergide yer alan ürünlerin, eserlerin ve renklerin kendisine çok tanıdık geldiğini anlatan Delihüseyin, “Bunlar bizim kültürümüzü yansıtan renkler, ürünler. Hepsi birbirinden güzel. Emeği geçenleri kutluyorum. Ve bu geleneklerin yaşatılmasına vesile olanlara teşekkür ediyorum.” diye konuştu.

Batı Trakya Azınlığı Yüksek Tahsilliler Derneği Başkanı Dr. Hüseyin Baltacı da konuşmasında Şahin’de böyle bir etkinliğe katılmaktan duyduğu heyecanı dile getirdi. İskeçe Türk Birliği ve diğer kurumları organizasyondan dolayı tebrik eden Baltacı, gelenekleri ve kültürü yaşatmanın önemine vurgu yaptı.

Türkiye’nin Gümülcine Başkonsolosluğunu temsilen etkinliğe katılan Konsolos Neslihan Altay, organizatör kurumlar olan İTB, Şahin Eğitim ve Kültür Derneği ile Şahin Vakıf İdaresi’ni tebrik etti. İskeçe Türk Birliği tarafından organize edilen Sergileri beğeniyle gezdiğini vurgulayan Neslihan Altay, “Kültürel zenginliğimizin yansıtıldığı kapsamlı organizasyonda emeği geçen herkesi tebrik ediyorum. Bu güzellikleri ve bu mirası yaşatmak çok güzel ve çok anlamlı.” dedi.

Etkinlikte üç yıllık süreci tamamlayan kursiyerlere katılım belgeleri verildi. Etkinliğe katılan kurum ve kuruluş başkanları ve temsilcilerine kurs öğretmenleri tarafından hediyeler sunuldu.

İTB Başkanı Ozan Ahmetoğlu, Asbaşkan Sevil Şerifoğlu ve Genel Sekreter İsmet Tüccar ise ortak organizasyona katkılarından dolayı Şahin Derneği Asbaşkanı Eyüp Aguş, Şahin Vakıf İdaresi Başkanı Sami Palikar ve Mustafçova Belediye Başkanı Rıdvan Delihüyesin’e teşekkür plaleti verdi.

Etkinlikte İTB ve Şahin Derneği’nin Şahin’deki müzik kursu öğrencilerinin seslendirdiği şarkılar konuklardan büyük beğeni topladı. Gösterinin devam ettiği sırada başlayan şiddetli yağmur nedeniyle İTB halk oyunları ekipleri ile İTB Türk Sanat Müziği Korosu gösterilerini yapamadı.

Bu arada, İTB tarafından Şahin Eğitim ve Kültür Derneği kütüphanesi için dernek yöneticisi Gülcan Mümin’e iki koli kitap bağışlandı.

Haberler


Yerapetritis: ‘Deniz parklarının yeri henüz belirlenmedi’

UEFA Avrupa Konferans Ligi yarı final eşleşmeleri belli oldu

Yapay Zeka: Fırsatlar ve Dezavantajlar

Edirne’de ‘Balkan İş Forumu’

Bu geceden itibaren yağışlar etkili olacak

Topsidis, Avrupa Komisyonu Başkan Yardımcısı Shinas’la görüştü

Miçotakis’in Ankara ziyaretinin tarihi belli oldu

Türk ve Yunan sanatçıların birlikte rol aldığı Romeo ve Juliet oyunu perde diyor

İran ve İsrail merkezli kurum ve kuruluşlarda güvenlik önlemleri artırıldı

YDP’nin Beleri adaylığına muhalefetten tepki

Yunanistan askeri heyetinden Edirne’deki tugay komutanlığına ziyaret

10 Yunanlıdan 7’si yaşam standartlarının kötüleşmesinden şikayet ediyor