Anasayfa

04-03-2016
Hacıosman 'Müftü olma' iddialarına cevap verdi!
Rodop eski Milletvekili Ahmet Hacıosman, 28 Şubat Pazartesi akşamı Türkiye'de yayın yapan Tek Rumeli televizyonuna konuk olarak Batı Trakya Türk azınlığında yaşanan son gelişmeleri değerlendirdi.
4 Mart 2016 Cuma

Son günlerde kendisinin müftü atanacağı yönünüdeki ulusal ve yerel basında çıkan haberlere değinen Hacıosman, "Bütün bu gelişmeler benim dışımda cereyan eden olaylardır. Benim haberim olmadan 'Ahmet Hacıosman bakanlarla görüştü ve anlaştılar' yönünde haberler yapıldı. Ben burada şunu söylemek istiyorum: Ben defalarca, gerek eyalet seçimleri olsun, gerekse milletvekili seçimleri olsun, buna benzer seçimlere defalarca katıldım ve göreve hep seçilerek, seçimle işbaşına geldim. Benim halkımın hür iradesinin dışında, 'Gel sen buraya otur' diyerek yapılacak böyle bir teklifi kabul etmem mümkün değil. Müftülük konusunda toplum olarak bizlerin yıllardan beri arzu ettiğimiz, müftülük seçimi olsun şeklinde dile getirilmiştir. Böylece toplum, hür iradesini sandığa götürür ve müftüsünü seçer. Dolayısıyla benim bu konuda ne bir ilişkim, ne bir görüşmem olmuştur. Ne de niyetim var. Bunlar tamamen benim dışımda cereyan eden olaylardır." açıklamasında bulundu.

"ÇİFTÇİ TRAKTÖRÜNE MAZOT KOYAMIYOR, ÇOCUÄžUNU OKUTAMIYOR"

Katıldığı televizyon programında Batı Trakya Türk azınlığının son durumunu da değerlendiren Hacıosman, "Tüm ülke genelinde olduğu gibi Batı Trakya Türk azınlığı da büyük ekonomik sıkıntılar içerisinde mücadelesine devam etmektedir. Geçim sıkıntısı, ürettiği ürünü satmasına rağmen parasını alamama gibi durumlar, Türk azınlığı daha zor durumda bırakmaktadır. Böylece bölge çiftçisi parası olamayınca da traktörüne mazot koyamıyor, tarlasını ilaçlayamıyor. Hatta aileler çocuklarını bile okutmakta güçlük çekiyor. Eğer bir toplum ekonomik sıkıntılar içinde yaşıyorsa; diğer konularda da aynı şekilde huzursuzluklar devam eder." diye konuştu.

Haberler


Yunanistan cezaevlerinde aşırı kalabalık ve kötü muamele riski

Şahin köyünde birlik ve dayanışma iftarı

Benzin ve motorin fiyatları fırladı

Gümülcine’de genç hukukçular için kariyer haftası

Altın Şafak davasında 42 sanık temyizde de suçlu bulundu

Özgür Ferhat’ten Egnatia Otoyolu’nda ücretsiz geçiş sorunu için soru önergesi

BTTÖB’den velilere çağrı

İskeçe Azınlık Ortaokulu – Lisesi öğrencilerinden anlamlı dayanışma

Gümülcine Celal Bayar Azınlık Ortaokulu-Lisesi öğrencileri EPAS Junior Days 2026’da

Zeybek: ‘ARTEMIS sistemi neden hala devrede değil?’

Gökçeler’deki toplu iftara yoğun katılım

Yunanistan Orta Doğu’daki gelişmeler nedeniyle savunma tedbirlerini artırdı