Anasayfa


30-06-2022
Karaköy ve Alıtçılar sakinlerinin şikayeti fabrika yöneticilerine iletildi
İskeçe iline bağlı Karaköy ve Alıtçılar köyleri yakınlarında bulunan MAI-TEX fabrikasının atıklarından rahatsız olan köylüler ile İskeçeli azınlık temsilcileri dün fabrika yönetimiyle görüştü.
30 Haziran 2022 Perşembe



İskeçe iline bağlı Karaköy ve Alıtçılar köyleri yakınlarında bulunan MAI-TEX fabrikasının atıklarından rahatsız olan köylüler ile İskeçeli azınlık temsilcileri dün fabrika yönetimiyle görüştü. Fabrika atıklarının çevreye zarar verdiğini ve bölgeye dayanılmaz bir koku yayıldığını söyleyen bölge halkı, soruna çözüm bulunmasını talep etti.

29 Haziran Çarşamba akşamı Karaköy ve Alıtçılar köyleri arasında bulunan tekstil boyama fabrikası önünde toplanan kalabalık, fabrikanın atıklarından gördükleri zararı aktarmak ve çözüm bulunmasıyla ilgili talepleri dile getirmek üzere bir temsilci grubu oluşturdu. İskeçe SİRİZA Milletvekili Hüseyin Zeybek, Batı Trakya Azınlığı Yüksek Tahsilliler Derneği Başkanı Hüseyin Baltacı, Doğu Makedonya - Trakya Eyalet Meclis Üyesi İrfan Hacıgene, Vistonida Belediye Meclis Üyeleri İlhan Giritli ve Mehmet Sami, köy sakinlerinden Hasan Ahmetçik, Nihat Kuru ve gazetecilerden oluşan heyet, fabrikanın yöneticileriyle görüştü.

Bölge halkının fabrikanın atıklarından ve neden olduğu yoğun kokudan büyük ölçüde rahatsız olduğunu belirten heyet üyeleri, acil ve kalıcı çözüm üretilmesini istedi. Fabrikanın biyolojik arıtma sistemini her zaman çalıştırmadığına ilişkin şikayetlerin olduğunu dile getiren milletvekili Zeybek ve heyet üyeleri, arıtma sisteminin her zaman çalışmasının en önemli talep olduğunu vurguladılar.

Fabrika yöneticileri ise fabrikanın tekstil ürünlerine yönelik boyama işlemi yapan bir işletme olduğunu belirterek, kimyasal madde kullanılmadığını ve kullanılan boyaların sağlığa zararlı olmadığını ifade etti. Fabrika yöneticileriyle, bölge sakinleri ve azınlık temsilcileri arasında yapılan görüşmede karşılıklı fikir alışverişi yapıldı ve çözüm önerileri masaya yatırıldı.

Heyet üyeleri son olarak fabrika yöneticilerinden yaşanan soruna hızlı bir şekilde çözüm bulmalarını ve her şeyden önce biyolojik arıtma sisteminin kesintisiz şekilde çalıştırılmasının sağlanmasını istediler.

Heyet üyeleri, soruna çözüm bulunmaması halinde daha dinamik eylemlere girişeceklerini de fabrika yöneticilerine ilettiler.

Haberler


İskeçe Azınlık Ortaokulu – Lisesi 59 yaşında

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Altay Batı Trakya’da temaslarda bulunuyor

Trakya Üniversitesinde İTB’nin 41 yıllık hukuk mücadelesi anlatıldı

GAT yönetiminden nezaket ziyaretleri

Tarım Bakanı Avgenakis Gümülcine’ye geliyor

Sağlık Bakanlığı ‘çöl tozu’ için uyardı!

Varufakis, kendisine yasak getiren Almanya’ya dava açtı

Özgür Ferhat’tan doludan etkilenen çiftçilere açıklama

Kuzey Makedonya’daki çifte seçimde ana muhalefet partisinin lideri zafer ilan etti

BTAYTD’dan Yassıköy Belediye Başkanı Caner İmam’a ziyaret

Fenerbahçe Beko 5 yıl sonra Dörtlü Final’de

Olimpiakos, Dörtlü Final’e kaldı