Anasayfa


07-07-2022
‘Kalkınma politikasının uygulanmasında herkese eşit davranılmalı’
Avrupa Batı Trakya Türk Federasyonu (ABTTF), Doğu Makedonya ve Trakya Kalkınma Teşkilatı'nın kurulması ile ilgi bir açıklama yayımladı.
7 Temmuz 2022 Perşembe

Avrupa Batı Trakya Türk Federasyonu (ABTTF), Doğu Makedonya ve Trakya Kalkınma Teşkilatı'nın kurulması ile ilgi bir açıklama yayımladı.

ABTTF Başkanı Halit Habipoğlu yaptığı açıklamada, "Yeni kurulan Doğu Makedonya ve Trakya Kalkınma Teşkilatı'nca bölgemizde kalkınma politikasının uygulanmasına dair yapılacak çalışmaların tümünde mutlaka Batı Trakya Türk toplumu da dikkate alınmalı, Türk üretici ve işletmeler yatırım ve kalkınma teşviklerinin dağıtımında dışlanmamalıdır." ifadelerini kullandı.

Doğu Makedonya - Trakya Eyaleti (DMTE) Bölgesel Kalkınma Fonu Yönetim Kurulu'nun onayıyla kurulan ve merkezi Gümülcine'de bulunan Doğu Makedonya ve Trakya Kalkınma Teşkilatı ile ilgili olarak ABTTF tarafından yapılan yazılı açıklamanın devamında, "Özellikle Kovid-19 salgınının da olumsuz etkileri sonucu ciddi ekonomik sorunlar yaşanan bölgemizde kalkınma politikasının ivedilikle uygulamaya geçirilmesi ve bunu yaparken herkese eşit davranılması büyük önem arz etmekte. Bu noktada yeni kurulan Doğu Makedonya ve Trakya Kalkınma Teşkilatı'nca bölgemizde kalkınma politikasının uygulanmasına dair yapılacak çalışmaların tümünde mutlaka Batı Trakya Türk toplumu da dikkate alınmalı, Türk üretici ve işletmeler yatırım ve kalkınma teşviklerinin dağıtımında dışlanmamalıdır." ifadelerine yer verildi.

Haberler


Milletvekiline yumruk atan Floros kısıtlayıcı önlemle serbest

YDP düşüşte ancak birinciliği devam ediyor

BTTDD Bursa Şubesinden Yıldırım Belediyesine ziyaret

DEB Partisi Avrupa Parlamentosu seçimlerine katılıyor

Eyalet Eğitim Müdür Vekili Kosmidu’dan azınlık eğitimiyle ilgili yazı

Koruma altındaki 47 vahşi hayvan zehirlenerek öldürüldü

Burhan Baran’ın dokunulmazlığı kaldırıldı

Batı Trakya Camileri Din Görevlileri Derneğinde nöbet değişimi

Mecliste yumruklu saldırı!

İnhanlı Belediyesinde içme suyu için 4 milyon euroluk proje

AEK Kadın Voleybol Takımı’nda Yunus Öçal dönemi sona erdi

Gümülcine Başkonsolosluğunda 23 Nisan coşkusu