Anasayfa

17-07-2022
'Tehlikeli madde' taşıyan bir uçak Kavala’ya düştü
Ukraynalı bir firmaya ait Antonov An-12 tipi kargo nakliye uçağı, dün (16 Temmuz Cumartesi) akşam Kavala'da yerleşim bölgesi yakınlarına düştü.
17 Temmuz 2022 Pazar

Ukraynalı bir firmaya ait Antonov An-12 tipi kargo nakliye uçağı, dün (16 Temmuz Cumartesi) akşam Kavala'da yerleşim bölgesi yakınlarına düştü.

Basında yer alan habere göre, uçak "tehlikeli madde" taşıyordu. Bu nedenle, yetkililer uçağın cumartesi gecesi düştüğü Kavala’nın Paleohori bölgesindeki tüm itfaiye güçlerinin ve ilk yardım ekiplerinin olay yerinden uzaklaşmasını istedi.

SABAH İNCELEME ÇALIŞMALARI BAŞLADI
Sabah erken saatlerde itfaiye ve silahlı kuvvetlere ait ekipler, Kavala'nın batısındaki Pangeo belediyesine bağlı Antifilipi ve Paleohori arasında uçağın düştüğü noktada inceleme çalışmalarına başladılar.

Özel bir askeri birimin de gün içerisinde inceleme çalışmalarına katılmak üzere bölgeye ulaşması bekleniyor. Özel birim, Genel Kurmayın Nükleer Biyolojik Kimyasal Savunma biriminden 14 kişiden oluşuyor.

Bu arada, iki kara mayını temizle taburu ise inceleme çalışmalarına katılmak üzere bölgeye ulaştı.

SIRBİSTAN SAVUNMA BAKANI
Sırbistan Savunma Bakanı Nebojsa Stefanovic düzenlediği basın toplantısında, Kavala yakınlarında düşen Antonov nakliye uçağının 11,5 ton askeri teçhizat taşıdığını ve son varış noktasının Bangladeş olduğunu söyledi.

Stefanovic, askeri teçhizatın uçağa Niş kentindeki Büyük Konstantin Havalimanı'nda yüklendiğini, Amman ve Riyad'da verilecek mollalardan sonra uçağın varış noktasının Bangladeş'in başkenti Dakka olduğunu belirtti.

Sırp Savunma Bakanı, askeri mühimmatın özel bir Sırp şirketi tarafından Bangladeş Savunma Bakanlığına satıldığını aktardı.

Stefanovic ayrıca, mühimmat ihraç sürecinin yasal olduğunu ve Sırbistan Savunma Bakanlığının onayıyla gerçekleştiğini belirtti. Uçağın bir Ukrayna şirketine ait olduğunu da sözlerine ekledi.

PİLOT MOTOR ARIZASI BİLDİRDİ
Pilot, uçağın motorunda arıza olduğunu bildirerek acil iniş izni istedi ancak havaalanına varamadan motor havada alev aldı ve uçak Kavala’da yerleşim bölgesine yakın bir alana düştü.

Görgü tanıkları uçağın düşmesinin hemen ardından çok sayıda patlama sesi duyulduğunu ve yangın başladığını aktardı.

Kazanın yaşandığı alanda yanık yakıt kokusu ve yoğun duman hakim.

Ukraynalı olduğu belirtilen sekiz mürettebatın hayatını kaybettiği tahmin ediliyor.

Haberler


Müftüler Ankara’da Cumhurbaşkanı Erdoğan ile görüştü

Doğu Makedonya – Trakya’da turizm stratejisi tanıtıldı

Avcılara hayvan hastalıklarıyla mücadele için mali destek sağlanacak

Batı Trakya Türkleri Almanya’nın Viersen şehrindeki iftar sofrasında buluştu

ABTTF Başkanı Habipoğlu’ndan Spartakos Listesi’nin talebine tepki

BBC: Petrol fiyatlarındaki yükseliş Rusya ekonomisine nefes aldırabilir

Savcıdan Altın Şafak sanıklarına ‘hafifletici sebep’ yok

İhtiyaç sahiplerine yeni gıda yardımı modeli

Petrol 110 doları aştı, benzin 2 euroya dayanıyor

Türk başantrenör Yunus Öçal’dan büyük başarı

Kırköy’de soydaşlar iftar sofrasında buluştu

Enerji krizi asgari ücret artışını frenliyor