Anasayfa

29-07-2022
'Fuel Pass 2' platformu açılıyor
Adalarda yardım miktarı 100 euroya kadar ulaşabilecek.
29 Temmuz 2022 Cuma

Artan akaryakıt fiyatlarının ardından hükümetin vatandaşa sunduğu akaryakıt yardımının ikincisi olan "Fuel Pass 2" programı için başvurular 1 Ağustos Pazartesi günü başlıyor.

Yapılan açıklamaya göre başvurular ilk olarak vergi numarası (AFM) 0 ve 1 ile biten vatandaşlardan başlayacak. AFM'leri diğer numaralarla biten vatandaşlar da önümüzdeki günlerde başvurularını yapabilecek. 6 Ağustos Cumartesi gününden itibaren ise vergi numarasına bakılmaksızın tüm hak sahipleri platforma giriş yapabilecek. Akaryakıt yardımından yararlanmak isteyenlerin 2021 yılını kapsayan vergi beyannamelerini yapmış olmaları gerekiyor.

Akaryakıt yardımına başvurular 29 Ağustos Pazartesi gününe kadar devam edecek.

Hak sahiplerinin alacağı miktarlar ise şöyle:

Araba sahipleri; adalarda yaşayanlar dijital kart seçmeleri durumunda 100 euro, miktarın banka hesaplarına yatırılmasını seçmeleri durumunda ise 85 euro yardım alacak.

Ana karada yaşayanlar, dijital kartı seçmeleri durumunda 80 euro, yardımın banka hesaplarına yatmasını seçmeleri durumunda ise 65 euroluk destekten faydalanabilecek.

Motosikler sahipleri; adalarda yaşayanlar dijital kart seçmeleri durumunda 70 euro, yardımın banka hesabına yatmasını tercih etmeleri durumunda ise 55 euro alacak.

Ana karada yaşayan ve dijital kart seçeneğini kullanan motosiklet sahipleri 60 euro, miktarın banka hesaplarına yatmasını tercih edenler ise 45 euroluk yardım alacak.

Başvurular, "vouchers.gov.gr" adresinde bulunan "Fuel Pass 2" uygulamasından yapılacak.

Haberler


Celal Bayar Azınlık Ortaokuluna kayıtlar başlıyor

Hrisohoidis Meriç bölgesinde incelemelerde bulundu

Levent Sadık Ahmet’ten İpsala’da yaban mersini yatırımı

BTAYTD den mavi kapak kampanyasına destek

BTTÖB’de genel kurul hazırlığı

Özgür Ferhat, Spartakos Tarım Derneği yönetimini ağırladı

Gönüllü askerlik hizmetinde bulunacak ilk kadın grup göreve başladı

İskeçe Çınar Camii davası yeniden ertelendi: Mahkeme önünde gerginlik

’Türkiye-Yunanistan 1. Kültür Forumu’ Nevşehir’de düzenlendi

Miçotakis – Radev Sofya’da görüştü

YDP’nin anayasa değişikliği önerisi genel kurulda duyuruldu

Yaz indirimleri 13 Temmuz’da başlıyor