Anasayfa

02-08-2022
Dadia ormanı için yeşillendirme çalışmaları başlıyor
Meriç (Evros) ilinde bulunan Dadia Ormanı Milli Parkı'nda geçtiğimiz hafta başlayan orman yangını sebebiyle zarar gören bölgelerin yeniden ağaçlandırılması çalışmaları başlıyor.
2 Ağustos 2022 Salı

Çevre ve Enerji Bakanı Kostas Skrekas bölgenin yeniden ağaçlandırılması ve zararların onarılması için gerekli çalışmaların başlayacağını açıkladı.

Yangının söndürülmesinde büyük çaba gösteren herkese teşekkür eden Skrekas, çevreyi korumanın hükümetin en öncelikli konuları arasında olduğunu söyledi.

Milli Park içinde zarar gören bölgelerin belirlenmeye devam ettiğini vurgulayan Bakan Yardımcısı Yorgos Amiras ise bölgenin yeniden ağaçlandırılması ve eski doğal ortamına en kısa zamanda döndürülmesi için yerel yönetimlerle iş birliği içinde çalışmalarına devam ettiklerini söyledi. Yangından zarar gören yaban hayvanlarının bakımı ve yeniden doğal ortamlarına kavuşmaları içinde yoğun bir çalışma yürütüldüğünü belirten Amiras, yangın sonucunda ormanın yaklaşık yarısının zarar gördüğünü söyledi.

Haberler


Hacıbektaş’ta Bektaşiliğin Anadolu ve Balkanlar’daki tarihi yolculuğu ele alındı

Seyyid Ali Sultan Ocağı Dedelerinden Akın Çetin Dede için taziye mesajı

Özgür Ferhat, Rodop’a ayrılan AB fonlarının açıklanmasını istedi

Kostidis: ’İstanbul Rumları olarak son yılların en iyi dönemini yaşıyoruz’

Yerapetritis: ’Komşularla iyi ilişkiler korunmalı’

Egemen Bağış: “Birlikteyken, ayrı olduğumuzdan çok daha güçlüyüz”

OPEKA’dan dağlık ve dezavantajlı bölgelerde yaşayan ailelere gelir desteği

Selanik Fuarı öncesi hareketlilik; kentte protesto hazırlığı

Yunanistan’da halkın yüzde 61’i yargının bağımsız olmadığı görüşünde

AİHM,den Yunanistan’a cezaevi mahkumiyeti

Karaferye’de Osmanlı eseri Orta Camii ve Çifte Hamam restore edildi

İskeçe’de yangın paniği