Anasayfa

02-08-2022
Dadia ormanı için yeşillendirme çalışmaları başlıyor
Meriç (Evros) ilinde bulunan Dadia Ormanı Milli Parkı'nda geçtiğimiz hafta başlayan orman yangını sebebiyle zarar gören bölgelerin yeniden ağaçlandırılması çalışmaları başlıyor.
2 Ağustos 2022 Salı

Çevre ve Enerji Bakanı Kostas Skrekas bölgenin yeniden ağaçlandırılması ve zararların onarılması için gerekli çalışmaların başlayacağını açıkladı.

Yangının söndürülmesinde büyük çaba gösteren herkese teşekkür eden Skrekas, çevreyi korumanın hükümetin en öncelikli konuları arasında olduğunu söyledi.

Milli Park içinde zarar gören bölgelerin belirlenmeye devam ettiğini vurgulayan Bakan Yardımcısı Yorgos Amiras ise bölgenin yeniden ağaçlandırılması ve eski doğal ortamına en kısa zamanda döndürülmesi için yerel yönetimlerle iş birliği içinde çalışmalarına devam ettiklerini söyledi. Yangından zarar gören yaban hayvanlarının bakımı ve yeniden doğal ortamlarına kavuşmaları içinde yoğun bir çalışma yürütüldüğünü belirten Amiras, yangın sonucunda ormanın yaklaşık yarısının zarar gördüğünü söyledi.

Haberler


19. Ketenlik Gençlik Festivali başladı

Türkiye’den Yunanistan’ın Ege’yi kapsayan turizm planına tepki

Trakya Üniversitesi Batı Trakya’da öğrencilere tanıtıldı

Edirne heyeti Topsidis ile görüştü: Gündem turizm ve sınır kapıları

Kesriye’de "koyun-keçi çiçeği" hastalığı nedeniyle acil önlemler alındı

Batı Nil Virüsü vakaları son bir haftada 23 artarak 65’e yükseldi

Kosmidu ve “kurumsal tarafsızlık”

Azınlık eğitimi ’yasalar böyle diyor’ denilerek tasfiye edilemez

Hakkın aynasını kırmayalım

İskeçeli Kur’an kursu öğrencileri Bolu ve İstanbul’u gezdi

Miçotakis: “Yunanistan artık yolsuzluk ağlarının ve kayırmacılığın esiri olamaz”

Yapay Zeka - Anlamını Yitiren Sıfatlar - Gerçeğin Sorgulanması