Anasayfa

02-08-2022
Dadia ormanı için yeşillendirme çalışmaları başlıyor
Meriç (Evros) ilinde bulunan Dadia Ormanı Milli Parkı'nda geçtiğimiz hafta başlayan orman yangını sebebiyle zarar gören bölgelerin yeniden ağaçlandırılması çalışmaları başlıyor.
2 Ağustos 2022 Salı

Çevre ve Enerji Bakanı Kostas Skrekas bölgenin yeniden ağaçlandırılması ve zararların onarılması için gerekli çalışmaların başlayacağını açıkladı.

Yangının söndürülmesinde büyük çaba gösteren herkese teşekkür eden Skrekas, çevreyi korumanın hükümetin en öncelikli konuları arasında olduğunu söyledi.

Milli Park içinde zarar gören bölgelerin belirlenmeye devam ettiğini vurgulayan Bakan Yardımcısı Yorgos Amiras ise bölgenin yeniden ağaçlandırılması ve eski doğal ortamına en kısa zamanda döndürülmesi için yerel yönetimlerle iş birliği içinde çalışmalarına devam ettiklerini söyledi. Yangından zarar gören yaban hayvanlarının bakımı ve yeniden doğal ortamlarına kavuşmaları içinde yoğun bir çalışma yürütüldüğünü belirten Amiras, yangın sonucunda ormanın yaklaşık yarısının zarar gördüğünü söyledi.

Haberler


Gökçeada’daki Rum azınlık okullarına destek için Atina’da konser

Yaz aylarında iş yerleri saat 22.00’ye kadar açık kalsın önerisi

Gümülcine Müftülüğü Kitap Kulübü buluşmaları devam ediyor

Trakya Tütün Üreticileri Kooperatifinden önemli duyuru

CINGOs Yunanistan raporunu yayınladı

Mücahit Mümin’in “Şafak Yazıları” BAKEŞ tarafından yayımlandı

BTAYTD Darbuka/ritim ekibi Kakava Şenlikleri’nde sahne alacak

Zeybek’ten tarım desteklerinin geri istenmesine tepki

Almanya Dışişleri Bakanı Johann Wadephul Atina’da

PASOK’ta deprem: Haris Kastanidis partiden istifa etti

Gümülcine’nin kuzeyinde taşkın riskine karşı proje tamamlandı

Yeni yardım programı haziranda başlıyor