Anasayfa

02-08-2022
Dadia ormanı için yeşillendirme çalışmaları başlıyor
Meriç (Evros) ilinde bulunan Dadia Ormanı Milli Parkı'nda geçtiğimiz hafta başlayan orman yangını sebebiyle zarar gören bölgelerin yeniden ağaçlandırılması çalışmaları başlıyor.
2 Ağustos 2022 Salı

Çevre ve Enerji Bakanı Kostas Skrekas bölgenin yeniden ağaçlandırılması ve zararların onarılması için gerekli çalışmaların başlayacağını açıkladı.

Yangının söndürülmesinde büyük çaba gösteren herkese teşekkür eden Skrekas, çevreyi korumanın hükümetin en öncelikli konuları arasında olduğunu söyledi.

Milli Park içinde zarar gören bölgelerin belirlenmeye devam ettiğini vurgulayan Bakan Yardımcısı Yorgos Amiras ise bölgenin yeniden ağaçlandırılması ve eski doğal ortamına en kısa zamanda döndürülmesi için yerel yönetimlerle iş birliği içinde çalışmalarına devam ettiklerini söyledi. Yangından zarar gören yaban hayvanlarının bakımı ve yeniden doğal ortamlarına kavuşmaları içinde yoğun bir çalışma yürütüldüğünü belirten Amiras, yangın sonucunda ormanın yaklaşık yarısının zarar gördüğünü söyledi.

Haberler


24. Kiraz Festivali Bulatköy’de başladı

Avrupa Konseyi’nden Yunanistan’a Batı Trakya Türk dernekleri uyarısı: AİHM kararları hala uygulanmadı

Özgür Ferhat: “Uzun süredir yürüttüğümüz girişimler sonuç verdi”

Doğu Makedonya ve Trakya bölgesi için sağanak yağış ve dolu uyarısı

İTB Gençlik Buluşmaları devam ediyor

2026 FIFA Dünya Kupası görkemli açılış töreniyle başladı

ABTTF: “Yunanistan, önce kendi azınlık hakları sicilini düzeltmeli”

ABTTF’den Fenerbahçeliler Derneği kararına tepki

Gümülcine’de Paralimpi̇k Eğitim Parkı kurulacak

YTB’den soydaş edebiyatına destek programı

Mucize Tiyatrosu sezonu renkli etkinliklerle kapattı

Dışişleri Bakanlığında yeni dönem: Daimi İdari Bakan Yardımcılığı geliyor