Anasayfa

04-08-2022
Batı Trakyalı Eren Osman Türkiye birincisi oldu
Batı Trakya Türkleri Dayanışma Derneği Bursa Şubesi Başkan Yardımcısı Zekeriya Osman'ın ikiz çocuklarından Emre Osman Matematik Olimpiyatlarında Türkiye birincisi oldu.
4 Ağustos 2022 Perşembe

Gümülcine Belediyesine bağlı Kalfa köyünden olan Zekeriya Osman'ın ikiz çocuklarından Emre Osman ve Eren Osman bu güne kadar girdikleri her yarışmadan madalya ile döndüler.

Bu yıl 26.cısı düzenlenen Ulusal Antalya Matematik Olimpiyatlarında Eren Osman Türkiye birincisi olarak büyük bir başarıya imza attı. Emre Osman ise altı öğrenciden oluşan Türkiye Matematik Olimpiyat Milli Takımına seçilerek 104 ülkeden 589 yarışmacının katılımıyla 6-16 Temmuz 2022 tarihlerinde Norveç'in başkenti Oslo'da düzenlenen 63. Uluslararası Matematik Olimpiyat yarışmasından madalya ile döndü.

Haberler


Soğuk hava ve kar uyarısı

Azınlığın iradesi nerede, milletvekili nerede?

Dedeağaç’ta fırtına büyük hasara yol açtı

Çiftçiler diyaloğa “evet”, mitinge “hayır” dedi

YTB Başkanı Turus: “Batı Trakya Türk Azınlığının müftü seçme hakkı ihlal ediliyor”

Muratlı köyünde kaybolan soydaştan hâlâ haber yok

Türkiye Bursları 2026 başvuruları başladı

Batı Trakya Köyler Ansiklopedisi, azınlık kurum ve kuruluşlarına teslim edildi

“Rumuz Goncagül” Gümülcine’de sahnelenecek

Kozlukebir Belediyesi veteriner hekim İsmail Halilbaşı ile sözleşme imzaladı

Batı Trakya Türk Azınlığının tepkilerine rağmen Dimetoka’ya yeni müftü atandı

“Rodoplu kiraz üreticileri aylardır tazminat bekliyor”