Anasayfa

05-08-2022
Kovid-19'a karşı yenilenmiş aşılar sonbaharda geliyor
Yenilenmiş aşılar Omikron varyantına karşı da koruma sağlayacak.
5 Ağustos 2022 Cuma

Sağlık Bakanı Thanos Plevris, koronavirüsün Omikron varyantına karşı etkili olacak yenilenmiş aşıların sonbaharda ülkeye getirileceğini açıkladı.

Yenilenmiş aşıların ağustos ayı içinde onay almasının beklendiğini söyleyen Plevris,söz konusu aşıların Omikron varyantından kaynaklı ağır hastalıklara ve bulaşıcılığa karşı etkili olacağını belirtti. Aşıların ileriki dönemde Omikron'un 4 ve 5 mutasyonlarına karşı da etkili olacağını söyleyen Plevris, bu sebeple aşıların yılın son çeyreğinde ülkeye ulaşması için gerekli çalışmaları yaptıklarını belirtti.

Pandeminin seyri hakkında da bilgi veren Sağlık Bakanı, haziran ve temmuz aylarında artış gösteren vaka sayılarında son dönemde bir düşüş olduğunu ve bu düşüşün ağustos ayı boyunca devam edeceğini belirtti. Plevris, eylül ayından itibaren vakalarda yeni bir artış beklendiğini de sözlerine ekledi.

Haberler


Başbakan Miçotakis, Selanik’teki saldırıların faillerinin yakalanacağını söyledi

Çocuk başına 150 eroluk destek ödemesi: Kimler aldı, kimler bekleyecek?

Selanik’teki orman yangınında baba ve 12 yaşındaki oğlu hayatını kaybetti

FUEN’in “2025 Yılında Azınlıkların Eğitim Durumu ve Son Gelişmeler” raporu yayımlandı

Şükran Raif’in acılı günü

Selanik’te YDP yöneticilerini hedef alan üst üste üç saldırı

Eski kimliklerle yurt dışına çıkış 3 Ağustos’tan sonra mümkün olmayacak

İskeçe Azınlık Lisesi mezunu Fatma Bandak üniversiteden birincilikle mezun oldu

OTE haftada 4 gün çalışma uygulamasını deneyecek

Danışma Kurulu Başkanı Mustafa Trampa’dan Gündem Gazetesine 30. yıl kutlaması

AB’de küçük paketlere 3 euroluk yeni gümrük vergisi uygulaması başlıyor

Elektrikli skuter kullanımına ilişkin trafik düzenlemesi getirilecek