Anasayfa

05-08-2022
Kovid-19'a karşı yenilenmiş aşılar sonbaharda geliyor
Yenilenmiş aşılar Omikron varyantına karşı da koruma sağlayacak.
5 Ağustos 2022 Cuma

Sağlık Bakanı Thanos Plevris, koronavirüsün Omikron varyantına karşı etkili olacak yenilenmiş aşıların sonbaharda ülkeye getirileceğini açıkladı.

Yenilenmiş aşıların ağustos ayı içinde onay almasının beklendiğini söyleyen Plevris,söz konusu aşıların Omikron varyantından kaynaklı ağır hastalıklara ve bulaşıcılığa karşı etkili olacağını belirtti. Aşıların ileriki dönemde Omikron'un 4 ve 5 mutasyonlarına karşı da etkili olacağını söyleyen Plevris, bu sebeple aşıların yılın son çeyreğinde ülkeye ulaşması için gerekli çalışmaları yaptıklarını belirtti.

Pandeminin seyri hakkında da bilgi veren Sağlık Bakanı, haziran ve temmuz aylarında artış gösteren vaka sayılarında son dönemde bir düşüş olduğunu ve bu düşüşün ağustos ayı boyunca devam edeceğini belirtti. Plevris, eylül ayından itibaren vakalarda yeni bir artış beklendiğini de sözlerine ekledi.

Haberler


Soydaşlar Kadir Gecesinde iftarda buluştu

2026 ENFIA vergi bildirimleri açıklandı

Selanik’te yaşayan soydaşlardan iftar programı

PASOK partisinde kongre delegeleri belli oldu

Tayinli müftülerin provokasyonuna karşı çıkan Türk azınlık temsilcileri yargı önüne çıkıyor

“Küçük Bir Oyuncak, Büyük Bir Mutluluk” projesi başarıyla tamamlandı

Doğu Makedonya - Trakya Eyaletinde kültür festivallerini güçlendirmek için toplantı düzenlendi

Karacaoğlan köyünde yaklaşık 2 bin kişi iftar sofrasında buluştu

Demircik köyünde iftar coşkusu

BİHLİMDER’de iftar programı

Sirkeli’de Ramazan bereketi

Sosyal yardım ödemeleri 31 Mart’ta yapılacak