Anasayfa

05-08-2022
Kovid-19'a karşı yenilenmiş aşılar sonbaharda geliyor
Yenilenmiş aşılar Omikron varyantına karşı da koruma sağlayacak.
5 Ağustos 2022 Cuma

Sağlık Bakanı Thanos Plevris, koronavirüsün Omikron varyantına karşı etkili olacak yenilenmiş aşıların sonbaharda ülkeye getirileceğini açıkladı.

Yenilenmiş aşıların ağustos ayı içinde onay almasının beklendiğini söyleyen Plevris,söz konusu aşıların Omikron varyantından kaynaklı ağır hastalıklara ve bulaşıcılığa karşı etkili olacağını belirtti. Aşıların ileriki dönemde Omikron'un 4 ve 5 mutasyonlarına karşı da etkili olacağını söyleyen Plevris, bu sebeple aşıların yılın son çeyreğinde ülkeye ulaşması için gerekli çalışmaları yaptıklarını belirtti.

Pandeminin seyri hakkında da bilgi veren Sağlık Bakanı, haziran ve temmuz aylarında artış gösteren vaka sayılarında son dönemde bir düşüş olduğunu ve bu düşüşün ağustos ayı boyunca devam edeceğini belirtti. Plevris, eylül ayından itibaren vakalarda yeni bir artış beklendiğini de sözlerine ekledi.

Haberler


Zeybek, İskeçe Eski Şehir’deki sorunları meclis gündemine taşıdı

Selanik’te çöp konteynerinde uyuyan evsiz son anda kurtarıldı

İskeçe Türk Birliği futbol takımından Kocaeli çıkarması

Batı Trakya Din Görevlileri Derneği Genel Kurulu yapıldı

AB’nin doğu sınır bölgeleri için ittifak girişimi

13 YDP’li vekilin dokunulmazlığı kaldırıldı

FUEN’den Yunanistan’a sert eleştiri

AB üyesi ülkeler arasında kamu borcu sıralamasında Yunanistan birinci

Miçotakis, Rama ile Atina’da görüştü

“Kan Ver Hayat Kurtar” kampanyasına yoğun ilgi

GTGB 10. Çocuk Şenliğine hazırlanıyor

ABTTF’den Strazburg’a çalışma ziyareti