Anasayfa

05-08-2022
Kovid-19'a karşı yenilenmiş aşılar sonbaharda geliyor
Yenilenmiş aşılar Omikron varyantına karşı da koruma sağlayacak.
5 Ağustos 2022 Cuma

Sağlık Bakanı Thanos Plevris, koronavirüsün Omikron varyantına karşı etkili olacak yenilenmiş aşıların sonbaharda ülkeye getirileceğini açıkladı.

Yenilenmiş aşıların ağustos ayı içinde onay almasının beklendiğini söyleyen Plevris,söz konusu aşıların Omikron varyantından kaynaklı ağır hastalıklara ve bulaşıcılığa karşı etkili olacağını belirtti. Aşıların ileriki dönemde Omikron'un 4 ve 5 mutasyonlarına karşı da etkili olacağını söyleyen Plevris, bu sebeple aşıların yılın son çeyreğinde ülkeye ulaşması için gerekli çalışmaları yaptıklarını belirtti.

Pandeminin seyri hakkında da bilgi veren Sağlık Bakanı, haziran ve temmuz aylarında artış gösteren vaka sayılarında son dönemde bir düşüş olduğunu ve bu düşüşün ağustos ayı boyunca devam edeceğini belirtti. Plevris, eylül ayından itibaren vakalarda yeni bir artış beklendiğini de sözlerine ekledi.

Haberler


PISA 2025 sonuçlarında Yunanistan OECD ortalamasının altında kaldı

ABTTF: “Yunanistan azınlık haklarında çifte standart uyguluyor”

Selanik Müslümanları Derneğinden Başkonsolos Gedik’e veda ziyareti

Zeybek: “İskeçe ve Batı Trakya hükümetin öncelikleri arasında değil”

Mehmet Emin Aga, vefatının 20. yılında kabri başında anıldı

Şentop’tan Batı Trakya ziyareti: “Soydaşlarımızın hak ve hukuk mücadelesinin daima yanında olacağız”

GAT’ın 12 Ay 12 Mutluluk Projesi devam ediyor

İskeçe Azınlık Lisesi son sınıf öğrencileri kermese hazırlanıyor

Özgür Ferhat: “Kiraz üreticileri 18 aydır tazminat bekliyor”

Batı Trakyalı kadın girişimciler “Balkanlar Kadın Girişimciler Buluşması”na katıldı

Zeybek: “Hayvan yetiştiricileri yem desteğini daha ne kadar bekleyecek?”

Mehmet Emin Aga vefatının 20. yılında anılıyor