Anasayfa


10-08-2022
Dinkler köyü su sorununa isyan ediyor!
İskeçe’nin Yaka bölgesi köylerinden Dinkler’de su sorunu köylülere zor günler yaşatıyor. Bulustra (Avdira) Belediyesine bağlı Dinkler köyünde yıllarca devam eden içme suyu sorunu hala çözüm bekliyor.
10 Ağustos 2022 Çarşamba

İskeçe’nin Yaka bölgesi köylerinden Dinkler’de su sorunu köylülere zor günler yaşatıyor. Bulustra (Avdira) Belediyesine bağlı Dinkler köyünde yıllarca devam eden içme suyu sorunu hala çözüm bekliyor.

Dinkler köyünde su kesintileri yaz boyunca devam ediyor. Köyde yaşayan vatandaşlar haftada en az 2 – 3 gün su kesintisi yaşandığına dikkat çekerek, bu soruna çözüm getirilmesini talep ediyor.
GÜNDEM Gazetesi’yle iletişime geçen Dinkler köyünden soydaşlar, “İşten eve geliyoruz ve sularımız akmıyor. Haftada en az 2 – 3 gün bu sorun var. Her yaz aynı sorun, aynı dert. En az 10 – 12 yıldır bu durum devam ediyor. Yetkililere defalarca söyledik. Rica ettik. Su sorununun çözüme kavuşmasını istedik. Ama bir türlü olmadı. Bu temel soruna çare bulunamadı. Biz artık iyi niyetle düşünmemeye başladık. 2022 yılında hala evimizde su sorunu yaşıyoruz. Yerel yönetim, belediye su problemini yıllarca çözemiyorsa o zaman niçin var? En temel probleme yıllarca bir çözüm getirilmedi. Buna bir çare getirilebilirdi, bulunabilirdi. Eğer bu soruna çözüm getirilmediyse o zaman burada başka bir problem var demektir. Belediyenin bir numaralı görevi vatandaşın su sorununu çözmek olmalıdır. Eğer su problemi 10 yıldır devam ediyorsa o belediyede bir şey yapılmamış demektir. İktidarıyla, muhalefetiyle herkesten beklentimiz bu ciddi sorunun ortadan kaldırılmasıdır.” ifadeleriyle tepkilerini dile getir

Haberler


Olimpiyat ateşi Batı Trakya’dan geçti

Caner İmam doludan zarar gören köyleri ziyaret etti

Trakya Tarım Kooperatifinden bilgilendirme toplantısı

İTB’deki etkinlikte çocuklar doyasıya eğlendi

Bakır hırsızları yakalandı

Eyalet Başkanı Topsidis, Eğitim Bakanı Pierrakakis’le görüştü

Celal Bayar Azınlık Lisesi öğrencilerden örnek bir davranış

Makedonya – Trakya Müslümanları Eğitim ve Kültür Derneğinden müftülere ziyaret

Macaristan’dan akademisyenler İskeçe Türk Birliğini ziyaret etti

İskeçe’de hatim etkinlikleri Yassıören’den başladı

Yerapetritis, Orta Doğu’da barış için Kuveyt ve Katar’a gidecek

Yaka bölgesini dolu vurdu