Anasayfa

16-08-2022
Hayat pahalılığı nedeniyle Yunanlılar temel ihtiyaçları karşılamaya yöneldi
Yapılan bir araştırmaya göre, enflasyon ve yakıt fiyatlarındaki artış nedeniyle halk makyaj malzemeleri ve kıyafet satın almaktan vazgeçiyor.
16 Ağustos 2022 Salı

Ülke genelinde son dönemde yaşanan hayat pahalılığı halkın harcamalarına yansıdı. Yapılan bir araştırmaya göre, Yunanlılar harcamalarını temel ihtiyaç maddelerine yönlendirirken, makyaj malzemeleri, güzellik ürünleri ve kıyafetlerde kesintiye gidiyor.

Yunanistan'da, son yıllarda yaşanan ekonomik krizler sebebiyle diğer Avrupa ülkelerine oranla alım gücünün daha düşük olduğu, bu sebeple bazı ürünlerin artık "lüks" kabul edildiği belirtiliyor.

"EY Future Consumer Index, έ•έ»έ»έ¬έ´α 2022" araştırmasına katılan halkın yüzde 70'i "lüks" ürünlere bir önceki yıla göre daha az para harcıyor. 2021 yılında söz konusu oranın yüzde 60 olduğu belirtildi.

Aynı araştırmaya göre halkın yüzde 55'i pandemi öncesine oranla evde daha çok vakit geçirdiğini belirtiyor.

Ukrayna'daki savaş ve doğurduğu enerji krizi sebebiyle makyaj malzemeleri, güzellik ürünleri ve giysi fiyatlarındaki artışın önümüzdeki dönemde devam etmesi bekleniyor. Söz konusu sektörlerde yer alan firmaların son aylarda gelirlerinde yüzde 20'ye varan düşüş kaydedildiği de belirtiliyor.

Haberler


Çiftçiler diyaloğa “evet”, mitinge “hayır” dedi

YTB Başkanı Turus: “Batı Trakya Türk Azınlığının müftü seçme hakkı ihlal ediliyor”

Muratlı köyünde kaybolan soydaştan hâlâ haber yok

Türkiye Bursları 2026 başvuruları başladı

Batı Trakya Köyler Ansiklopedisi, azınlık kurum ve kuruluşlarına teslim edildi

“Rumuz Goncagül” Gümülcine’de sahnelenecek

Kozlukebir Belediyesi veteriner hekim İsmail Halilbaşı ile sözleşme imzaladı

Batı Trakya Türk Azınlığının tepkilerine rağmen Dimetoka’ya yeni müftü atandı

“Rodoplu kiraz üreticileri aylardır tazminat bekliyor”

Kosmidu’dan Karacaoğlan İlkokulu açıklaması: “Kamuoyu yanıltılıyor”

Hüseyin Zeybek’ten Ketenlik yol projesi için soru önergesi

Karistianu’nun olası parti girişimi siyasi dengeleri sarsabilir